БСП иска защита от политически чистки

Министрите, които уволняват незаконно, да плащат след това обезщетенията
13 май 2010 14:06,
89
БСП иска защита от политически чистки
Снимка: БГНЕС

БСП иска законова защита от политически чистки. В Закона за държавния служител и в Кодекса на труда трябва да се предвиди санкция за министри и шефове на агенции, които уволняват незаконно, смятат депутати от левицата.

Наскоро темата се появи със скандал, след като социалистите разпространиха мейл до депутата от ГЕРБ Димитър Лазаров от шефката на земеделската служба в Пловдив Велина Панчева.

В писмото тя го уведомява за предстоящите и за вече направените съкращения в областните дирекции, както и разяснява механизма за разчистване. Ако някой не иска да си тръгне сам, му се обяснява, че  може да бъде уволнен дисциплинарно. Всички знаят, че причини ще се намерят, разяснява Панчева. Ако обжалва пред съда, делото ще се точи с месеци, което е в полза на уволняващите.

От БСП обаче напомнят, че след като делото все пак приключи, неправомерно уволнените получават между 5 и 10 хиляди лева обезщетение.

Има десетки хиляди подобни случаи през последните месеци, твърдят социалистите, а парите за компенсацията се плащат от данъкоплатците. Затова, според Мая Манолова от Коалиция за България, онзи, който е подписал незаконно уволнение, също трябва да поеме част от разходите по обезщетението. Такава промяна ще се отрази и върху политическите чистки.

„Нормално е да се прави оптимизация, но само в рамките на закона”, коментира Емилия Масларова.

Тя има и друго предложение – да се регламентира, че когато родителите запишат детето си на ясла, имат право на временно намаляване на работното време. Аргументът е, че в първите месеци децата по-трудно се адаптират в градината и родителите на практика ги оставят там само няколко часа. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
0
 
2
 
! Отговори
Радка преди 14 години
Тези какво реват сега, нали същото правиха, когато бяха на власт! Време е вече за промени, а не за ревове. Време е вече тези, които спират реформи и промени да си отиват!
77
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Аз съм една от потърпевшите пък от комунистическите чистки, когато БСП беше на власт. А и не само аз. Пропищяха сума ти кадърни кадри, най-безцеремонно освободени, поради това, че не сме от партията им.Няма отърваване от комунистите. Трябва да минат поне 3 поколения, за да се изчисти страната. Те са генетично увредени!
76
0
 
4
 
! Отговори
????? преди 14 години
кучетата си лаят КЕРВАНА СИ ВЪРВИ
75
4
 
4
 
! Отговори
ВСИЧКО ПОМНИМ... преди 14 години
ПОМНИМЕ,ПОМНИМЕ......ВСИЧКО ПОМНИМЕ И НИКОЙ НЕ Е ЗАБРАВЕН!!!!ЗА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ГРАБЕЖИ И БЕЗЧИНСТВА ,...ДАВНОСТ НЯМА!!!!ЩЕ СИ ВЪРНЕМЕ,ПАРИТЕ ИМОТИТЕ,ДОСТОИНСТВОТО И ОГРАБЕНИТЕ ДУШИ!!!!!!!!АКО НЕ МОЖЕМ ДА ГИ ВЪРНЕМ---ЩЕ ВЗЕМЕМ,ТЕХНИТЕ!!!!!!!!!!!!!!
74
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Жалко че народа не помни.
73
4
 
9
 
! Отговори
jorkata преди 14 години
Тез до последно искат да пият кръвта на народа.
72
5
 
17
 
! Отговори
другари преди 14 години
Другари , вие пак квичите. А не трябва. Грабихте, крадохте,вършихте най долни престъпления срещу народа, а сега виете ,че ви уволнявали. Престъпната ви крадлива партия трябва да бъде забранена.Партията ви винаги е била антинародна. А вие трябва да бъдете изгоени от държавния апарат и да изкарвате хляба си не на държавната трапеза а на свободния пазар. Нали сте много учени ,подготвени, специалисти, елата на свободния пазар и се състезавайте. Изкарвайте си хляба с труд и ако можете почтено.
71
2
 
