Покланяме се пред Апостола на свободата

Възпоменателната церемония пред паметника му е в 18 часа
19 фев 2010 09:16,
136
Покланяме се пред Апостола на свободата
Снимка: БГНЕС

Възпоменателна церемония по повод 137-та годишнина от гибелта на Васил Левски организира Столичната община.

В 17.00 ч. в храма "Света София" ще бъде отслужена панихида в памет на Васил Левски от Знеполския епископ Йоан.

В 17.40 ч. от храма ще тръгне литийно шествие до паметника на Васил Левски.

Възпоменателната церемония пред паметника на Апостола ще започне в 18.00 ч.

На церемонията ще присъстват президентът Георги Първанов и премиерът Бойко Борисов.

За първи път в официалната церемония ще се включат и ученици от столично училище. Възпитаниците на 91-а Немска езикова гимназия "Проф. Констатин Гълъбов" ще прочетат есе за Апостола на свободата.

Заради възпоменателната церемония се въвеждат редица ограничения в движението.

От 15.00 до 20.00 ч. се забраняват влизането на превозни средства в двете посоки, престоят и паркирането по бул. "В. Левски" между ул. "Оборище" и бул. "Дондуков", бул. "Я. Сакъзов" между ул. "Кракра" и бул. "В. Левски", ул. "Московска" между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски", ул. "Оборище" между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски", ул. "11-ти  август" между бул. "Дондуков" и пл. "Св. Ал. Невски", ул. "15-ти  ноември" между бул. "Цар Освободител" и пл. "Св. Ал. Невски",  ул. "Дунав" между пл. "Св. Ал. Невски" и ул. "Московска".

От 15.00 до 20.00 ч. се забранява влизането на превозни средства  по бул. "В. Левски" при бул. "Цар Освободител" в посока ул.  "Оборище" с изключение на линии с номера 9, 280 и 306, по бул.  "Я. Сакъзов" при бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в посока ул.  "Кракра" с изключение на трамвайните мотриси от линии с номера  20 и 22, както и по ул. "Врабча" при ул. "Дунав" в посока бул.  "В. Левски".

От 8.00 до 20.00 ч. се забраняват престоят и паркирането на  превозни средства на северната част от пл. "Св. Ал. Невски", ул.  "Московска" между бул. "В. Левски" и ул. "Г. С. Раковски", ул.  "Дунав" между пл. "Св. Ал. Невски" и ул. "Московска" и се  закрива базарът за художествени тъкани.

От 16.00 до  20.00 ч. се променят частично маршрутите на  тролейбусни линии с номера 1, 2, 4 и 11.

Тролейбусите по линии с номера 1 и 2 ще се движат от бул. "В. Левски" обратен завой при кино "Одеон", бул. "П. Евтимий" и по  маршрута си, по линии с номера 4 и 11 - от бул. "Цариградско  шосе" по бул. "В. Левски", ул. "Ген. Гурко", бул. "Евлоги и  Христо Георгиеви", бул. "Цариградско шосе" и по маршрута си. 

Тролейбусните линии с номера 1, 2 и 4, които остават в участъка от ж.к. "Х. Димитър" до ж.к. "Левски Г" ще се движат от ж.к. "Х.  Димитър" по ул. "Ильо войвода" до ж.к. "Левски Г".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
12
 
! Отговори
Fullrange преди 14 години
Май те понатиснах малко :). Не говори глупости! Мълчи и се кланяй където искаш. Твоите разсъждения са на болен човек, по скоро на турчин, ти не си един от нас, ти си от тези дето Левски е трепал, като ***. Уважи народа с мълчанието си!!!
64
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 14 години
Момче младо и рязано, играеш си с огъня според мене. Това което правиш се води национално предателство и се наказва строго. Бъди сигурен че ще те намерят.
63
0
 
14
 
! Отговори
!!! преди 14 години
До Всички които отговарят на Един от Вас!Да не превръщаме темата за Апостола в грозна словесна битка с човек,който видимо е с психически проблем.Не му обръщайте внимание,защото го поощрявате.След като си изпие хапчетата сигурно ще миряса и няма да помни какво е писал.Поклон пред Левски!
62
0
 
