Нова партия се появи на хоризонта у нас – ПОМАК

51 души са членове на "Обединение за мир, автентичност и култура"
22 дек 2009 10:45,
682
Нова партия се появи на хоризонта у нас – ПОМАК
Снимка: БГНЕС

51 души са учредили преди три дни в Триград Партия "Обединение за мир, автентичност и култура" (ПОМАК).

Това пише в декларация на учредителите на новата формация. Декларацията е получена в редакцията на Dnes.bg.

В документите им пише, че ще работят за просперитета на българската нация и държава:

ПОМАК си поставя за цел развитието на българския етнически модел и запазването на етническия мир в страната.

Това се налага заради опитите на различни политически формации да противопоставят етносите в България.

Партията ще работи за прилагането на всички международни договорености, ратифицирани от страната ни и насочени към гарантиране на човешките и малцинствените права.

Обявяват се и за стриктно спазване на Рамковата конвенция за защита на националните малцинства.

Категорично сме против всякаква политика на асимилация на етническите и религиозните общности в страната, заявяват учредителите на ПОМАК – Къдри Уланов, Мехмед Дорсунски, Ариф Алов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


682
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
653
0
 
0
 
! Отговори
Майна преди 14 години
Да почна да ти ги изброявам зверствата ви може и да не ми стигне мястото.Нямам немерение да се занимавам с хора дето и на черното бяло викат!!!
652
0
 
1
 
! Отговори
Майна преди 14 години
Какъв Крали Марко какви пет лева бе!Ти не можеш ли да четеш?!!! Ей сега ще се юрна да ти изброявам!!!:))) За какво ми е да ти доказвам, като вие се мъчите да доказвате че не е имало турско робство. Само вие си го вярвате това. Нали световните историци лъжат и само вие казвате истината. Има публикации в чуждестранната преса по онова време които са доказателство за вашите зверства. Хората са били потресени! Не ставате за "европейци" дори и със сегашните си лъжи. Питай арменците ако не верваш!!!
651
0
 
1
 
! Отговори
цървула преди 14 години
в началото на "демокрацията" бях в тоя край и бях много изненадан когато самите помаци"българи мюсюлмани" се вдигнаха и търсеха начин да се противопоставят на напъните на ДПС да ги въвлече в игрите си,за жалост тогава държавата не им помогна ,а тъкмо обратното остави ги на произвола.Тогава целта бе как да се разграбва ,а най -лесно е спазвайки принципа разделяй и владей.Затова е време сега да стане ясно че *** не е = на турчин,това са хора вярващи в АЛАХ НО ГОВОРЕЩИ ЧИСТ БЪЛГАРСКИ
650
1
 
0
 
! Отговори
До Майна преди 14 години
Я се понапъни и кажи за 500 год колко бунта е имало като едвам се е траело.А за теб исторически са фактите за Крали Марко ,така ли.
649
0
 
1
 
! Отговори
Майна преди 14 години
до 647Ами като е бил такъв рай защо е имало толкова кървави бунтове?Никой не бяга от хубавото. В Ес като мултиетническа общност защо няма бунтове!А и ти си им светел какво са колели и яли в българските къщи като дойдел агата.Страшни исторически факти няма що! Ама Батак си стои с всичките черепи и кости.
648
0
 
1
 
! Отговори
Майна преди 14 години
Тео незнам къде го видя тоя етнически мир и толерантност в Турция. Кюрдите от 25 год. се борят за права. Още нещо! аКак може една армия на която и да е държава да е пазител на демокрацията и свецки "режим". Забележи "режим". Като то тогава какъва демокрация ми говориш и светско общество. Тези три понятия като смисъл се изключват взаимно. Панимаш? А доколкото ЕС да като гледам какво пишеш по сме в Европа. А ти вземи малко да се образоваш преди да пишеш щуротии за армия пазител на демокрация.
647
0
 
0
 
! Отговори
До 643 преди 14 години
Това за хайдути те е точно така и заради това т.нар. чорбаджии-българи са ги издавали и са плащали за тяхното залавяне.Просто са им пречили на търговията като им ограбвали керваните със стока.А какво е било през турско си направи извода от "Под игото".Там пише -като дойдел агата в българска къща веднага са му правили баница и са му клали кокошка или агне.Значи и най-големите бедняци са имали кокошки ,сирене ,яйца и т.н.А ако можеш да дадш някой пример за безкръвно потушаване на бунтове някъде по
646
0
 
1
 
! Отговори
Майна преди 14 години
Кой ти каза че не ги приемаме! А в турция са най-много в източна тракия защото тези земя е била населена предимно с българи преди и по време на робството после я откъсват от България. Не знам на тебе къде ти е проблема да твърдиш че българите мразили помаци. Все едно българи да мразят българи защото са българи!
645
0
 
