САЩ преговарят с България да приеме затворници от Гуантанамо?

В началото на декември е имало разговори в София
11 дек 2009 22:23,
137
САЩ преговарят с България да приеме затворници от Гуантанамо?
Снимка: БГНЕС

Посолството на САЩ  в София потвърди пред агенция Франс прес, че специалният пратеник за затварянето на Гуантанамо Даниел Фрийд е посетил България в началото на декември и се е срещнал с български официални лица.

Ние не коментираме нашите двустранни разговори с чуждестранни правителства, но сме окуражени от продължаващото желание на много от нашите близки приятели и съюзници за обсъждане за установяване на задържаните и помощта за нашите усилия да закрием затвора Гуантанамо – отбелязват още от дипломатическата мисия на САЩ.

Говорителят на Министерството на външните работи на България Драговест Горанов потвърди, че е имало подобно усилие от страна на администрацията на Обама, съобщава още АФП.

Още по темата

Dnes.bg припомня, че в началото на декември американският министър на отбраната Робърт Гейтс заяви пред Камарата на представителите, че 116 затворници от Гуантанамо от общо 211, които в момента се намират там, може да бъдат прехвърлени в други страни.

"В момента установяваме кои са затворниците, които според нас могат да бъдат прехвърлени в други страни", обясни Гейтс.

"До момента, мисля, сме достигнали до 116", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


137
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"Бабо хакерка", ... САЩ планират не просто да направят у нас затвор, американците планират да направят от всички от нас затворници, както хората в Ирак, в Афганистан, в Палестина, в Косово и други.Искат да създадат и потдържат поредния безкраен конфликт, от който единствените печеливши ще са тлъстите еврейски доставчици на бомби и останалите еврейски компании, а жертвите ще са бедните местни хора.Гледайте филмите на Майкъл Мур, там е казано всичко
16
0
 
0
 
! Отговори
народ преди 14 години
ние сме свободна демократична държава.не сме колония на америка и не можем да станем част от тяхната алчна политика.може да сме бедни,но сме с история.америка ако си има проблеми сам да си ги решава,на нас ни са достатчни нашите главоболия.нямаме нужда от затворници,а имаме нужда от инвестиции
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Я знаете ли какво открих Сайта се контролира от ГЕРБ всички комнтари срещу властта се трият мирише ми на ДИКТАТУРА
14
0
 
0
 
! Отговори
Калин преди 14 години
Да им изпратим комунистите и *** т.е все там.... няма проблем:)
13
0
 
0
 
! Отговори
ХЙКЛ преди 14 години
"затворници от Гуантанамо?"ТАМ НЯМА ЗАТВОРНИЦИ А ИМА КОНЦЛАГЕРИСТИ ХОРА КОИТО СА ВКАРАНИ БЕЗ СЪД И ПРИСЪДА САМО ХИТЛЕР Е ВЪРШИЛ ТАКИВА МРЪСОТИИ ЗАЩО НЕ СИ ГИ ПРИБЕРАТ НА АМЕРИКАНСКА ЗЕМЯ А ГИ ПРЪСКАТ В КОЛОНИИТЕ СИ БЪЛГАРИЯ Е СВОБОДНА ДЪРЖАВА И НЕМОЖЕ ДА ПРИЕМА И СТРОИ КОНЦЛАГЕРИ
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Първо да намерят място за Факултето и Столипиново в затворите, пък чак ако остане място могат и от САЩ да вземат.
11
0
 
0
 
! Отговори
Зуйо, Вуйо и Хуйо преди 14 години
Ако правителството се съгласи да ги приеме тези предложения, това ще е груба грешка, която може да ни докара арбаски ненормалници атентатори и ситуацията може да стане мътна и кървава. за това Бате Бойко по добре недей :)))
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ха така *** на Америка в България, а умните Българи в Америка.Абе нашите политици да не са се родили в Америка или от там им плащат ААААА.Тука май работи планът за разорението на България планът Ран-Ът
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Веднага щом тия затворници бъдат прехвърлени в БГ затвори, веднага ще бъдат вербувани най интересните от тях от различни организации за отвличане и трафик на наркотици.А някой дори сигурно ще получат и помилване от президента и ще станат част от неговата лична охрана.А след време дори ще се наместят и в управлението на страната.В наща страна всеки закоравял престъпник е ценен кадър за държавата и упраляващите.
8
0
 
0
 
! Отговори
баба Хакерка преди 14 години
Чакайте, чакайте, че нещо не разбрах. Я, ми обяснете, бе коментатори, Жо, Сранджа, вие като по-компетентни, тия мислят да направят в България затвор за техните затворници или да ги пуснат да живеят в България, което май ще е по-лошият вариант от колкото да са в затвора.
7
0
 
0
 
! Отговори
mitsko преди 14 години
tvyrdo da, i to v ciganskite kvartali malko da se potrepat!
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да ги настанят в Факултето ,те сами ще се върнат в Гуантаномо
5
0
 
0
 
! Отговори
juno reactor преди 14 години
AZ ПРЕДЛАГАМ ДА ПРАТИМ НАШИТЕ *** /КАФЕВИ ПОЛУЖИВОТНИ/ ТАМ В ЗАМЯНА НА ТЕХНИТЕ ЗАТВОРНИЦИ ?
4
0
 
0
 
! Отговори
Ха тъй преди 14 години
Бойко шъ ги приеме - той не отказва. Дава и отпред и отзад. Само да е в центъра на новините.
3
0
 
0
 
! Отговори
ДЕДОТО#JUNO REACTOR преди 14 години
СМЕХХХХХХХХХХХ===ТО СИ *** ГАВРАТА.ОСВЕН ДА СЕ СМЕЕМ КВО НИ ОТАНА ?НАЗДРАВЕ
2
0
 
0
 
! Отговори
ЗЗЗ преди 14 години
XAXAXAXAXXA
1
0
 
0
 
! Отговори
ДЕДОТО#JUNO REACTOR преди 14 години
Сегашната неолиберална политика и у нас има за свой първоизточник Вашингтонския консенсус, чиито основополагащи начала са парите, пазарът и приватизацията.стремежът към бърза и лесна печалба, укриването на данъци, безгрижието за правата на трудовите хора взеха връх над социалните отговорности и на работодателите, и на държавата.Нови времена, нова България, нова БСП !