Сидеров се скара с външния министър за "Бултюрк"

Никак не хареса отговора, че не е работа на МВнР да разрешава анкети
16 юли 2010 13:57,
340
Сидеров се скара с външния министър за "Бултюрк"
Снимка: БГНЕС

След противоречието за членството на Сърбия в ЕС Волен Сидеров и външният министър Николай Младенов се сблъскаха, още по-сериозно, по повод присъствието на организацията „Бултюрк” в страната.

По време на петъчния парламентарен контрол националистът попита Младенов дали ведомството му е давало разрешение на „Бултюрк” да прави социологическо проучване в България. Въпросите, които анкетьорите задавали на турското население у нас, били повече от притеснителни.

Част от тях са дали да бъдат сменени имената на села и градове, като се върнат онези от периода на Османската империя, дали Истанбул да има думата при избора на ходжи в България, дали се чувстват дискриминирани.

Според Волен Сидеров проучването е опасна провокация. Лидерът на „Атака” също се поинтересува защо Министерството на външните работи е публикувало лъжи по негов адрес.

Причината е, че Сидеров отиде пред "Александър Невски", където бяха част от анкетьорите от „Бултюрк”, и се намеси лично в „установяването на ред и законност” (по думите на самия Волен Сидеров).

Временният посланик на Турция у нас Исмаил Юджеер обаче се оплакал пред зам. външния министър Милен Люцканов от хулиганските прояви на българския депутат. Всичко това било отразено писмено от МВнР.

Още по темата

Отговорът на Николай Младенов по първия въпрос: „МВнР няма правомощие да дава разрешения за социологически проучвания на територията на нашата страна”. Що се отнася до начина на работа на социолозите, министърът допълни, че и българите, и чужденците на наша територия трябва да спазват законите.

„Едно социологическо проучване не може да бъде заплаха за българската национална идентичност. Имаме достатъчно основание в нашата история да бъдем не само горди, но и в добри отношения с нашите съседи”, допълни отговора си Младенов.

Що се отнася до публикуването на разговора между турския дипломат и българския зам.-министър, Николай Младенов разясни, че би било грешка, ако не се води стенограма и да не бъде съобщено за провеждането на срещата.

Волен Сидеров не беше удовлетворен от отговора на министъра. „Ако този човек опише, че аз съм извършил серийно убийство на площада, пак ли трябва да го разпространите”, попита той Младенов. И от трибуната на Народното събрание определи Исмаил Юджеер като „клеветник и лъжец”.

Отношението на министерството към присъствието на турската неправителствена организация у нас пък Сидеров коментира така: „Най-добрата политика не е в навеждането на кръста”.

Николай Младенов обаче не пожела да вземе отношение по тези коментари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
255
1
 
6
 
! Отговори
Към 267 преди 13 години
Само Младенов ли чака какво "ще му спуснат" като заповед от едно посолство?Ами оня ибрик Аню?
254
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти си чисто и просто един Gypsy Turk Domus, а пък ние в Европа турски *** не искаме, стойте си в Азия при кюрдите!
253
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този потурнак и турски *** Младенов май се грижи да си осигури турско удоволствие!
252
8
 
10
 
! Отговори
пп преди 13 години
Лъжепатриотите от Атака,пак правят показни акции без никакъв смисъл.Когато трябва да се действа по същество,те се крият в миши дупки.Отказаха да подкрепят референдума срещу членството на Турция в ЕС.Никаква полза няма от тях.Добре.че скоро ще слязат от политическата сцена.
251
6
 
12
 
! Отговори
tulski преди 13 години
Най - важните въпроси от анкетата са били:1. Желаете ли отцепване на части от българската територия и присъединяване към майката - родина Турция ?2.Желаете ли официален език в България да бъде турски ?3. Да бъде ли премахната светската държава и въведени законите на Шериата ?Фесовете и *** отговорили еднозначно.Министър Младенов вероятно ще предложи и референдум по тези въпроси.
250
2
 
6
 
! Отговори
Мустафа Манафов преди 13 години
Ти не си никакъв турчин. Иска ти се, но не ставаш за турчин. Ти си ***.
249
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
alooo moderator4etata 6to ne cenzurirahte i DPSara s negovite provokacii , i viq qvno ste ot kontingenta
248
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отдавна беше време Сидеров да вземе отношение по външната политика, особено след изказването на ген. Анев, че още не сме преговаряли за участие на България в ПРО. Този комунистически изтърсак Младенов няма собствено мнение по нито един въпрос и чака някой от вън да му нареди какво да прави.
247
1
 
