Булгаргаз иска поне 23% скок на газа от юли

При сегашните цени за първите 6 месеца дружеството ще има 50 млн. лв. загуба
7 юни 2010 13:41,
93
Булгаргаз иска поне 23% скок на газа от юли
Димитър Гогов. Снимка: БГНЕС

Булгаргаз ЕАД смята да представи пред Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) заявление за поскъпване на природния газ за третото тримесечие на годината с мининум 23%, заяви изпълнителният директор на дружеството Димитър Гогов.

В посочената цена не е включен т.нар. недовзет приход за първите две тримесечия на годината, който според предварителните оценки на дружеството е в размер на около 70 млн. лв.

Той се е формирал поради по-ниските цени, които ДКЕВР е определила спрямо действителните разходи на Булгаргаз.

Ако се включи и недовзетият приход, на което дружеството има право според наредбата за ценообразуване на природния газ, то тогава цената за третото тримесечие би трябвало да скочи с над 40%, аргументира се Гогов.

Той посочи, че при досегашните цени за първото полугодие Булгаргаз вероятно ще има около 50 млн. лв. счетоводна загуба.

Още за цената на газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
7
 
! Отговори
Гофо преди 13 години
Ба какви наглеци - ВСИЧКИ СМЕ НАЗАГУБА ЕЙ ШУШУМИГИ! ЩЕ СИ ПОНАСЯТЕ И ВАШИЧ ДЯЛ ОТ КРИЗАТА! НА НАШ ГРЪБ ИСКАТ ПЪЛНИЯ РАЗМЕР НА ЗАПЛАТИТЕ ДА СИ ПОЛУЧАВАТ, ТОВА ИСКАТ. А КАКВО СТАВА С НАС, НЯКОИ И БЕЗ ЗАПЛАТА ОСТАВАТ, АРЕ СТИГА АНАДОЛСКИ МЕТОДИ ...
22
0
 
10
 
! Отговори
Бисер преди 13 години
Дано не стигнеш до там, че да посегнеш на живота си! Но колко много хорица сториха това, защото сметките не успяват да покрият, защото на детето си бъдеще не виждат как да подсигурят и т.н. Мъчно ми е за такива българи! В роби ги превърнаха! Но така ще докато някой властимащ не тропне на масата! Надявам се някой от сегашните да се усети и да не приеме този счети-баланс!
21
0
 
8
 
! Отговори
Петра преди 13 години
Мисля,ч е си прав. тук каквото и дас еп ромени, в какквато ид а е посока, винаги цените се вдигат, май главно нагоре? Оправдания много. Този, на снимката вече виждам, как се проектира в нова луксозна яхта, от по няколко миллиона. Сега са и аеродинамични, че и доста луксозни. Сигурно си мисли, кой модел да избере - скъпият или по-скъпият? А може и най-скъпият?
20
0
 
12
 
! Отговори
123 преди 13 години
Ехоооо НАП,оставете футболните съдии и държавните служители - проверете големите маскари - като тия от булгаргаз, лукоил, топлогикации и електро. Хванете големите риби
19
1
 
8
 
! Отговори
Петра преди 13 години
Аз няма да се самоубия, но повече няма да ми пука за държава, която позволява такова унищожение на собственният си български народ. Май ще се окаже вярно твърдението, че за капитала родина и род няма? И наши и чужди все ни яхат, доят, експлоатират и убиват? Не твърдя поименно за никого, защото не познавам политиците, но като резултат то се вижда какво става, от перестройката, насам. И какво оправдава повишението? Лятото няма отопление и себестойността на продукзццията пада, особенно при NG-пада
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На тия пак цените им криви. Преди време вдигнаха цената, защото долара поскъпнал, после долара падна, но цената се запази. Сега същата песен на нов глас.Оптимизирайте си разходите - на коя друга фирма държавата и гарантира печалба? *** наглеците.
17
0
 
