САЩ преговарят с България да приеме затворници от Гуантанамо?

В началото на декември е имало разговори в София
11 дек 2009 22:23,
137
САЩ преговарят с България да приеме затворници от Гуантанамо?
Снимка: БГНЕС

Посолството на САЩ  в София потвърди пред агенция Франс прес, че специалният пратеник за затварянето на Гуантанамо Даниел Фрийд е посетил България в началото на декември и се е срещнал с български официални лица.

Ние не коментираме нашите двустранни разговори с чуждестранни правителства, но сме окуражени от продължаващото желание на много от нашите близки приятели и съюзници за обсъждане за установяване на задържаните и помощта за нашите усилия да закрием затвора Гуантанамо – отбелязват още от дипломатическата мисия на САЩ.

Говорителят на Министерството на външните работи на България Драговест Горанов потвърди, че е имало подобно усилие от страна на администрацията на Обама, съобщава още АФП.

Още по темата

Dnes.bg припомня, че в началото на декември американският министър на отбраната Робърт Гейтс заяви пред Камарата на представителите, че 116 затворници от Гуантанамо от общо 211, които в момента се намират там, може да бъдат прехвърлени в други страни.

"В момента установяваме кои са затворниците, които според нас могат да бъдат прехвърлени в други страни", обясни Гейтс.

"До момента, мисля, сме достигнали до 116", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
teuriyilygfjjlk преди 14 години
Ние неможем с нашите да се оправим, че от америка да ни карат.Ако нашите приемат това ще е срам за България.
36
0
 
0
 
! Отговори
Konsulskata Prashka преди 14 години
Bat. Boiko i drugite DRUGARi i DRUGARKI ot Vanshno Ministerstvo ne "ne obsadiha" li vaprosa s visite do USA. Ili v Bulgaria-zadnia dvor na Europe-moze vsichko i teroristi i prestapnici i vsiakakva muslim sgan, zashtoto sme bili "sauznici". Kogato obache se povdigne vizovia vapros, ako vaobshte se povdiga-USA vednaga vdiga ramene i dava neopredeleni otgovori. Zashto ne otidat pri drugite "sauznici" ot Iztochna Europe kato Hungary and Czech Republic i tam da si izhvarliat pomiata?!
35
0
 
0
 
! Отговори
Кръчмаря преди 14 години
Размислих... да ги вземат ... белим като почнат малките терористични актчета и подобни проблеми всички тъпани дето да за това да разберат в какъв *** сами са се навряли.***... тъпотията превзема и форуми но преди всичко глави.
34
0
 
0
 
! Отговори
АнонимеН преди 14 години
Това ще е истински коледен подарък... Дано в БГ да пратят само онези, които заслужават тази дълга и безплатна почивка... Стискам ви палци, гайззз :)
33
0
 
0
 
! Отговори
мечта преди 14 години
Ех, ако можеше да заменим ББ и Дянков за 116 затворника?
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
баси , я направо на международен затвор да се прекръстим и да я оградим с решетки България.
31
0
 
0
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Че да ги вземат, какво толкова? Щом съумяваме да изтърпим терорът на 1 000 000 ***, нима стотина американски пандизчии ще ни стреснат?
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
verigata amerikanski gulaci skoro i v bulgaria coming soon!
29
0
 
0
 
! Отговори
Кръчмаря преди 14 години
Абе тези наши политици имат ли представа изобщо с какво се забъркват? А после атаките от фундаменталистите?А базите за това? А кой ще ги охранява? А пред международната общност кой ще ни оправдае? Айде съфорумците не мислете с ден напред и да не се продаваме за стотинки.
28
0
 
0
 
! Отговори
честито! преди 14 години
116 бивши затворника от Гуантанамо ще дойдат в България. Това са 116 нови членове на герб!
27
0
 
0
 
! Отговори
PENE преди 14 години
Ако плащат за престоят им тук кат за престой в луксозен курорт,защо не!?! Защото те и без това тук ще се чуства като на курорт! Ако не вярвате питайте Митю Очите !
26
0
 
0
 
! Отговори
Ужас преди 14 години
Бе те си имат всякакви, ама то това не значи, че нашите *** не ни пречат много! Та затова да им пратим и нашите! Това като идея само :)а па техния президент не го знам какъв е, ама нали преди няколко дни му дадоха "награда за мир"! Та тогава се смях със сълзи...то по-голяма подигравка здраве му кажи! Все едно да обявят китайците за изчезващ вид :)
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тея до сега са гърмели само по джамии...да му мислят други...
24
0
 
0
 
! Отговори
до 22 преди 14 години
Те такива вече си имат,да си им видял президента???
23
0
 
0
 
! Отговори
На дали преди 14 години
Ха така!Пак *** на Американците!А спрете се бре дупедавци!Ми като ги искате що си ги не вземете у вашите домове?А?Докога ще лижете цужди ***?Те изборите пак ЩЕ ДОЙДАТ,МИСЛЕТЕ МУ!
22
0
 
0
 
! Отговори
Ужас преди 14 години
хайде сега и ние да отидем и да преговаряме с тях да им изпратим 1 000 000 безмозъчни, маймуноподобни, миришещи, неграмотни, крадливи, мизерни същества, грешка на еволюцията и в частност на всички нас - *** ни!!!!!!Да ги вземат и да си ги слагат ако искат по затворите, ако искат по зоопарковете! Да си правят опити с тях, да ги изучават...а бе пълна свобода!!! :)И ние ще вземем затворници :)
21
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
demek, 6te sa si na svoboda, 6toto tyk, prestupnicite sa si navun
20
0
 
0
 
! Отговори
народ преди 14 години
целта на такиви даржави да запалят напражение между етносите и да си продадат арсенала ,и сетне да се настанят като собственици на наша земя.аз казвам НЕ
19
0
 
0
 
! Отговори
др. Тодор Живков преди 14 години
А бре Бойко, навремето те назначих бодигард, да ме пазиш не от българския народ, а от американските престъпници. Сега, кво си намислил да правиш - да станеш техен бодигард ли?
18
0
 
0
 
! Отговори
КККЛ; преди 14 години
ПРАВ СИ АМА СМЕ МАЛКО КОИТО ВИЖДАМЕ