11
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 14 години
Истина е, за съжаление! Достатъчно беше да си член на ДПС или БСП и те уреждат със сладка служба дори без нужното образование за дадената длъжност. Само да си техен човек и да изпълняваш каквото ти кажат. За обществени поръчки възложени на наши фирми да не говорим.
70
3
 
13
 
! Отговори
аро преди 14 години
Всички комунисти в средните управленски ешалони са "партизаните" на партията, демек нейните терористи.Това го каза един от "великите" социалисти от бсп. За каква "чистка`" говорим, когато тия хора саботират всяко решение на правителствто? Изчисте ги най-после,че да отлепим от дъното,дето зорлем ни държат като камък на шията,мамка им...
69
2
 
5
 
! Отговори
sssss преди 14 години
БСП иска законова защита от политически чистки. В Закона за държавния служител и в Кодекса на труда трябва да се предвиди санкция за министри и шефове на агенции, които уволняват незаконно, смятат депутати от левицата.Тва виц ли е?
68
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ще бъда щастлива, ако уволнят всички клатикраковци, мутреси, ***, комунисти и други бадженаци. За съжаление, не вярвам да стане, но всеки уволнен *** е радост за душата.
67
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ха, ха- жалват се тези, които подложиха на геноцид българския народ. Но те никога не са имали срам, чест и морал. Ние сме си виновни, защото позволихме да ни управляват и след дворцовия преврат на 10.11.89г.
66
1
 
9
 
! Отговори
hard преди 14 години
Никаква милост за комунистите!Да си платят за повече от 65 годишните безобразия!Още не са се покаяли за политическите убийства,лагери,изселвания,лишаване от право на образование,трудовашка служба за "неблагонадеждните",за привилегиите на техните "номенклатурни" кадри и още и още и още...... Преследване до дупка!!!!!!!
65
0
 
10
 
! Отговори
voodoo преди 14 години
за жалост на времето имаше политически и етнически назначения.те изядоха хляба на доста кадърни българи.надначаваха се неграмотни турци и още по неграмотни комунистически отрочета,*** и метреси. е дойде време тази *** да си отиде.това не е политическа чистка а премехване на боклуко в дър. сектор.
64
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Таа мнноо яка ***-ка............
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
НА ТОЗ *** ОТ СНИМКАТА МУ МИРИШАТ КРАКАТА...И ГЪЗЪТ
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
голяма *** е таз.....възбужда ме
61
0
 
7
 
! Отговори
OT NARODA преди 14 години
Мога да напомня също, че с близо 900 милиона повече, в условията на криза, в първия ден, в който дойдох, вдигнахме пенсиите на хората. Ето къде са похарчени парите от фискалния резерв. Тя е проста сметката, каза още Борисов.
60
0
 
3
 
! Отговори
BORIS преди 14 години
A sega rev1t,4e 6te gi maht,a men kato me mahnaha prz 2008 god. za nepravelno di6ane,a kolko kato men e imalo ni6to ne kazvat.TRAGI4NOTO e 4e o6te kakiva 4erveni bokluci ima,koito sa i D1RJAVNA SIGURNOST i se preboqdisvat, i sa ve4ni dumi nqma.SPE4ELIL SAM delata na vsi4ki instancii,a PEI4O VARBANOV,E DIREKTOR OT 35 GODINI I MOJEBI ZA VINAGI.Sega revat,kato DEVICI za ... emi mislq 4e e redno i na tqh da se tarsi otgovornost.DA e jiv i zdrav BOIKO I 6TE GI SLOJI NA MQSTO IM.
59
2
 
18
 
! Отговори
Fullrange преди 14 години
Нека ги обезщетят с по 10 000 но е еднократно, а не ежемесечно да крадат по 10 000.Сега като ги разтушкаха и ревнаха. Всичко що е БСБ и ДПС трябва да се изкорени от управлението на БГ. ТОВА Е ВЕРНИЯТ ПЪТ!!!