900 майки са получавали неправомерно по 240 лв.

Пускали децата си на ясла и си стояли вкъщи
12 юли 2010 09:26,
192
900 майки са получавали неправомерно по 240 лв.
Снимка: БГНЕС

900 майки в цялата страна са получавали неправомерно по 240 лева месечно за отглеждане на дете между 1- и 2-годишна възраст, а в същото време са записали детето си в ясли.

Това каза пред БНР Вяра Петрова от ГЕРБ, член на парламентарната социална комисия.

Още по темата

Според нея майките трябва да върнат неправомерно получените пари, но с по-ниска наказателна лихва не от 20 процента, а като при данъчните задължения – от 10 на сто.

Проблемът с майките и връщането на неправомерно получените суми ще се дискутира от Националния съвет за тристранно сътрудничество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още по темата: майчинство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
6
 
8
 
! Отговори
Българка преди 13 години
ЕЕЕЕ,дай Боже за такива престъпления да чуваме-че майки дали децата си на градина.Друго е жалко-гледам млада *** с малко ***,бременна,*** рови в кофите за ***.Е това вече е за размисъл-какви деца раждат и "възпитават"такива.Това вече е проблем,защото това е бъдещото поколение!
124
3
 
6
 
! Отговори
келепира преди 13 години
И в тази далаверка шуробаджинащината е топнала пръстче.Не може всеки току така да вземе тези сакрални парички.Я кум ,я сват е помогнал на тези майки.Що да даваме на чуждите,не мой ли на нашите момичета.Че то далаверката си е чиста печалба
123
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Проблемът с майките и връщането на неправомерно получените суми ще се дискутира от Националния съвет за тристранно сътрудничество."От кога съвета за тристранно сътрудничество се занимава с финансови измами? Не е ли това работа на прокуратурата? Май нещата не са точно така, както ни ги представят журналистите.
122
2
 
2
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Младежо 120 аз от това си изкарвам хляба. Хаха. Четете бе момчета и момичета, така ще си спестим излишни спорове. Хаха.
121
3
 
2
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Стария закон с промяна в ДВ. бр.49 от 29 Юни 2010г. кога е последната промяна. Хаха. От вчера предполагам. хаха. Леле боже. Е, карай си тогава по твоя закон и дано не извършваш услуги на някого. Хаха.
120
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много време ти отне да ги намериш тези текстове от закона, но си намерил старият закон :)
119
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Прочети новите поправки в закона. Тези са от преди няколко години :))) Данъкът е плосък - 10%
118
3
 
4
 
! Отговори
До Малее 116 преди 13 години
Чувам твърде добре. Какъв избор правите си е, разбира се, лично ваша работа. Не ме карайте обаче да финансирам злоупотреби от собствения си джоб. Това че някой си крал милиони и милиарди не е индулгенция за този, който краде стотици. А защо хващат само кокошкарите, а не едрите мошеници е тема на друг разговор. И щом говорите за морал, защо не почнете наистина да плащате по 240 лева на месец на една майка само ? Ей така, от морална гледна точка
117
5
 
2
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Чл. 46. (Изм. - ДВ, бр. 113 от 2007 г., в сила от 01.01.2008 г.) (1) Ставката на данъка е 10 на сто за доходите по чл. 37 и чл. 38, ал. 5, 8 и 10.(2) Ставката на данъка е 7 на сто за доходите по чл. 38, ал. 8 в случаите на получаване на суми след изтичане срока на договора за застраховка "Живот", който е 15 или повече години. (3) Ставката на данъка е 5 на сто за доходите по чл. 38, ал. 1. 48(2)доходите от стопанска дейност като ЕТ-15%. Успех и четете повече,че ще ви се смеят.
116
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Много ми е интересно тези крадци-майки на какво ще възпитават децата си? Не забравяй, че вероятно майките на Овчаров и Доган са били със същия морал като тези 900, щом не са възпитали децата си да не крадат. Сега толерираме майки-крадли, а после се чудиме от къде толкова престъпници в България? Коя майка ги е отгледала?
115
4
 
4
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Цялата ми теза се върти около това, че се опитвам да ви кажа нещо, което не искате да чуете. В БГ в случая аз правя избор за себе си, морален естествено, дали да оправдая т.н. от вас "крадци-майки" или законните милиони на Доган, Овчаров и т.н. наричените "носители на нов морал" ГЕРБ с крадци на ток, заменки, Б.Нанев и т.н. Всички кражби са укорими, но ако трябва да избирам,а в БГ май скоро само това ще прави, предпочитам "крадците-майки". И казвам без да се срамувам-ще се радвам на децата им.
114
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато *** крадат, *** са виновни. Когато българите крадат, пак *** са виновни :)
113
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Все пак бихте ли обяснили оправдавате ли присвояването на публични средства от недобросъвестни майки или продължавате да твърдите, че това е допустимо ? "Естествено, че е допустимо! Патриотичен дълг на всяка българска майка е да краде от държавата! :))) Само така ще се справиме с опасността *** да ни претопят ;)
112
2
 
2
 
! Отговори
До Малее 110 преди 13 години
Чудесно е, че сте в такова добро настроение и винаги готов/а за веселие и смях. Все пак бихте ли обяснили оправдавате ли присвояването на публични средства от недобросъвестни майки или продължавате да твърдите, че това е допустимо ?
111
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма друга ставка - всичко е 10% с изключение на дивидентите. те са на 5%. няма ставка от 15%.
110
3
 
1
 
! Отговори
Балин преди 13 години
Ей, идиотче аз не сам комунист бе, като обиждаш поне го прави интелигентно. Да ти обясня ли какво е интелигентно?Ако някой е против скапаното ви правителство веднага е комунист.За твое сведение съм от зелената партия и за разлика от теб си знам правата,махни си тъпите гербави очила и погледни истината. Това правителство драпаше отдавна да се докопа и сега се е ненаяло и ще има да ни яде яко.Каквото и да кажеш от сега натък е все тая само ще дкажеш тезата ми,че привържениците на герб нямат мозък
109
3
 
3
 
! Отговори
Малее преди 13 години
Ще ме разплачеш! Хаха. И не е данък общ доход, а има данъци върху доходите на физически лица.Там има и други ставки - 7,5 и 15 процента има. И не ми разправяй, че ромите си плащат, а българите - не. Хаха. Ще ти се смее цяла БГ. А дали ромите плащат местни данъци и такси за незаконите си жилища в София и страната, а такса смет, дали изхвърлят отпадъци. Хаха. Между другото таксата за детските заведения е точно в ЗМДТ. Хаха.
108
4
 
1
 
! Отговори
тъп преди 13 години
Ако и ти искаш да вземаш същите помощи, каквито взема *** с 5 деца, ще трябва и ти да родиш 5 деца. Само с две не става.
107
2
 
6
 
! Отговори
lol преди 13 години
Отделно от полемиката по-долу, *** не си пращат децата на ясла!
106
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Закона трябва да се промени.Детето навършва 2г.,днес и утре майката на работа детето на детско заведение.Не става!!!!Става там където има баба или дядо на разположение др. какво да правят?Консултирайте се с психолог,че на детемо му трябва време да свикне с новата среда.