Красимир Лефтеров - чиновникът, издал матурите по БЕЛ

При задържането му той е бил в нетрезво състояние
23 май 2010 20:04,
118
Красимир Лефтеров  - чиновникът, издал матурите по БЕЛ
Снимка: БГНЕС

Главният счетоводител в Центъра за интеграция към МОН Красимир Лефтеров е заподозрян за изтеклата тема за матурата по български език и литература, съобщи БНР.

Полицията обаче предполага, че информацията е изтекла от по-високопоставен негов колега.

Първоначално заподозреният е отричал да има връзка със случая. Но впоследствие обяснил как е изтекла информацията.

Още по темата

При задържането му той е бил в нетрезво състояние.

В хода на разследването е бил претърсен домът му, след което мъжът е бил освободен.

Изяснява се кръгът от длъжностни лица, които са имали достъп до темата. По първоначални данни той е ограничен - 4 души.

Образувано е досъдебно производство. Вече са разпитани учениците, за които се предполага, че са знаели темата и са публикували в интернет информация за това.

Става дума за около 70 младежи, чиито работи ще бъдат анулирани.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
6
 
3
 
! Отговори
Калоян преди 14 години
Христо Ботев е обесен по време на Априлското вастание заедно с неговия приятел и съпартиец Димитър Общев в долния край на софийския затвор върху едно буре пълно с барут
46
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Истината е , че винаги изтича инфо за матурите . Не само сега . Преди 4 години , когато аз ходих на матура пак се знаеше темата .
45
6
 
11
 
! Отговори
майка преди 14 години
В България всичко става по нечестен начин.Защо моето дете не знаеше темата и от къде на къде ще се състезава със тези,които са я знаели.Аз съм учител и съм безкрайно възмутена от нагли софиянци за които няма правила.
44
2
 
16
 
! Отговори
БРАВО преди 14 години
Изнасянето на темите,задачите или тестовете си е практика от 20 години поне Всички университети си имат такси за това и се възползва всеки ,който може ,особено ректорите и тези под тях За изпитите тази години в УНСС сумата е около 5000лв Невероятното в случая е ,че за първи път някой прави нещо по въпроса Браво Цветанов, но почвай и университетите да видиш какъв рев ще нададат старите комунистически кадри окопали се там Там има доста хора отдавна за пенсия,но се правят на незаменими.
43
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Отвратително! само 60 човека знаели. Само. И един е достатъчен, за да се разбере каква е организацията в това министерство и ка в България протича този процес. Да не говорим за изпитите в университетите.
42
0
 
17
 
! Отговори
Витан преди 14 години
След като счетоводителите на Центъра по интеграция / не знам какво е и защо е/, знаят темите по литератра за матурата, сигурно експертите по литература правят финансовите отчети на МОН
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Слава Богу, от някъде все се почва!
40
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
а вие знаете ли,че Цецка Цачева дори не знае кой е Христо Ботев ?и те така после тея 70 деца стават политици,само с преписване, после се чудим защо нямаме политици а само крадци
39
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ама що за глупости са това - главният счетоводител разпространил темите - нали вчера за пореден път министър Игнатов заяви, че били много малко хората, които боравели с тези документи. Извинете ме, звучи ужасно несериозно главен счетоводител да има информация за темите на матурите, нищо, че е главен счетоводител в МОМН.
38
4
 
7
 
! Отговори
абитуриент преди 14 години
Нека напишат 6-тици на всички абитуриенти.Само така ще се оправят нещата,а сития сит и агнето цяло
37
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тъжното е, че децата в България стават жертва и свидетели на несправедливости. Още, когато бях дете беше така и сега - години по-късно това продължава. Така поколение след поколение простотията се предава.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
60 ученици са си купили темата..след което са ги дали на още 30 души,които са ги дали на още 30...и би трябвало да ви стане ясно,каква е идеята ми!
35
0
 
2
 
! Отговори
клъв преди 14 години
При задържането му той е бил в нетрезво състояние........А кръвна проба взета ли му е?Или ще се съдим?
34
1
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Искаме видео материал от задържането с подходящи наздравици и цитати от темите за следващите изпити.
33
2
 
25
 
! Отговори
бивш ученик преди 14 години
Туй с писането на теми е голяма тъпотия. Много ги мразех като бях ученик. Накълвеш се с клишета. Пишеш-дращиш какво искал да каже автора в произведението... лиричния герой... бла бла бла словоблудства и лицемерни бръщолевеници. И накрая оценката зависи какво мисли даскалицата по въпроса и дали е на кеф. Пет даскалици могат пет различни оценки да дадат. Децата се учат как да угодят на власт-имащия. Днес на даскалицата. После на шефа. Урок по лицемерие.
32
3
 
8
 
! Отговори
тъжната истина преди 14 години
Мангалия ще стане, то е ясно.... Комунизмна ни унищожи, турците за 500 години не успяха, но болшевиките за 50 години ни довършиха, имаме още 50 години предсмъртна агония, докато *** и турците станат мнозинство.
31
2
 
1
 
! Отговори
г преди 14 години
добре де ,не мога да разбера,тук не е ли както на кандидатстуденските изпити да се изтегли примерно 1 тема от общо 4-5 примерно,или тук е без томбола
30
3
 
2
 
! Отговори
nov zakon si trebe! преди 14 години
da se glasuva vednage edin zakon. v takiva slu4ai, bate Bobu da ima pravo da mu shibne edin po zdurlata, posle da go dadyt na Fedoska da mu napravi testesite na presyhnali kaisiiki i nakria da gu umiat , epilirat i smajat deto trbva i hop pri duetyt Kuzof-Azisov
29
4
 
1
 
! Отговори
Ники преди 14 години
Ей,тоа Егологично занърсяване ни разказва играта.Вижте сайта "Егология"
28
2
 
16
 
! Отговори
читател преди 14 години
Докато има балами, ще има и тарикати... Жалко е да си родител в тая страна. Синът ми не знаеше темата. Чете, мъжки чете. Написа, но за около 4-ка и нещо надяваме се. Смята, че е мъж и че не е достойно онова, което става в държавицата ни. Докато не отиде някой на истински ешафод, в България ще е така. Да са им сладки шестиците на тъпите аб-уригенти, чиито татета и мамета са ПлАтили.