Общинарите тръгват след кучкарите

Ще се проверява дали стопаните почистват след любимците си
3 авг 2010 07:26,
176
Общинарите тръгват след кучкарите
Снимка: БГНЕС

Проверка по Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни любимци ще се извърши днес в столичните паркове, информират от пресцентъра на общината.

От собствениците на домашни любимци ще бъдат изисквани основните документи – ветеринарномедицински паспорт и микрочип, съдържащ идентификационни код на животното.

Собствениците ще бъдат проверявани също така дали разхождат домашните си любимци на определените за това места и дали почистват след дефекация.

На нарушители ще бъдат налагани санкции по Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни любимци на територията на СО.

Проверките ще бъдат извършвани в ранните сутрешни часове и след 17,00 часа, когато най-често се разхождат домашните любимци.

В проверяващия екип освен инспектори от Столичен инспекторат ще има представители на дирекция „Екология” на Столичната община, на районната администрация, на „Екоравновесие”, Районна ветеринарномедицинска служба и на СДВР.

Екипът ще извърши проверка в Борисовата градина. Екипът ще тръгне в 7,30 часа от площадката при езерото „Ариана”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: домашни любимци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
2
 
3
 
! Отговори
ANI преди 13 години
много обичам животните,но хвърлените памперси и дамски превръзки в южен парк ме отвращават!всички наказателни акции приемам, но бабите прибраха торбичките-добре носим си от къщи;но къде са природозащитниците да се погрижат за "парковите кучета"?може би сега като се застрои южен парк-защото софиянски го върна на собственици, всичко ще е наред-няма парк,няма кучета!
143
4
 
11
 
! Отговори
1 преди 13 години
СЕРИОЗНО ОБМИСЛЯМ ДА СЪДЯ ДЪРЖАВАТА В СТРАСБУРГ ЗА НАЛАГАН СИСТЕМЕН КУЧЕТЕРОР НАД ХОРАТА!СПРЕТЕ КУЧЕТЕРОРА!
142
0
 
5
 
! Отговори
guergo преди 13 години
Ако намерят пък регистрираното на твое име куче, оставено без надзор на улицата още по - голяма глоба. И едва когато се направи тази система и тя заработи, тогава е може да се приберат всички кучета от улиците и непотърсените в едномесечен срок да бъдат умъртвени по хуманен начин.
141
0
 
7
 
! Отговори
МАРГО преди 13 години
БРАВО НА ТЕБ! И АЗ ЗАДАВАМ ТОЯ ВЪПРОС НА ОБЩИНАРИ И ТЕМ ПОДОБНИ ОТ ЕДНА ГОДИНА ПОНЕ!НИ ВОПЪЛ НИ СТОН! АГРЕСИВНИ КУЧЕТА СЕ СПУСКАТ НА МИНАВАЩИТЕ ХОРА ЦЯЛА НОЩ СЕ ЛАЕ ПО ПРОЗОРЦИТЕ НИ1 СТАДА КУЧЕТА СЕ ГОНЯТ ! И ТОВА Е НИЩО! ОБЯСНЯВАТ ЧЕ КУЧЕТАТ БИЛИ КАСТРИРАНИ И НЕЗНАМ КАКВО! НЯМА ОПРАВИЯ, МЯСТОТО НЕ ИМ Е НА УЛИЦАТА ЩОМ ИМАТЕ ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ДОМАШНИТЕ СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА УЛИЧНИТЕ! ЗНАЧИ ЕДНИТЕ МОЖЕ ДА *** НА УЛИЦАТА А НА ДОМАШНИТЕ ДА ИМ ПРИБИРАТ ***! НЯМА ЛОШО , НО ЗАЩИТНИЦИТЕ ИЗЯДОХА ПАРИТЕ!
140
1
 
5
 
! Отговори
guergo преди 13 години
Не може едни да си натирват кучетата на улицата безнаказано, а други да ги прибират и да се грижат за тях, не мислиш ли?Проблема с бездомните, както и този с кучешката тения може да се реши по един единствен начин. Всички кучета регистрирани и с чипове в единна компютъризирана система за цялата страна. Всеки собственик, независимо дали е от град или село, не се ли яви за обезпаразитяване при ветеринаря на всеки три месеца, глоба и то сериозна. При рецидив - огромна глоба.
139
1
 
1
 
! Отговори
guergo преди 13 години
Аз съм Герго от форума на Рено.
138
1
 
7
 
! Отговори
аз преди 13 години
Абе не мога да разбера, след като в България има толкова много хора, които са против ефтаназията на бездомни и безстопанствени кучета, защо изобщо ги има така наречени улични ***? Защо защитниците на животни не приберат тези кучета от улиците и не се грижат за тях , така както задължава закона? В това ли се изразява любовтта им към животните, да хвърлят остатъка от закуската си на някий *** и да плюят и обиждат всеки, който иска ред и сигурност.
137
4
 
