168 часа: Синовете на Първанов с магазин за 120 бона

Парите са дадени в брой и са от спестявания на децата
1 окт 2009 21:10,
189
168 часа: Синовете на Първанов с магазин за 120 бона
Снимка: Булфото

Магазин за 122 180 лева с ДДС са си купили синовете на президента Георги Първанов, пише вестник "168 часа”.

Според документите от Агенцията по вписванията на 18 юни тази година фирма "Айви СМ” е станала собственик на помещение от 69,9 кв.м. в столичния квартал "Хиподрума”.

Дружеството е регистрирано преди няколко месеца и към момента няма данни да е извършвало търговска дейност.

В него 21-годишният Ивайло Първанов и батко му Владимир имат по 33,3% от капитала.

С толкова дялове е и секретарката на баща им и сестрата на депутата от БСП Кирил Добрев - Марияна.

Според съседи в помещението на Първанови предстои да бъдат отворени бъдещ офис на фирмата им.

Липсата на сериозна търговска дейност не е попречила на "Айви СМ” да плати за магазина в брой и по банков път.

Няма данни за ипотечен кредит. Прости сметки показват, че ако са платили поравно, всеки един от съдружниците е дал по 40 727 лева, за да може търговската площ да бъде записана в активите на фирмата.

Според вестника парите били набавени от спестяванията на двамата и помощ от родителите им.

Към момента на покупката Владимир работи като програмист, а Ивайло е студент втори курс в УНСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


189
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
148
0
 
2
 
! Отговори
до Стария преди 14 години
Ето човек дето наистина е от бранша ;)
147
0
 
2
 
! Отговори
СТАРИЯ преди 14 години
Санчо, 1800 лева заплата+ малко командировъчни ала-бала да ги докара до 3 бона по документ. Аз изкарвам горе- долу толкова и не стигат. Нямам дори ипотека. Само една колица изплащам, яко бачкане и пак не стигат да скътам някой лев за магазинче. Доста над 21 съм, но не толкова, че да не си спомням какво беше като бях студент. Помните 96-97. Бачкане на две места и едва за наема.
146
0
 
2
 
! Отговори
Миро преди 14 години
Прогамистите взимат добри пари, но чак толкова добри :) На тая тема мога да споря дълго. И да не пропускаме факта, че става въпрос за по 40 000 на ЧОВЕК. какво и брат му ли е неветоятно добъре платрен програмист от УНСС ? или космически инжинер ? Бе как аз, като бях на 21 години не можах да извадя 40 000 от спестявания ? То верно че една заплата тогава беше 15 000 ама въпреки това. Вместо да пишете глупости, задавайте правилните въпроси пионери и комсомолци мои !
145
0
 
1
 
! Отговори
ttttttt преди 14 години
защо пишат тези *** да дразнят хората е от такива хорица стават *** защото нямат цености в живота.
144
0
 
1
 
! Отговори
realista преди 14 години
Има ли някой да не е се облагодетелствал от властта.И аз бих прибрал нещичко,но скромно.Мразя много алчните.
143
0
 
1
 
! Отговори
Ха ха ха преди 14 години
@Кристиян -ами те хич не ми издлеждат да са гладували ,надали са ги спестили от закуски.Най -вероятно тати Гоце да е дал цялата сума.Май стана практика чрез децата си редителите да перат пари.Я си спомнете детето на властимащ от предишното правителство как си построи блок.Тепърва ще има да се питаме как хлапаци на по 20-25 години притежават апартаменти ,имоти ,фирми и кеш.Според мен по добре това да го прави прокуратурата.
142
0
 
1
 
! Отговори
Поп Сланинкьо преди 14 години
Взимаме още ?1 млрд. назаем, този път от Световната банка !!!!!!Защо никой не писа за това. от месец и нещо са тук господата от Световната банка. Знаете, че първо се водят преговори, а после се подписва договора. Но по въпроса никой не писа. Сега изясни ли ви се?Горна Арда - Илинден? Мир Вам.
141
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
139, niama nikakwa razlika dali si s wisshe w tozi bransh, a inache zapochnah w 10ti klas dokato ucheh w sofiiskata matematicheska kakto i powecheto mi syuchenicitogawa daje i zaem ne teglih za kolata
140
0
 