9
 
! Отговори
Аз преди 13 години
Цената на петрола пада, но долара се вдига, затова вдигат цените на горивата. Преди това падаше долара, но се вдигаше цената на петрола и пак увеличаваха цените на горивата. При нас празно няма. И виетнамските донги да се вдигнат, нашите цени на горивата пак ще се увеличат.
16
0
 
11
 
! Отговори
Бисер преди 13 години
Нема правила, когато някой иска да увеличава цените в Бг-то! Едно е сигурно, нова яхтичка или нова любовница ще изхранва някой! Това поскъпване ще заличи нацията, все пове4е 4естни хорица ще посягат на живота си, все пове4е млади ще емигрират, все пове4е ще застарява нацията и така до като се обезличим. Това се нарича - САМОУБИЙСТВО!
15
0
 
13
 
! Отговори
петра преди 13 години
Интересно е, на какво основание вдигат цената на газта и петролните продукти? петрола пада на световните пазари, клони към 64 долара/барел? не зная кой формира тези цени, но някои станаха миллиардери, то това повдигане на всяко време на цените, нагоре? Ще трябва да взема мерки сам да се самозахранвам от някакви горива. Сядам да уча Химия.
14
1
 
10
 
! Отговори
Iwan преди 13 години
за люкарства да ги дадат дано ;)))
13
1
 
13
 
! Отговори
Стоян преди 13 години
По-добре в загува да се , отколкото цял народ да се лишава допълнително! Те са и икономиката ще я довършат - де кво мърда в нея ще извие на умрело. После и сандвича ще поскъпне дет го ям, щото на Газовците не им стигат кинтите за 2000-30000 лв. отгоре на годишната заплата...***
12
1
 
16
 
! Отговори
Бисер преди 13 години
ех , че коварен ноемер да си избият загубите от кризата! Що не си намалят разходите и реформират предприятието???! Не е скъп природния газ, скъпа поддръжката на цялата им плеяда "служители"! Когато не стигат пари какво прави всеки от нас, реорганизира разходите ли, а те - МЕРЗАВЦИ! Захващайте се за реформи, че дяволите ще ви вземат...
11
1
 
8
 
! Отговори
! преди 13 години
А пък аз искам да съм Рем Вяхирев!!!!
10
1
 
20
 
! Отговори
Добавено от ЖЕЛЕВ преди 13 години
Да пукнат депутати,министри,зам.министри,подминистри<хилядите им секретарки и всички ,,мислещи,, за благото на народа.
9
0
 
13
 
! Отговори
Спонги преди 13 години
Булгаргаз отказва да купува и транспортира по своята мрежа газ от българските находища. Тер могат да покрият около 20% от нуждите на страната. Ако държавата задължи Булгаргаз да изкупува българския газ, цените няма да се увеличават.
8
1
 
19
 
! Отговори
Желев преди 13 години
Искайте,ние имаме,ще давамеА тия агенции,комисии,подкомисии,надкомисии,да пукнат дано.Нямаха насищане.Че народа едва крета,пука му на някого.
7
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека първо да скочат заплатите, че те отдавна си седят на едно място. Уж сме европейци, но заплатите ни български и то много български. След като всички цени се изравняват с европейските вече е време заплатите,пенсиите, детските да станат такива. Аман от тази никому ненужна комисия ДКЕВР. На Шушулов шантонерката Виктория Джерманова дето я слагал в комисии, а тя хич хабер си няма от мерни единици. Като и кажат калории и тя си мисли за манджи. Нали дядо Шушу и взе висше от ТУ София
6
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хора, на мен ми писна. Предстои ми раждане на дете. Не виждам как ще го гледам - като се спуквам от работа и едвам си покривам задълженията за елементарните нужди. На запад като съм казвал на хора ,че трудно си погасявам сметките и едновременно работя са ме мислели за смахнат.
5
0
 
20
 
! Отговори
Газджиите преди 13 години
Много нагли са тия от *** газ.
4
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цял свят продават гориво в пъти по-ниско от това в БГ, но никоя петролна компания не се е оплакала, че е на загуба. Тези тук са гати и безкрупулните ***!Хайде ако на някой от правителството му стиска да се заеме с тези договори за газа, че и с Лукойл!