11
 
! Отговори
дд преди 14 години
Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх. ПОКЛОН АПОСТОЛЕ.
61
0
 
8
 
! Отговори
Tina преди 14 години
"Високо, високо, високоВисоко застани,Над завист и обида,Над дребните сплетни."..."Да те видя - високо застани.Да те видя над дребните сплетни.Да те видя - над всичко днес бъди.Да те видя"
60
0
 
10
 
! Отговори
vip преди 14 години
ПОКЛОН ПРЕД НАЙ ГОЛЕМИЯ
59
0
 
12
 
! Отговори
ДД преди 14 години
Българио, за тебе те умряха, една бе ти достойна зарад тях, и те за теб достойни, майко, бяха И твойто име само кат мълвяха, умираха без страх. ПОКЛОН АПОСТОЛЕ.
58
1
 
7
 
! Отговори
Fullrange преди 14 години
Ти си нещастен, нереализиран философ с антибългарски разсъждения и човек, който не оценява, а само мърмори, недоволства и повтаря грешките си. Овца или коч си ТИ! Нали си далече от мисълта, че си наред с главата?
57
0
 
5
 
! Отговори
21 преди 14 години
tuka trqbva da se kaje nqma gibel a ima obesvane taka 4e prosti im dqkone na tiq bezbojnici svetla ti pamet 6te pomnim zaveki svqtoto ti delo za celiq balgarski narod
56
0
 
12
 
! Отговори
... преди 14 години
Поклон пред светлата памет на Апостола. Родоотстъпници винаги е имало сред българите, надявам се обаче все още да са останали истински мъже като Левски."Един от вас" - ти си ***. Жалък ***.
55
0
 
11
 
! Отговори
ПРИЗИВ преди 14 години
НЕ ОБРЪЩАЙТЕ ВНИМАНИЕ И НЕ ПИШЕТЕ НА УРОДА "Един от Вас".ЯВНО *** КАТО НЕГО НЯМА С КОГО ДА РАЗГОВАРЯ И ЗА ТОВА ПИШЕ ПО ФОРУМИТЕ.
54
0
 
6
 
! Отговори
! преди 14 години
Именно!Много е тъжно! Не народ, а ***! Защо днес.бг допускат такива коментари избощо?!... и то на днешния ден!
53
0
 
6
 
! Отговори
bakalova преди 14 години
do ;edin balgarin; na kolene nestastniko...... i zanemei.POKLON APOSTOLE
52
22
 
1
 
Отговори
Един от Вас преди 14 години
Разберете бе овци заспали че никога никой не ни е освобождавал, просто сме минали дипломатично от влинието на империя под влиянието на друга такава, не Освобождение, не ден на Независимоста да празнуваме, ние сме си подвластни на Русия, а от скоро друга империя САЩ имат интереса към нас и дай боже да успеят да надвият на пияните руснаци, за наше добро ще е А Левски да си почива в мир, обесен справедливо за куп престъпления
51
0
 
6
 
! Отговори
БГ преди 14 години
Поклон и Вечна Памет. А, колкото да *** и родоотстъпниците, добре е, че ви има е вас, така ние Българите ще знаем какви НЕ трябва да бъдем.
50
0
 
6
 
! Отговори
Цецо преди 14 години
Дълбок поклон пред светлата памет на Апостола!!!
49
0
 
15
 
! Отговори
Галя преди 14 години
Имаме толкова малко национални герои, а все ще се намери някой, който да похули паметта им... От такива хора Левски беше пратен на бесилото.
48
0
 
9
 
! Отговори
Петков преди 14 години
Поклон пред паметта ти, Апостоле!!! България никога няма да забрави делото ти!
47
0
 
7
 
! Отговори
kotarak преди 14 години
ПОКЛОН!
46
10
 
1
 
! Отговори
Един от Вас преди 14 години
ЗА ПРОПАДНАЛА БЪЛГАРИЯ ВЪОБЩЕ