Булгаргаз иска поне 23% скок на газа от юли

При сегашните цени за първите 6 месеца дружеството ще има 50 млн. лв. загуба
7 юни 2010 13:41,
93
Булгаргаз иска поне 23% скок на газа от юли
Димитър Гогов. Снимка: БГНЕС

Булгаргаз ЕАД смята да представи пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) заявление за поскъпване на природния газ за третото тримесечие на годината с мининум 23%, заяви изпълнителният директор на дружеството Димитър Гогов.

В посочената цена не е включен т.нар. недовзет приход за първите две тримесечия на годината, който според предварителните оценки на дружеството е в размер на около 70 млн. лв.

Той се е формирал поради по-ниските цени, които ДКЕВР е определила спрямо действителните разходи на Булгаргаз.

Ако се включи и недовзетият приход, на което дружеството има право според наредбата за ценообразуване на природния газ, то тогава цената за третото тримесечие би трябвало да скочи с над 40%, аргументира се Гогов.

Той посочи, че при досегашните цени за първото полугодие Булгаргаз вероятно ще има около 50 млн. лв. счетоводна загуба.

Още за цената на газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
83
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мазна тлъста мафия - Нужни са смъртни присъди за всички грабили страната последните 21 години !Само, че ние не сме народ, а ***. Ако бе на запад до сега да са ги пребили всички крадливи кучета с тояги
82
1
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 13 години
до # [85] Анонимен:...Защото газпром така повелява...
81
0
 
2
 
! Отговори
Мел преди 13 години
Този човек на снимката по-горе е за лудницата. Трайчо Трайков, това кретенче недодялано, ако не може да контролира подопечните си звена и управления да си взема шапката и да ходи в планината, да мисли там... Когато липсата на знания и КОНТРОЛ са на лице, обикновено правителството ПАДА. Защото който се доверява на Гого - лудия/ на снимката/ не е за министър нито за ръководител....
80
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Международната цена на газта е като в 2003 год. Спот цените на Газпром също. Цената на долара също е на нива от 2003 год. Което значи, че цената на газта в България би следвало да е същата като в 2003 година!Защо само в България цената е такава каквато е сега е "загадка", както загадка е и защо Булгаргаз е на загуба в условията на монопол. Загадка обаче няма да е затриването на цялата българска индустрия и не мисля, че нещата са случайни. Докато в чужбина цените на електроенергия и газ падат, тук с благословия на държавата се качват.Колкото до ДКЕВР, то тази мафиотска и лобистка организация за която данъкоплатците и потребителите дават милиони годишно за да могат 13 и члена да се правят на баровци, ше разиграе същия цирк като преди. Като "зашита" ще се приеме покачване не 23 %, а 10-15%.
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Булгаргаз , защо сте такива ***???????
78
0
 
2
 
! Отговори
доичюбераллес преди 13 години
Аз се чудя защо евреите в момента са толкова нагли, а то - газта поскъпва...
77
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези да си махнат любовниците и протежетата, да си намалят автопарка, въобще да си свият разгулния живот и ще имат пари. Криза е, не може да се ширят както си знаят. Всички искаме и не ни стига, но все ни казват да затягаме коланите до дупка. Долара доста дълго беше надолу, а те не мръднаха.
76
0
 
5
 
! Отговори
Ужас преди 13 години
Аз искам да питам - като курса лев/долар е като началото на 2006-та, тогава колко струваше газта??? ПО-ЕВТИНО ОТ СЕГА!!!! А тогава курса беше 1.65 лева за долар...както сега!!!! Т.е. нямат никакво основание за увеличение на цената дори е с 2.3%, камо ли с 23%!!!! *** мазни нещастни!!! Ама така е...и така ще бъде...догодина ще има +32% заради епидемията от торен бръмбър в Ямайка!!!!
75
0
 
3
 
! Отговори
Jay Gould преди 13 години
: Jay Gould преди 4 часаМеждународната цена на газта е като в 2003 год.Спот цените на Газпром също.Цената на долара също е на нива от 2003 год.Което значи, че цената на газта в България би следвало да е същата като в 2003 година!Защо само в България цената е такава каквато е сега е "загадка", както загадка е и защо Булгаргаз е на загуба в условията на монопол. Загадка обаче няма да е затриването на цялата българска индустрия и не мисля, че нещата са случайни. Докато в чужбина цените на електроенергия и газ падат, тук с благословия на държавата се качват.Колкото до ДКЕВР, то тази мафиотска и лобистка организация за която данъкоплатците и потребителите дават милиони годишно за да могат 13 и члена да се правят на баровци, ше разиграе същия цирк като преди. Като "зашита" ще се приеме покачване не 23 %, а 10-15%.
74
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Защо никой н еговори за посредническите фирми вече? Седалищата им са в Лондон........... нещо да ви говори?
73
0
 
4
 
! Отговори
ари преди 13 години
Като причина за повишението се цитира ръста на $. Но защо у нас се повишават цените само когато $ расте?Koгато растеше в десетки пъти- пораснаха всички цени,вкл. и на горивата, а от там и цените на топлото,но някой да си спомня за спад на цените когато паднаа $ ? Ако някой вземе да преизчисли цената на парното през годините когато имаше това интензивно движение на $, ще установи,че сега плащаме десетки пъти по-висока цена. Ето и сега- $ малко порасна и хоп-ново увеличение.
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има една приказка - "простирай си краката според чергата". Та и Булгаргаз следва да се съобрази и да понамали опциите на служителите си!
71
1
 
5
 
! Отговори
български ИДИОТ преди 13 години
Айде някой ГРИНГО от БУЛГАРГАЗ да напише КАКВА Е СРЕДНАТА РАБОТНА ЗАПЛАТА въ фирмата му???Аз знам и ако я напиша, НАПРАВО ЩЕ СЕ СМАЕТЕ!ЧАКАМ!!
70
0
 
5
 
! Отговори
Румен Кашилски преди 13 години
При 23% скок на цената кой ще ви я ползва?Ще си я дишате сами.
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хе тоя на колко ракии и е..:)))
68
0
 
0
 
! Отговори
mariyaiv преди 13 години
GazTa be hora!!!
67
0
 
3
 
! Отговори
никодим преди 13 години
като сме народ от овце всеки ще ни стриже
66
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ние не искаме. Като нямате пари не си ги търсете в нас.
65
1
 
8
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Всеки се пробва. И тия също - 23 % - ако мине. Ако не мине 3 % за комисията и следващия път ще мине. Така е. В условия на криза страдат винаги най-бедните. Окрадените пари от ДДС , мита , акцизи , приватизации , обществени поръчки и т.н. ще се вземат от най-бедните и най-коректните данъкоплатци - те са и най-много , така че хем им е ред , хем им се пада. Особено като си траят последните - вечно ще е така. Пробват просто 23 % - тишина - значи мое още да носат тези животни за следващия път ...
64
0
 
5
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Загуба означава приходите да са по-малки от разходите. Това може да е резултат както на остарели технологии, което оскъпява производството, така и на силно завишени административни разходи. В случая най-вероятно става въпрос за комбинация от двете. В България повечето предприятия функционират по този начин и затова сме на този хал.