900 майки са получавали неправомерно по 240 лв.

Пускали децата си на ясла и си стояли вкъщи
12 юли 2010 09:26,
192
900 майки са получавали неправомерно по 240 лв.
Снимка: БГНЕС

900 майки в цялата страна са получавали неправомерно по 240 лева месечно за отглеждане на дете между 1- и 2-годишна възраст, а в същото време са записали детето си в ясли.

Това каза пред БНР Вяра Петрова от ГЕРБ, член на парламентарната социална комисия.

Още по темата

Според нея майките трябва да върнат неправомерно получените пари, но с по-ниска наказателна лихва не от 20 процента, а като при данъчните задължения – от 10 на сто.

Проблемът с майките и връщането на неправомерно получените суми ще се дискутира от Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още по темата: майчинство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вяра Петрова от ГЕРБ - тази или е *** или е женена за ***.Такава омраза към българите не мога иначе да си обясня.
104
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Грешката е на НОИ, но там уволнени или дори наказани и глобени няма! Нали всеки на подобна работа и на тлъста заплатка е на някого човек?! Впрочем Алексей Петров бе дълги години член на борда на директорите на НОИ и там е пълно с такива като него. Значи смятайте за какво точене става дума.
103
4
 
1
 
! Отговори
До Малее 93 преди 13 години
Цялата ви теза се движи около това, че неправомерно прибраните от майките пари са "благородна" кражба и вие с удоволствие бихте я толерирали и дори сте готови да плащате за това. Никой не ви говори за (не)равнопоставеност, а за спазване на правила. Наистина никъде по света законите не се спазват на 100%, затова държавата е въвела наказания за провинилите се. Или приемате, че има два вида престъпления - благодорни и не толкова ?
102
5
 
3
 
! Отговори
тъп преди 13 години
Данък общ доход е еднакъв за всички - 10%. А иначе българите, които укриват доходи са не по-малко от ***, които укриват доходи. Не ми разправяй, че българите си плащат, а *** не. В България всеки гледа как да преебе държавата. Ако само циаганите не плащаха сега държавата щеше да е богата и просперираща.
101
2
 
4
 
! Отговори
Малее преди 13 години
99 - Ей приятелю, благодаря за поста. най-после човек който борави не с квалификации, а търси проблема. Е има шанс за тази държава още. Благодаря.
100
3
 
5
 
! Отговори
мама преди 13 години
Винаги съм се чудила на тези майки,които не работят,но пращат децата си на ясля.Та те са още бебета,много са мънички.Ако родителите работят и няма,кой да се погрижи за детето разбирам,но иначе не мога да проумея.
99
3
 
3
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Като държавата дава еднакво на всички, защо и не взима еднакво от всички.
98
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Държавата трябва да има по добра комуникация между инстанциите.Когато реши една майка да си даде детето на детско заведение да и дъде обяснено какво ще се случи ....какъв е неиния казус ,а не от яслата да спеколират и да и кажат ,че няма проблем и след това да настъпват хиляди такива.Всичко трябва да се направи по несния ,простия начин и достъпен за майките.Също така знаем,че на децата им трябва време да свикнат на детско заведение,боледуват и т.н .Закона трябва да се промени.
97
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"избягвате въпроса,г-н адвокат на ***.Ако се абстрахираме от етноса мислите ли че е правилно" Не е правилно. Нито ***, нито българките трябва да получават помощи. Доволна ли си? Да спрат помощи на всички майки, без значение дали са българки или ***! Тогава *** ще спрат да раждат. Българките и без това не щат да раждат, тях помощите не ги греят.
96
3
 
2
 
! Отговори
тъп преди 13 години
Ако искате държавата да спре да плаща на многодетните ***, тогава ще трябва да спре да плаща и на многодетните българки. Тогава обаче всички ще скочите, че държавата не правила нищо за многодетните майки. Няма как да напишеш в закона, че помощи се полагат само на жени със светла кожа. Държавата дава еднакво за всички. Друг е въпроса, че *** се възползват, а българките не. Не искате многодетни *** да вземат помощи? Добре, тогава и на многодетните българки ще им бъдат спрени.
95
2
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
А работещата майка стои ли си вкъщи , че взема половин майчинство?
94
2
 
1
 
! Отговори
баба Яга преди 13 години
До #89избягвате въпроса,г-н адвокат на ***.Ако се абстрахираме от етноса мислите ли че е правилно ?
93
2
 
2
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Гаранция за просперитета на нацията ни е всеки да е равен пред закона, а не утопията всеки да го спазва, защото това го няма никъде по света. Неравнопоставеността предпоставя незачитане на правилата и това води до неблагоприятни последици.Да ви посоча ли примери затова?? Хаха. Около това си движи цялата ми теза. Не оправдавам никого, както и не мога да съдя никого, защото нямам това право. А и смятам, че е признак на лошо възпитание. Българите обаче сме дабре възпитани.
92
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Нека да сме на ясно с едно: българките не раждат деца не защото държавата не им помага, а защото не искат да раждат деца. Познавам доста финансово обезпечени семейства където родителите имат само по 1 дете. Не ми е направило впечатление богатите българки да раждат по 5-6 деца понеже имат повече пари от бедните. И богати, и бедни раждат по 1-2 деца понеже не исакт да раждат повече.
91
3
 
2
 
! Отговори
bolqrka преди 13 години
Ti da ne si Cvetelin Kun4ev?Obvinqva6 bulgarite,za6itava6 ***...Kazah ti-OSUZNAI SEP.S.Imam dve deca s koito se gordeq-ne sa narkomani,u4at,a az im gotvq vseki den.Taka 4e stiga s tiq kafeta.Predpo4itam da dam parite si za decata,a ne kato nqkoi-za Arda i evtina rakiq...
90
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
това е повсеместно:)новото поколение така прави.това е модерно.резултатите ще дойдат по късно-затлъстяване,болести,развалени зъби,обездвижване.това не означава че няма майки ,които същност учат децата си на хигиенни навици как да се грижат за себе си за да бъдат здрави,нали това е най важното за родителя -даосигури бъдеще на детето си.не обиждай всички бг ***:)а 4е има кафеджийки с претенции,с цигари в уста ,обикалящи моловете -безспорно е така
89
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Питам за пълнолетната,т.е за бабата която получава помощи за майката... "А аз питам дали има значение дали е *** или българка? Ако бабата не беше ***, а българка нямаше ли да получава същите помощи? Щеше. Престанете с тея ***!
88
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Hi4 ne mi govori za cigankite,koito rajdat kato hlebarki a posle dacata im goli i bosi prosqt,kradat,ubivat a umstveniqt im kapacitet i sveden do minimum"Очевидно умственият капацитет на *** е повече от нула щом успяват да оцелеят при тези условия, които описваш ти самата. Държавата плаща пари на всички многодетни майки, без значение дали са българки или ***. Ако искате да спрат помощите за многодетните ***, значи ще спрат и за многодетните българки.
87
4
 
2
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Благодаря за поста ви. ".Не чоплете *** и мутрите,мутрите не би трябвало да са ви отправната точка след като сте родители." Защо ли пак въвеждаме изключения? Нима мутрите и *** не стават родители?!? Съвсем се обърках в този форум. Изнасям се. Тук с незнанието си създавам само комплекси. Хаха.Явно едни хора имат едни права, други само едно имат едно право - да си плащат данъците и осигуровките. харесва ми.
86
2
 
0
 
! Отговори
баба Яга преди 13 години
До #83Питам за пълнолетната,т.е за бабата която получава помощи за майката...