Красимир Лефтеров - чиновникът, издал матурите по БЕЛ

При задържането му той е бил в нетрезво състояние
23 май 2010 20:04,
118
Красимир Лефтеров  - чиновникът, издал матурите по БЕЛ
Снимка: БГНЕС

Главният счетоводител в Центъра за интеграция към МОН Красимир Лефтеров е заподозрян за изтеклата тема за матурата по български език и литература, съобщи БНР.

Полицията обаче предполага, че информацията е изтекла от по-високопоставен негов колега.

Първоначално заподозреният е отричал да има връзка със случая. Но впоследствие обяснил как е изтекла информацията.

Още по темата

При задържането му той е бил в нетрезво състояние.

В хода на разследването е бил претърсен домът му, след което мъжът е бил освободен.

Изяснява се кръгът от длъжностни лица, които са имали достъп до темата. По първоначални данни той е ограничен - 4 души.

Образувано е досъдебно производство. Вече са разпитани учениците, за които се предполага, че са знаели темата и са публикували в интернет информация за това.

Става дума за около 70 младежи, чиито работи ще бъдат анулирани.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


118
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ ОТРОЧЕТА СА СВИКНАЛИ ВСЕ ПО ВТОРИЯ НАЧИН! БЕЗ ДА УЧАТ, БЕЗ ДА СЕ ТРУДЯТ, САМО ДА КРАДАТ ОТ ДРУГИТЕ. ПОСЛЕ СТАВАТ ДЕПУТАТИ, ПОЛИТИЦИ, УПРАВЛЯВАЩИ.. А СПОСОБНАТА, БОРЕЩАТА СЕ, КАДЪРНАТА, ТРУДОЛЮБИВА И ГРАДИВНА ЧАСТ ОТ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ЕМИГРИРА. И КВО ЩЕ СТАНЕ СЛЕД 20-30 ГОДИНИ?
26
0
 
3
 
! Отговори
В; преди 14 години
Прав си май, 30
25
2
 
8
 
! Отговори
Родител преди 14 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е МИНИСТЪР ИГНАТОВ ДА СЕ ОСВОБОДИ ОТ ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ ОТ ЕКИПА НА ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ - БИВШ МИНИСТЪР НА ОБРАЗОВАНИЕТО - ЗА ДА НЕ МУ ПОГАЖДАТ НОМЕРА. НЕОБХОДИМИ СА И НОВИ КОНКУРСИ ЗА ВСИЧКИ ДИРЕКТОРИ НА УЧИЛИЩА - ХОРА НА ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ.
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А защо просто не се прави всяка година списък от 20-30 теми, да се обявява в началото на учебната година и учениците да ги знаят. В деня на матурата някой тегли един от многото пликове и каквото пише вътре, това е темата. Другите пликове се отварят за проверка дали всички теми са там. И без това учат наизуст темите, така поне няма да се усложняват излишно нещата с всякакви простотии от сорта на запечатани пликове и *** мерки за сигурност! А да, и няма да има какво да изтича....
23
4
 
5
 
! Отговори
ааааааааааа преди 14 години
по правилно е не главен счетоводител а глаДен счетоводител
22
1
 
9
 
! Отговори
бай мангал преди 14 години
Ако още малко разследвате ще вземе да излезе ,че само 60 човека не са знаели тази тема . Аз случайно на пазара Кирков чух коя ще е темата ама за това друг път .
21
1
 
5
 
! Отговори
митко преди 14 години
Май доста ученици и от не само от Сф са знаели за темата предварително
20
0
 
4
 
! Отговори
В. преди 14 години
След като счетоводител знае темата, защо да не я знаят повече хора?Явно е прах в очите заблудата, че само 4 човека я знаят
19
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Правилно, 1. Виновникът да заплати всички разходи за повторен изпит по български език.Това да му е наказанието. Да не смеят повече разни чиновници да вършат подобни престъпления. Наистина, главният счетоводител ли избира темите по български език? Сигурно е широк специалист! Ха-ха-ха! Нещо май ни баламосват!
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Не звучи ли малко несериозно точно счетоводител да е замесен?Сега ще видим какво ще излезе и с изпитите на седмокласниците!Последната умна идея била да не дават листи за чернова по математика на първи модул........Хахахахах !Ами защо са им листи за чернова ?!?!?!?!?!Някой сигурно вече знаят отговорите !Пълно безумие е всичко в образователната ни система!
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Те направо си признаха с мълчанието си, че това са другите теми. А пък щом казват, че чиновника е един, аз залагам да са поне трима, и не 60 ученичка са знаели за темата, а минимум 600. Това е то истината е обикновено официалното твърдение умножено няколко пъти.
16
7
 
15
 
! Отговори
спасе преди 14 години
стига с този Левски на матурите бе следващата матура да е за ЦСКА
15
0
 
4
 
! Отговори
До № 16 преди 14 години
По какво им е давал уроци? Той е счетоводител, не четеш ли? Полечил е темата от друг, който е в час са материала по литература и е решил да припечели
14
1
 
5
 
! Отговори
Милена преди 14 години
сега никой не може да докаже, че някое дете не е знаело темата, защото тези 50-60 деца не се знае на още колко приятели са казали, ако се заведе дело само от един ученик целия изпит ще трябва да се повтори защото МОНТ няма как да докаже, че някой не е знаел темата.
13
1
 
3
 
! Отговори
Shark преди 14 години
А как ще се разбере кои са точно тези 60?! Пак ще го отнесе някой невинен.
12
5
 
9
 
! Отговори
Мое мнение преди 14 години
Този *** е пратил темата със смс на учениците на който е давал чатстни уроци, затова се знаят учениците който са получили темата, а те на колко са казали това е отделен върпос. Целия изпит тябва да се анулира, а този да плати за провеждането на новия изпит с цялото си имущество, освен това тябва да иде за поне 5 години в кауша да преусмисли постъпката си.
11
6
 
8
 
! Отговори
Shark преди 14 години
Глупсти, защо ще се анулира изпита, каква вина имат децата, че да бъдат подлагани на този стрес. Да си понесе наказанието, да бъде уволнен, но не и анулиране на изпита.
10
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
тоя ако се беше отчел на партията (ГЕРБ),сега нямаше да го хванат
9
5
 
4
 
! Отговори
Принцеса преди 14 години
Според мен пък не трябва да наказват децата.
8
5
 
6
 
! Отговори
Палач преди 14 години
На въжето !!!