Генерал: Какво правим, когато редничка е в майчинство?

Няма дискриминация към жените, обяви ген. Симеонов
20 ное 2009 11:14,
274
Генерал: Какво правим, когато редничка е в майчинство?
Снимка: Булфото

"Няма никаква дискриминация към жените в армията", категоричен е началникът на отбраната ген. Симеон Симеонов.

Пред журналисти той изтъкна изпълнителността на жените и техните професионални качества, но като проблем посочи излизането на жена военнослужещ по майчинство.

"Какво правим тогава? Законът не разрешава на командирите да назначават на мястото й друг военен, а когато броят на такива жени нарасне, командирите изпитват затруднения", каза той.

Няма никаква дискриминация към жените в армията!

По думите на Симеонов в Сухопътните войски в момента 189 жени са в такъв отпуск.

"Никой от висшето военно ръководство не е против жените в армията, напротив, правим всичко възможно те да се адаптират по най-добрия и бърз начин", каза генералът.

Симеон Симеонов отбеляза, че към момента за жените има ограничения само за две армейски професии – службата на подводници и в гвардейската част.

Още по темата
"Тези ограничения са съобразени с физиологичните особености на жените, за да няма увреждане на детеродните им функции", посочи той.

"Ние трябва да осигурим нормален войскови живот както на мъжете, така и на жените", допълни генерал Симеонов.

Преди повече от седмица началникът на отдел Сухопътни войски ген. Иван Добрев призова за намаляване на броя на жените в армията.

"Не става дума за дискриминация и за това, че жените не могат да вършат работа в армията, но трябва да са на подходящи длъжности. Жена в танк. Жените имат своите специфични нужди, има неща, които трябва да получават ежедневно, не можем да ги вкараме две седмици в танк, а мъжете могат да изкарат без сапун този период", аргументира се тогава генералът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
0
 
! Отговори
lol преди 14 години
Аз преди да влезна в Армията си мислех,че там ще те учат на патриотизъм и как да си браниш родината.....ЗАБЛУДА ГОЛЯМА,ТАМ НАМРАЗИХ ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА,ТАМ ОСВЕН ПРОСТОТИЯ ДРУГО НЕ МОЖЕШ ДА НАУЧИШ,ОБИДИ,УНИЖЕНИЯ ОТ ОФИЦЕРИТЕ,И ВОЙНИЦИТЕ ОТ СУТРИН ДО ВЕЧЕР МЕТАТ ЛИСТА.Е ТОВА АКО Е АРМИЯ И РОДОЛЩБИЕ ЗДРАВЕ МУ КАЖИ,САМО ГАВРИ И ОМРАЗА.В АРМИЯТА ГОВОРИ ЕЗИКА НА ОМРАЗАТА
171
0
 
0
 
! Отговори
до AZ преди 14 години
И още много неща има ама няма намерение да си губя времето да обеснявам на *** с две висши какво място има Българската армия в историята на България. Това че си далеч от познаването на ежедневният труд на хората с пагони не ти дава право да ги съдиш незаслужено.В армията има всякакви хора и те са част от обществото в което живеем. Това не значи че ти имаш право да хулиш Българската армия.Сега двете дипломи си ги сложи в рамка и мигай КОМЛЕКЗАРЧЕ.
170
0
 
0
 
! Отговори
lol преди 14 години
В ПЛЕВЕН ИМАХМЕ ВСЕКИ ДЕН ТАКТИКИ И ПЪЛЗЯНЕ,В 5.00 ЧАСА ГОЛИ НА ПЛАЦА В СТУДА ПРЕЗ ЗИМАТА ТРЕНИРОВКИ
169
0
 
0
 
! Отговори
Jolly Roger преди 14 години
До lol: Много съжалявам lol, простаци има навсякъде теглиш чертата и живееш за утре. Пожелавам ти всичко най добро.
168
0
 
0
 
! Отговори
lol преди 14 години
Бях първо в плевен-2 месеца при онея ***,после 1 месец в свързочния полк-пловдив,после в щаба
167
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До lol: В какво поделение си служил и в какви войски си бил.
166
0
 
