Над 20 000 подкрепят баретата Петко Лисичков

Повече от 20 хиляди са вече подписите в подкрепа на убиеца на Големия Риж
11 окт 2009 10:15,
347
Над 20 000 подкрепят баретата Петко Лисичков
Снимка: Булфото

Над 20 хиляди са събраните подписи в защита на бившата барета Петко Лисичков,който при неизбежна самоотбрана застреля с три куршума криминално проявения Калоян Стоянчев - Големия Риж.

Dnes.bg припомня, че окръжният съдия Захарин Захариев наложи на Петко Лисичков мярка за неотклонение "домашен арест" като ще бъде съден по обвинение "за убийство, извършено в състояние на силно раздразнение, което е предизвикано от пострадалия с насилие, с тежка обида или клевета или с друго противозаконно действие, от което са настъпили или е било възможно да настъпят тежки последици за виновния или негови ближни".

Още по темата

Съдът ще решава дали е превишена неизбежната самозащита, тъй като екс-полицаят е стрелял три пъти в нападателя си.

За такова обвинение, ако Лисичков бъде намерен за виновен, законът предвижда затвор от 1 до 8 години.

Петко Лисичков застреля Големия Риж на 21 септември на кръстовище в бургаския к-с "Меден рудник".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


347
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
0
 
0
 
! Отговори
drug преди 14 години
до:Тип-топ @264Ти от планетата Нибиру ли си(тая коята приближава към 2012 година) .Тук няма съд, не го ли разбра.
261
0
 
0
 
! Отговори
Тип-топ преди 14 години
Всичко зависи от съда. Лисичков да плати кръвнина за убийство на жив и здрав човек. Дали убитият е престъпник, е друга тема. Щом като не е осъден кой е Лисичков че да му отнема чак и живота? Къде се намираме? Става дума за закон и не за каубойски помрачения.
260
0
 
0
 
! Отговори
drug преди 14 години
до: 258Това беше само за пример, как се спазват законите, а не частен случай!!!Мисля с главата си(с горната, разбира се)
259
0
 
0
 
! Отговори
Дявола преди 14 години
Аха играта започнаТова е поръчково убийство от министерството на адските работи!!!ще има още много такива!!!Живеете ли в България да ви са ясни само две неща:1-Всичко което се случва е без да се иска, по случайност и съвсем нормално явление в човешката съдба... 2-Мечтай сякаш ще живееш вечно а живей сякаш ще умреш днес в държавата която си живеете утре си няма гаранция!!!
258
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
нямам толкова *** близкине съм удрял човек именно заради физиката си,мога да посегна само и единствено ако някой закачи мой близък .смятам,че има много интелигентни начини за решаване на конфликт,стига си писал дивотии вече и вземи си лягай,че в Бг вече е полунощ
257
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДО 252> В АМЕРИКА, ЕДИН българин УБИ С БУХАЛКА БАЩА СИ И МАЙКА СИ РАЗРУШИ. НАМИРАМЕ СЕ В ЕВРОПА И НЕ В СРЕДНОВЕКОВИЕТО.
256
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Абе, ти с какво мислиш? Нерде кръстовище в града, нерде сред магистрала в аварийната ленат? В Щатите не се излиза от колата, освен ако полицаят не нареди изрично. В момент, в който ти пише глоба ако тръгнеш да се приближаваш веднага се тълкува като опит да го възпрепятстваш при изпълнение на задълженията му. А като знам *** колко е тактичен, добре че не са го застреляли.
255
0
 
0
 
! Отговори
ех преди 14 години
аман от глупави коментари
254
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Убиеш ли жив и здрав човек, ставаш - убиец! Един въпрос> кой стреля ? Оръжие само не стреля, защото оръжието е предмет. Следва, че стреля УМА. И в този Ум има грешки, заблуди, ОМРАЗА, НЕНАВИСТ, НАСЪСКВАНЕ, БЕЗУМИЕ.Така че самото отъжие не стреля, стреля се от страх. На война се стреля по указание на военни особи.
253
0
 
0
 
! Отговори
Police преди 14 години
добре го е надупчил един *** по малко и без това са много във всеки град ги има и всички ги знаят.
252
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А какво ще кажете ако утре се окаже, че изобщо не са се вадили никакви ножове, а просто са се псували и после ядосания Лисичков е извадил пистолета? Тогава пак ли ще е самоотбрана? Как така взимате съдебни решения само на база на прочетеното в интернет?
251
0
 
0
 
! Отговори
drug преди 14 години
До: Басня @237Имам познат в USA. Моя човек спрял да си почине в аварийната лента, веднага дошъл полицай и му написал глоба, когато моя човек решил да му се обясни, полицая му извадил пищова си и ако моя човек беше решил да му се дообяснява, оня(полицая) сигурно щял да го гръмне.Веднага се върнал в колатаи след това си платил глобата в съда.За какво ми говориш?
250
0
 
0
 
! Отговори
СВЕТЕЦА преди 14 години
Ами значи толкова е бил барета.То по принцип има моменти които не зависят от теб.Може така да са се стекли нещата.Не мога да кажа.Аз поне бих се опитал да ги вразумя,ако не става вече може и да им покажа пистолета.Не защитавам никой но все пак той е професионалист ,нали?
249
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Къде другаде в централна Европа се стреля на кръстовище?
248
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 14 години
До светецаТака е щял да ги натръшка,както преди години оная действаща барета,дето един второразряден разбойник я събори на земята в една кръчма,взе и падналия пистолет и започна да гърми сватбарската,като рани един човек.Тогава настоящия премиер беше главен секретар на МВР и се възмущаваше как така командос ще се остави да го обезоръжат :)
247
0
 
0
 
! Отговори
123 преди 14 години
198/116 кг,доволен ли сиколкото аз защитавам убиец,толкова ти защитаваш бандити не ме приравнявай,да не те заравня на някое кръстовище :)щото малко ме кефиш с тия полицейски цитати,НКдай баце после и един член да ти сложа да седнеш на дупе си като умен мъж,а?
246
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Много ли щеше да е срамно ако беше ИЗБЯГАЛ? Ако поне се беше опитал да разреди обстановката? За мене е очевидно, че имайки пистолет в джоба си, само е чакал повод, а подозирам даже, че самият той е предизвикал кавгата. Не може да ме убедите, че е бил толкова натясно, та да стреля. Това да не е нощно време във входа? За себе си съм сигурен без да съм полицай, че с пистолет в джоба мога да се оправя с всеки невъоръжен без да го убивам. Достатъчно е просто да го покажеш. Точка.
245
0
 
0
 
! Отговори
СЪМ преди 14 години
Явно най-болезнени и с червен неуспех, са въпросите за това, че все пак живеем в Европа и Лисичков стреля с огнестрелно смъртоносно ЖЕЛЯЗО.
244
0
 
0
 
! Отговори
СВЕТЕЦА преди 14 години
Не го познавам,ама аз ако съм барета няма да ги застрелям а ще ги бия до сутринта.
243
0
 
0
 
! Отговори
СВЕТЕЦА преди 14 години
По това което чета разбрах,че са слезли от колата.Като бивша барета е бил завършен професионалист.Нали са му отнели някаква палка?Трябвало е едно хубаво да ги натръшка че да го запомнят.Сега ще има проблеми с правосъдието.