Генерал: Какво правим, когато редничка е в майчинство?

Няма дискриминация към жените, обяви ген. Симеонов
20 ное 2009 11:14,
274
Генерал: Какво правим, когато редничка е в майчинство?
Снимка: Булфото

"Няма никаква дискриминация към жените в армията", категоричен е началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов.

Пред журналисти той изтъкна изпълнителността на жените и техните професионални качества, но като проблем посочи излизането на жена военнослужещ по майчинство.

"Какво правим тогава? Законът не разрешава на командирите да назначават на мястото й друг военен, а когато броят на такива жени нарасне, командирите изпитват затруднения", каза той.

Няма никаква дискриминация към жените в армията!

По думите на Симеонов в Сухопътните войски в момента 189 жени са в такъв отпуск.

"Никой от висшето военно ръководство не е против жените в армията, напротив, правим всичко възможно те да се адаптират по най-добрия и бърз начин", каза генералът.

Симеон Симеонов отбеляза, че към момента за жените има ограничения само за две армейски професии – службата на подводници и в гвардейската част.

Още по темата
"Тези ограничения са съобразени с физиологичните особености на жените, за да няма увреждане на детеродните им функции", посочи той.

"Ние трябва да осигурим нормален войскови живот както на мъжете, така и на жените", допълни генерал Симеонов.

Преди повече от седмица началникът на отдел Сухопътни войски ген. Иван Добрев призова за намаляване на броя на жените в армията.

"Не става дума за дискриминация и за това, че жените не могат да вършат работа в армията, но трябва да са на подходящи длъжности. Жена в танк. Жените имат своите специфични нужди, има неща, които трябва да получават ежедневно, не можем да ги вкараме две седмици в танк, а мъжете могат да изкарат без сапун този период", аргументира се тогава генералът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
0
 
! Отговори
lol преди 14 години
*** *** аз сум бил във Щаба на армията на Република България и имам там 87 караула през ден,защото бях най добрия на стрелби и ме изпращаха в карлово 12 пъти да ме представят там полковник Мавродиев.Стрелял съм със снайпер и съм улучвал от 120 метра цел.Бях почетек караул *** Генералите в щаба.Не ми дрънкай простотий щот не знаеш за какво става въпрос смешнико селски
191
0
 
0
 
! Отговори
аз79 преди 14 години
има нешто верно..едвам вдигах капака на МТЛБто на двигателя....мацка незнам как,
190
0
 
0
 
! Отговори
do lol преди 14 години
Ти верно си бил голям *** и пълен ***.В казармата обиждат и ругаят само шматките едно нормално и съвестно момче трудно някой го подхваща така както теб са те юркали.И такива като теб сега тук какво иска да кажат че са били войници ли??? Ти си бил пародия и на теб цялата рота целият ти взвод се е смял всяка сутрин и вечер.Айде не занимавай хората с твоите идиотщини.Всяка държава инвестира в своята отбрана в своята армия.
189
0
 
0
 
! Отговори
lol преди 14 години
ДО acd Виж кво *** казах ти одеве и пак ще ти кажа не ми се занимава с глупости и *** като теб,интересно ако съм жена как така след като се уволних смачках мутрите на двама военни???Нима аз съм жена или пък те,незнам???Но опрделено Мъж е този който жена го признае,а не някви тука пиклщвци псевдо военни
188
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Много си неграмотен бе,шапкар с шапкарите,оправи си правописа.Сигурен съм,че си толкова зле,че на две магарета сеното не можеш да разделиш.И *** за зеле не става от теб,един пирон не можеш да забиеш в дървена врата.Гръмни се!!
187
0
 
0
 
! Отговори
асд преди 14 години
Ххахахахаха LOL определено е много обременена от казармата!!!Милата просто си личат психическите и проблеми.Представете си!Та това е било преди толкова много време!!!Ей lol на тебе "жена" да ти викат пак ти е много!
186
0
 
0
 
! Отговори
lol преди 14 години
Ква е тази цигара?Я ми е дай,давам му аз като не мога да разбера за кво става въпрос и познайте какво се случи... воения ми дръпна ръката и изгаси цигарата ми в ръката ми.бавно бавно.това е 1% от това което мога да кажа какво съм изтърпял,просто не ми се продължава.така че драги военни не ми говорете за армий,щот на тази тема вадя оръжие
185
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
аре млък ве инжипляктор тряало е още да та гонят
184
0
 