0
 
! Отговори
Pffff преди 14 години
Да вземат и гейовете да си направят партия .... въпреки че те си имат- БСП ! .... тогава да вземат наркоманите партия да си направят .... въпреки че и те си имат ... даже няколко - РЗС, НДСВ .... кой, кой ... пфффф ми че то всяква *** май си има партия .... :):)
644
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тео, като ни призоваваш да бъдем Европейци, би ли ми споменал ЕДНА европейска страна, в която има предаване на турски език по националната обществена телевизия? Би ли споделил тази липсваща за мен информация ?
643
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тео, как пък да не си прав ! Арменският геноцид е измишльотина и снимките документиращи това са фалшифицирани чрез фотошоп (макар тогава да не е имало компютри). Баташкото клане е било всъщност баташкото подстригване на бради. Насилие по време на турското РОБСТВО е нямало. Хайдутите са били тогавашния вариант на сегашните мутри ! Кръвен данък е нямало - поредната спекулация. Въобще, българите тогава живот са си живели.
642
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
трябва да се създаде партия за защита на правата на българите в смесените райони!
641
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Исках да правя Българска Селска Партия, ама се оказа, че името е заето!
640
0
 
0
 
! Отговори
турко преди 14 години
дилемата *** мюслюмани ли са, турци ли са, българи ли са, или елини, или траки, но живеят както в България, Гърция и Турция, Мисля, че най-многобройни са в Турция и нямат никакви проблеми за съжителството им с другите националности. Проблемът е в българите, които не приемат нацията кото такива каквито си са.
639
0
 
0
 
! Отговори
тео преди 14 години
на светлинни години назад.Та вие даже нямате си престава нито от етническо уважение,толерантност към другите етноси...Юрююююююш към референдумите.Защото акъла ви е само толкова.Искате да сте в Татово време но, отминаха тези времена когато усетиш ли че,турците или помаците че, стават много ..хайде един "възродителен процес".Но за съжаление ни тато маман са живи и ще ви протеката на помощ.А и освен това сте влезли в Европа.Нали само със това се гордеете.Тогава драги мои, бъдете нанивотона Европа
638
0
 
0
 
! Отговори
тео преди 14 години
Турската армия е по закон пазител на светския режим.За да се сломи светския режим на Турция се харчат милиарди долари,защото самият светски модел е желан и от народите в много други исламски държави.Тоест то е катализатор за промените в Ислямския свят.Затова много шейхове и много самозвани лидери които действат по системата на деспотизма,доливат своите пари за развалянето на тази система и да запазят своята деспотична.За демокрацията в Турция и България даже дума да не стане.България е на свет
637
0
 
0
 
! Отговори
тео преди 14 години
(следва от другия постинг)......не проявяват жестокост и ви предлагат васалско управление.Ако Турците в течения на тези 500 години бяха проявили само 20 години жесток терор и масови убийства ,днес не би съществувал Българският народ и култура.Напротив още през 1408 година само няколко години след превземането на Българскте земи....Султана дава културна автономия на Рилския Манастир.Там без разрешението на Султана,турски крак не може да стъпи.
636
0
 
0
 
! Отговори
тео преди 14 години
Колкото и да искате да се срути Турция това едва би станало,по скоро тук ще е РОМАЛЕ отколкото някога Турция да се срути.Ние сме такъв народ че,в преломния момент винаги обръщаме нещата.Историята на Турския народ е само толерантност и респект към културата и самобитноста на другите народи.Ето това е тайния ключ към истината.Дори в влизането си на Балканите,дори да ви види че сте разпокъсани и един със друг войувате ,защото сте се пръсналин на няколко държавици и феодални владения.....
635
1
 
0
 
! Отговори
teo преди 14 години
Абе кога има нещо за турците или помаците,такава активност проявявате че,...ако бяхте проявили толкова активност под формата на въстания и бунтове по време на Османската Империя сигурно и помен нямаше да остане от вас като народ.Но, за учудване на историците които уж твърдят за злодеянията на Османците...българският народ освен няколко за 500 години си е живял твърде спокойно.А това казва че, абсурд е да се говори за робство.Откъде блика толкова омраза от вас?Не мога да разбера?
634
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да допълня, Турция е вица за темата - демокрация ! Държава, в която армията е гарант за демокрацията е ... абсурдно ! Това е другото просто доказателство за тезата ми - Турция е изостанала с векове държава. Ако трябва Турция да бъде изобразена на картина, то това е : Варварин с прашка с оптически мерник, стрелящ към луната.