0
 
! Отговори
Митко преди 14 години
Случайния е мръсен комунист,ако го хвана ще му изтръгна гръкляна и ще го хвърля на бездомните песове.А ти си служил по-същото време като братовчед ми,обаче не са го карали да тича гол до кръста в дъжда.По-мое време1995-96г.беше по-строго,обаче явно вашето поделение е било по-специално.Все пак добре,че само един ден си търчал гол до гръста в кал и дъжд.Освен това си получил 7 дена отпуск-браво на теб! Военните са се *** от яд.ХА-ХА-ХА!
165
0
 
0
 
! Отговори
до AZ преди 14 години
И 5 висши образования да имаш пак ще си същият комплексар.Ако си учил и интересувал и си развивал социалните си контакти повече от това да зубриш лекциите и да бъбриш в кафенетата ще ше да знаеш следното. Основните стълбове в една държава за да бъде тя независима и фактор в региона си са следните- ИКОНОМИКА,ДИПЛОМАЦИЯ,ИНФРАСТРУКТОРА,АРМИЯ. Ако си учил историята на БЪЛГАРИЯ трябва ше да знаеш следното че БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ има своето достойно място в учебниците по военно дело по света.
164
0
 
0
 
! Отговори
lol преди 14 години
ДО:Jolly Roger Ако ти си изтърпял и половината на половината от мойта служба,щеше да мразиш Военните в дъното на душата си
163
0
 
0
 
! Отговори
Jolly Roger преди 14 години
И кво ти беше в казармата братле? Аз от ШЗО излязох младши лейтенант, уволниха ме като лейтенант. Не съм правил кариера на военен. За некадърници те във всичко остава хленч.
162
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 14 години
Напълно си прав!
161
0
 
0
 
! Отговори
lol преди 14 години
Хора ,разберете ,че воения не е човек той е ***-КОМПЛЕКСАР И ТЪРПИ УНИЖЕНИЯ ОТ ЖЕНА СИ И СИ ГО ИЗКАРВА НА ВОЙНИЦИТЕ.С ЕДНА ДУМА ВОЕННИТЕ СА ***
160
0
 
0
 
! Отговори
Az преди 14 години
Айде като толкова много се засягате Вие кадровите войници и офицери от Българската армия да ми кажете всички милиони, които държавата харчи за вас за учения, заплати и други защо според Вас не са БЕЗМИСЛЕНИ. Защо трябва да "развивате бойните си умения", от кой ще ни защитавате, от извънземните ли?Апропо, за тия дето си мислят че съм на тяхното изключително ниско интелектуално ниво / визирам кадровите войници/ ще кажа само, че имам 2 висши образования /бакалаварска степен/ и една магистратура.
159
0
 
0
 
! Отговори
lol преди 14 години
ДО: REAVEN :))))))))))))))))))
158
0
 
0
 
! Отговори
Raven преди 14 години
Тази казарма те е съсипала като личност, отпусни се бе човек- ти си чайка, летиш над морето...вече не си в казармата, не надуваш с компресор новобранците, не носиш вода на старите...отпусни се и я забрави тази казарма, тя е минало, вече нямаме нужда от нея бе чугунена тикво!Такива като тебе цял живот за тъпата си казарма мелят, душата на компанията...
157
0
 
0
 
! Отговори
lol преди 14 години
Хората са казали: ЧИСТ ПАГОН,ЧИСТА СЪВЕСТ - СМЪРТ ЗА ВОЕННИТЕ
156
0
 
0
 
! Отговори
случаен преди 14 години
Ти пък лапе ,дето с перо са те галели в казармата как може въобще да взимаш отношение по такива сложни въпроси,че и аз ти отговарях ама откъде да знам че си такъв пикльо.Айде чао че тука замириса на пелени.:)))
155
0
 
0
 
! Отговори
случаен преди 14 години
Малко ти е било,трябвало е да служиш 1985-1986 да усетиш тогава казарма.Ама нищо сега ще служиш на частника за 500лв на месец.:))
154
0
 
0
 
! Отговори
lol преди 14 години
Митак аз бях 2003-2004 г : абе знам аз за тия платени тука няколко *** дет се правят на военни,ама маийната им,те са балъци братле
153
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ох, ако има война, не мислете, че ще е спечелите. И да е спечелите няма смисъл, политиците пак щесе надупят. Така че целия този спор е безсмислен. Пък и като ми казваше един познат, в казармата ходят хора за пушечно месо.