4
 
! Отговори
реалист преди 13 години
Щом във Вардарско претендират че са "Антични-македонци" защо аз да не мога да претендирам че съм античен ТРАК и Орфей ми е пра-пра-пра дядо, имам всички основания... :))0
246
1
 
5
 
! Отговори
реалист преди 13 години
Добре по на братята македонци да е ОК. Аз пък не съм българин а съм Тракиец защото живея в Тракия.И претендирам за идентитет и държава нека и другите географски области в БГ да направят същото така ще има ме още няколко държави на Балканите - Тракия,Мизия,Шопия населена със Тракийци мизийци и шопи.. ;))За да стане калъбалъка още по-голям останалите държави по-света да вземат нашия пример :)))
245
9
 
4
 
! Отговори
DPS преди 13 години
Тогава ще се наложи ДПС да оправя още повече досърбяни националистки ;-) Не мисля , че в сред БГ националистите има истински жени, всички се правите смели и герои само по форумите, само ако знаете колко ни е страх от вас...хахахаха , меки китки - това сте вие
244
2
 
9
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
С какво помогна ДПС на обикновения гражданин? Ограби го, зароби го, друго не се сещам . . . Дори и най-слабо образованите го разбраха. Вие може би сте представител на политическото ръководство, но представете си че сте тютюнопроизводител и сте били току-що излъган от нихат преди година... Дали ще продължите да им се връзвате?
243
5
 
6
 
! Отговори
БГ-Наци преди 13 години
Искам по скоро ДПС да дойдат на власт , щот за всичко в природата има баланас.Като баланс на дпс-арите ще се появят още много националистични организации . Пръв ще се запиша , ако не аз ще създам такава :)
242
1
 
7
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
По темата трябва да сме дипломатични,но дори и при най-малкия намек за удар срещу нашето население трябва да се вземем в ръце и да не позволяваме да го тормозят. Въпросите, които се разпространяват са тормоз според мен. Живяли сме в мир и трябва да продължаваме да го правим. Хората нямат ползи от "големите" политики - само вреди. Сърбия в момента включва български земи и е добре да не ги делим с граница. Не бива да забравяме хората в Пирот,Ниш, Босилеград, Цариброд и много други.
241
12
 
5
 
! Отговори
DPS преди 13 години
Сайдера много го досърбя и иска да бъде почесан от ДПС затова вдига толкова шум за нищо...Още малко остава и ДПС ще се върне победоносно във властта, да му мислят тия от Атака.
240
2
 
3
 
! Отговори
:)))) преди 13 години
Много интересна история, ако отидеш в МАНУ (Македонския БАН) със сигурност ще станеш професор за 2-3 месец. Освен това ще бъдеш чест и желан гост в редица предавания. За година ще станеш пръв македон и ще се радваш на македноидска любов. Фенки ще падат в краката ти, бабички ще те отрупват с карамфили, младеже ще се натискат да се здрависат в теб. Абе въобще що не одиш в МАНУ ??? :))))))
239
1
 
3
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
И още нещо много важно. Т.нар. "гърци" са толкова сребролюбиви че на мига забравили че са гърци, когато разбрали че в новата държава на Аспарух данъците са многократно по-ниски в сравнение с тези във Византия и на драго сърце се присъединявали към България. Първо е добре да прочетеш преди да се изказваш. Широко разпространена черта за нашата народност между дрогото :) На теб и останалите "македонци" оставям изводите. Да може би е имало някога Илири и Вавилон,но днес няма и помен и от двете.
238
1
 
4
 
! Отговори
Един Българин преди 13 години
Кара Ибрахимов, много си се отвял . . . македонци в Одрин :) Може би се опитваш да кажеш че днешните т.нар. македонци са потомци на Филип и Александър и говорят и пишат на български...Логичният въпрос е защо? Защото Александър не е имал писменост, а не са искали да пишат на Гръцки или може би защото са потомци на славяни,живяли от край време по онези земи,ограбвани и насилвани от Византия във всичкото време, в което са били част от нея? :)
237
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
....ордите и пълчищата на тюркоосманците с техните специфични "цивилизационни" особености...които карат дори гордите византиици да търсят помощ от доскорошните си наи големи врагове ,българите.за съжаление феодално разделените бълг.владетели не са оценили правилно опустошението което предстои за дълги,дълги години..
236
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
за никои освен за историци като караибрахимбашибозукпишманпехливан не е таина че събитията които описва--воини,нашествия,грабежи,изселвания и пр са били начин на живот в тези времена.византия да не би да е създадена с други средства?но има нещо твърде съществено--западните империи от това време и малко по късно,византия,държавата на бълг.владетели-иванасен,симеон и пр са били близки по своите цивизационни,културни,религиозни,етнически и пр.признаци и постижения.докато не се появяват ордите....