0
 
! Отговори
асд до АZ преди 14 години
Ти си много ограничен!Прочети малко гео политика и ще разбереш?Ако искаш попитай и най-развитите държави в света защо имат армия!Защо като са толкова "умни" дават средства за армия?Но не,ти си много умен и интелигентен и те трябва да послушат твоите съвети)))
183
0
 
0
 
! Отговори
lol преди 14 години
Да в 5 часа гол на плаца през зимата всяка сутрин Митак.Не се оплаквам от това анонимни,не ми се говори за нещата които съм изтърпял вътре,за обиди,унижения и тем подобни работи,като да си първи ден и един лейтенант да те изпрати да вземеш едни клщчове от лафката и да тръгнеш и да си запалиш цигарка по пътя,ама новобранката от къде да знае че не се пушило в движение,срещат го двама лейтенанти и го питат
182
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 14 години
Интересно, можете да пишете минуси, ама да кажете защо да Ви има - не можете. Само глупости от едно време говорите.Айде ходете да метете плаца, че ми писна да Ви чета глупостите.
181
0
 
0
 
! Отговори
асд до lol преди 14 години
Ти хетеро сексуален ли си? )))Май не!Жените не се оплакват толкова!Ходи поплачи в скута на някой приятел!)))
180
0
 
0
 
! Отговори
асд преди 14 години
Фурашки или не нас ни има и щом мислите ,че Вие господа ни храните аз няма да ви противореча)Ако не ви харесва идете в Швейцария!От мрънкалници като вас със спомени от преди 10-15 годин години държавата е на този хал!Пък нека да си говорим за компликси колкото искате!
179
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И сега оплакваш ли се не мога да разбера.То вярно статията е за жените в армията но те са май по издържливи от теб.И какво толкова си преживял там би ли ни го споделил.Защото доколкото знам да служиш в свързочно подразделение и после щаб не е трудна службата.А за Плевен е нормално да минеш през такива учения все пак трябва да си кален и физически и психически.Но нещо май не си гонкан както трябва затова сега се дереш във форума колко ти е било тежко в щаба като наборник.
178
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 14 години
Много точно им го каза на фурашките
177
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
171 е поредния неграмотен офицер или старшина,който не прави редовно секс,защото жена му се е вкиснала като кисела краставичка-ХАХАХА! Ти наистина ли си бил гол на плаца през зимата?! Ние също бяхме в 5.00 на плаца,дори през зимата,обаче имахме по една тениска,когато беше температурата под нулата.
176
0
 
0
 
! Отговори
до 172 преди 14 години
Ти ако не си сам патриот никой неможе да те накара да бъдеш да си браниш страната не винаги трябва да свързваш с битки и оръжия .Има и други неща но явно не си дорасъл за тях.Как може да чакаш ти някой да те прави париот.ЕЙЙЙ заблудени заблудени зайци.Икак цял ден в Плевен си имал тактика и физ.упражнения пък накрая нищо не си научил.Явно поголямата част от проблема е в теб.Че в армията има *** е ясно ама и ти си част от тях.Защото сам си противоречиш за това си глупав.
175
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 14 години
Много думи, а съдържание няма.Армията БЕШЕ някога, но не сега.Сега сте само едни хрантутници.Обаче не разбрах, защо трябва да Ви храним раздутия щат, като реално трябва да останат най-много 100 души, колкото да кажем, че има Армия.
174
0
 
0
 
! Отговори
Raven преди 14 години
В момента от нашата армия може да се развива в две направления- първо високо специализирани и добре обучени малобройни части които да участват в мисии на НАТО- това е наше задължение, и второ- помощ в случай на бедствия и аварии в страната.Да създаваме огромна наборна армия която да ни защитава от някакви съседи които щели да ни нападнат и окупират- извинявайте ама това е смешно!Стълб на държаватаи прочие тинтири -минтири, това са глупости.Полицията е съвсем друго нещо и няма връзка с армията.
173
0
 
0
 
! Отговори
asd преди 14 години
Ти хетеро сексуален ли си ?