1
 
! Отговори
Поп Сланинкьо преди 14 години
Страшна новина, кой я поръча?Ако се азмислите и престанете да завиждате и проклинате ще ви се изясни малко положението.СТИГА ЗЛОБА И ОМРАЗА. КОМПЛЕКСИТЕ ВИ ВОДЯТ ДО СТРЕС И БОЛЕСТИ. РАДВАЙТЕ СЕ НА ПРОСТИТЕ НЕЩА.Парите не са много, един програмист взима добри пари. Не работи шофьор за 1000 лв.Това е платена акция на някой и вие се връзвате.Така се прокарват измамите. Пускаш новина глупост или я създаваш, а зад нея минава другата.Взимаме още ?1 млрд. назаем, този път от Световната банк
139
0
 
1
 
! Отговори
do 136 преди 14 години
А стига бе. И от колко години си бачкал? от 11 клас сигурно? И за чисто нова S класа трябва да си взимал по 10 хилки на месец 9 от които да отиват за изплащането. Такива заплати в бг няма. Да не говорим пък за половин работен ден и за човек без висше.
138
0
 
1
 
! Отговори
Бай Колю преди 14 години
Ама моля ви се! Как може президент да разполага с такива суми! 40 хиляди!!!! Вие луди ли сте бе! Ми че тва е цената на една кола от среден клас! Разбойници!!!! Окрадаха България!!! Ей го на, Обама го видях вчера, събираше велпапе, за да купи на Мишел ново палто, пък нашиия, крал, крал та се забравил! Цели 40 хиляди дал на децатат си! Разбойник!!!!
137
0
 
1
 
! Отговори
Санчо Панса преди 14 години
На Позитано няма зала Димитър Благоев, но има зала" Николай Добрев". Всичко е въпрос на ценностни критерии. А на Първанов ценностите опират до неговото ЕГО. А сега сметнете как при официалната заплата на президента обявена около 1800 лева как се постига посочената за закупката на имота сума.
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
121, kogato az biah student wtora godina w SU/infoirmatika karah chisto nowa S-klasa i razni balyci me socheha s pryst i me smiataha za mutra, obache ednowremenno s ucheneto si raboteh i w sofituerna firma bez nikoi da mi e pomagal ot nashite... taka che 120 hil ne sa nikakwi pari, che da se pishe po nowinite... towa e prezident wse pak
135
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и какво толкова. не са кой знае колко пари. все пак баща им е президент на България.
134
0
 
1
 
! Отговори
Дон Кихот преди 14 години
Какво се чудите бе ***! Това е изпиране на парите, които Първанов и Добрев взеха за да сдадат властта през 1997 година. От там са и "спечелените" пари с които хванаха младия мафиот Кирил Добрев на Сръбската граница. След като скапа БСП и щастливо се измъкна от Позитано-20 сега Първанов пробутва това просто момченце в Ръководството на "любимата" си партия. Баста!
133
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Брей, Дай Боже всяко хлапе да разполага с такива спестявания! А, аз защо нямах такива пари на 21, а? Щото татко не е Гоце!!! И после някакъв и...т вчера ще ми обяснява колко готин бил Гоце и как се грижил за хората! Крал е като за последно, ама нека си вярват заблудените душици, че му п...ка за тях!
132
0
 
1
 
! Отговори
васи преди 14 години
4 съдружника по 30545лв равно на 122180лв не виждам какво толкоз има фрапиращо в тази новина. Това все пак ви е президента, я питайте безработния, как се е сдобил с джип и с нов апаратамент.
131
0
 
1
 
! Отговори
Криситиян преди 14 години
Хич не се чудете.Ако са почнали от малки да не закусват и да си кътат кинтите,като нищо са могли да ги спестят.Е,така се прави бизнес.Не е необходимо да учите Маркс и неговите" пари,пари прим".Гоцевото семейство показва новата формула.Кой друг може да извади 40 каймета на 21 години?
130
0
 
1
 
! Отговори
Ники преди 14 години
Даа, и Кирето Добрев да поизпере малко парички чрез сестричката...Той още от едно време като беше младеж и като беше жив баща му, си купуваше разни заводи и прочее, та сега едно магазинче ли няма да си купи детето...*** и как са се наместили - сестричката - секретарка на Гоце :)
129
0
 
1
 
! Отговори
гого преди 14 години
е ясно е че са взели кредит /странно как но са/. 3мата по 40-50хил. халал да им е магазинчето