Съдът не даде Кричим на Сакскобургготски и сестра му

Според магистратите не става въпрос за имот, придобит от името на царя
9 юли 2010 11:47,
144
Съдът не даде Кричим на Сакскобургготски и сестра му
Снимка: Булфото

Окръжният съд в Пловдив отхвърли исковете на Симеон Сакскобурготски и сестра му Мария- Луиза Хробок срещу държавата.

С тях бившият министър - председател претендира да се признае собствеността му върху двореца „Кричим” и върху 371,5 декара ниви.

Сакскобургготски и сестра му обявиха, че разполагат с необходимите нотариални актове за резиденцията в Кричим отпреди повече от 70 години.

В документите е записано, че имотът е строен с лични средства на цар Борис ІІІ през 1937 г. и представлява скромна резиденция на царското семейство.

Мотивите на магистратите обаче са, че през 1998 година Конституционния съд е обявил за противоконституционен Закона за обявяване държавна собственост имотите на семействата на бившите царе Фердинанд и Борис и на техните наследници.

Още по темата

Това решение на Конституционния съд не може да възстанови пряко права на собственост на ищците.

Прието е също, че интенданството на цивилната листа на Царя е държавно учреждение, построено със средства от българската държава.

Средствата са били предоставяни ежегодно чрез записването им в законите за държавния бюджет, гласувани от Народно събрание.

Според съда дворецът „Кричим” не е имот, придобит от името на Царя, лично за него, в качеството му на частен субект.

Решението може да бъде обжалвано в двуседмичен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


144
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТЕЗИ, КОИТО СА ГО ПОКАНИЛИ ДА ДОЙДЕ ТУК ,СЪС СИГУРНОСТ, СА ЗНАЕЛИ ЗА ИСТИНСКИТЕ ИНТЕРЕСИ НА СИМЕОН.
96
1
 
24
 
! Отговори
дебър преди 13 години
Не е виновен мадридския , ами онези от конституционния съд и Татарчев. И Костов и Софиянски дето издействаха отмяната на законни решения на българския съд. Мислеха си че ще го яхнат крадеца и ще са си пак на власт, зада продължат те да крадат. Ама не хиената ги изпързаля и ни остърга както дядо си и баща си дето одраха.дядовците и бащите ни . Гладни ,подли и алчни са кобургите.Натресоха ни ги нашите мошенници.
95
0
 
38
 
! Отговори
Дея преди 13 години
Наглостта и безочието на този т. н. български цар нямат граници !Когато преди години се завърна /защо ли ?/,той беше казал, че е в България ,за да помогне на народа си и беше съгласен да го прави дори без пари.Българин,който говори като китаец,алчен като лихварин и хитър като арменец- това е Симеон.
94
2
 
41
 
! Отговори
Вазов преди 13 години
Конфискация на всичките им имоти и вън от Република България!
93
1
 
19
 
! Отговори
1233 преди 13 години
Вече си мисля, че българите периодично ни зомбират (по време на избори), след някоя година започваме да проумяваме глупостта която сме извършили и си посипваме главите с пепел. Наистина сме *** народ, ако не сме зомбирани, друго обяснение няма. Вече се вижда как отрезвява, тоя народ и от последната си глупост, да постави на власт ББ с гербаджиите. То глупост, глупост, но последствията са за всички. А тия каквито ги натвориха и продължават да ги забърквавт, не знам дали ще оцелеем!
92
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За 800 дена се опраих ВЕРВАЙТЕ МИ
91
1
 
41
 
! Отговори
korleone преди 13 години
Нищо лично към царя!!!Построено с негови средства-двореца,а ние бяхме с цървулите с навущата,спяхме на кирпичения под,вадихме воловете ако ги имахме да орем изсъхналата си угър,гледахме многолюдната си челяд,ядяхме на паралия от една пръстена купа,дори за всеки нямаше лъжица,понякога коремчетата ни се поддуваха от глад.С негови средства... отдавна започна да става смешно,бяха екскурзианти и си останаха такива.Колко ли има да страда още тая държава от,, синовете си,,!!!
90
0
 
28
 
! Отговори
До 84 преди 13 години
Да не забравяме, че никой не е карал хората с пистолет в гърба да гласуват за него.Отказът да се мисли и глупостта винаги излизат скъпо.
89
2
 
26
 
! Отговори
1234 преди 13 години
мръсният еврейн паси е виновен
88
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Наглостта и алчността на този човек нямат край.
87
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той царя хубаво ни излъга да гласуваме за него, но аз се притеснявам, че не сме си научили урока. След 20-30 години ще се появи я някой от синовете му, я някой внук и ние ще вземеме пак да луднеме по Кобургите? Какво научихме от националната катастрофа, в която ни вкара Фердинанд? Нищо! Гласувахме внукът му да стане министър-прецедател и да почне да ни "оправя". След 20 години ще дойде синът на Кардам и пак всички ще замечтаеме да станеме царедворци.
86
0
 
37
 
! Отговори
Аз преди 13 години
НАЙ-ПОСЛЕ ДОБРА НОВИНА!!!
85
0
 
35
 
! Отговори
Ферди преди 13 години
На дядо си се метнал лисицата му недна!!!
84
0
 
35
 
! Отговори
БОТЕВ от ПЛОВДИВ преди 13 години
Върнете имотите на Кобург Гота,резиденциите на Тато и България наистина ще бъде земя като една човешка длан.Повече не ни е нужна.Този мадридски крадец преди години продаде ордените на дядо му Фердинанд Лисицата.Един влак скъпоценност изнесе през 1944 а сега ламти за още.За 800 дни си върна всичките имоти а нас ни направи на ***.
83
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на тоя май му се иска отново да го депортират
82
0
 
33
 
! Отговори
неда преди 13 години
Дреме му, ако имаше достойнсто, чест, морал или някакви добродетели нямаше така арогантно да фъфли, уж не може да говори правилен български език, и нда предява претенции за земи и имоти, за които знае, че не са негови и никога не са принадлежали на семейството му.
81
16
 
20
 
! Отговори
Борко преди 13 години
Върнете си имотите на Царя!
80
0
 
38
 
! Отговори
Въпрос преди 13 години
Той знае ли ,че народа го е кръстил"Мадридския крадец". И защо журналистите не напишат и не му намекнат,че народът му е кръстник!
79
1
 
26
 
! Отговори
неда преди 13 години
направо трябва да бъдат лишени от пенсии, защото са работили във вреда на българския народ и в полза на чужди и вредни за държавата интереси.
78
0
 
36
 
! Отговори
velofan преди 13 години
Хайде сега да върне и всички други ЗАГРАБЕНИ имоти, подарени на баща му и дядо му от кметове-подмазвачи из цялата страна,да си събира парцалките и да си ходи в Мадрид!!!

Спонсорирани публикации