5
 
! Отговори
жълтот колелце преди 13 години
Аз довечера ще карам колелце в парка, много искам да видя как ще се бият кучкар и не кучкар, аз съм за човекът без куче, и до анонимния, каква порода ти е кучето и извеждаш ли го с намордник, докато тичаш.
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това от форума на рено ли го копира?
135
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато и на луди като теб започне да се дава оръжие не е добре.Щом не вярваш в законите и властта и си се опрял на пушката си значи си много зле.В 6ч.тича кмета на района ,не тичам с него.Но ще ти викна телевизия да те видя колко си смел.И да не е телевизия няколко момчета с камери стигат.
134
4
 
5
 
! Отговори
Ловеца преди 13 години
В 19 ч. има много хора. По-удобно ми е в 6 ч. Няма хора, само кучкари. Ако знам алеята, ще се подготвя. Ти ми приличаш на Р.Овч. (тича + с куче + южен парк). Ще видим.Много сте нагли кучкарите - съвсем спокойно си казва, че няма да спазва закона и няма да спира за проверка. Ама и вие си намирате майстора. Трудно ще скрия пушката, ама ще измисля нещо за първия тичащ с куче в южния парк около 19ч. Няма да ти се обаждам да се запознаваме.
133
1
 
4
 
! Отговори
guergo преди 13 години
И в конското има тения и в кравешкото, когато коня и кравата не са обезпаразитени. Не се заблуждавайте.Гледам, глобите са сериозни ако водиш кучето си без намордник и без повод, Кой ще санкционира хората които си взимат куче и след това го натирват на улицата? Кой ще санкционира хората, които не си обезпаразитяват кучетата изобщо, гледат си кучетата през пролетта и лятото по вилите и есента ги натирват на полето безстопанствени?
132
2
 
7
 
! Отговори
3M преди 13 години
Чуй Гошко,И на село и в града, който гледа крави е кравар, който гледа кози е козар и т.н. и т.н., така че , който гледа куче е кучкар, естествено. Друг е въпроса дали ти харесва това или не. Правилно са се изразили в случая авторите на статията.
131
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до138Точно така!Аз се старая да съм изряден и затова изисквам и от другите.Ако го правим всички ще има ред и няма да има недоволни.Не казвам ,че съм безгрешен всеки греши.Но гледам да не преча и да не дразня другите и съответно очаквам същото.Ако има нетърпимост към неспазващите ще задминем и германците.Въпрос на настройка е дали го искаме или ни е яд, че живеем.
130
5
 
3
 
! Отговори
гошко преди 13 години
тези простаци дето пишат новините май не са се научили, че тука не е на село та да се изразяват с думата кучкари ? моцже да пишат собственици на кучетаили нещо подобно ама така .... Абе *** с претенции за журналисти !!
129
1
 
2
 
! Отговори
136 преди 13 години
Виждам, че щом стане въпрос да учиш хората на "акъл" и "ред", се справяш безупечно. А, ти самият/та толкова изряден/на ли си? Всичко платено, всичко по нормите, а .... и да не забравя - изряден шофьор - никога не пие преди да се качи в мпс-то, с всички документи, застраховки, винетки, никога не преминава на червено, никога не спира на забранено, винаги пропуска пешеходците....и т.н. Обаче те по "форумите" всички са перфектни и изрядни ;), така че защо да се съмнява човек в теб :)
128
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти май не си гърмян?Много си ербап нещо?Я ела с пушката в Южния парк да те видя в 19:00
127
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 129Несъм специалист нито по конете нито по кучетата.Но съм убеден, че ако дам кокал на твойто куче ще го изяде.Конете които полицаите използват са породисти и дресирани за борба с безредици.Не се стряскат от гърмежи и подвиквания.Освен това полицаите са винаги върху тях и ги контролират непрекъснато.Е инцидент винаги е възможен животни са.То и куче миже да ухапе стопанина си.Но закона си е закон.Намордник и на каишка,данък,паспорт,обезпаразитъяване и чип.Щом искаш да го имаш ще спазваш закон
126
1
 
4
 
! Отговори
до 127 преди 13 години
Като си заговорил за кучешка тения, и след като твърдиш че конят не е опасен, би трябвало да порчетеш няколко реда и ще разбереш, че конят може да се окаже и междинен гостоприемник за тенията :) При домашните любимци се прави обезпаразитяване на всеки 2-3 месеца :)
125
1
 
1
 
! Отговори
. преди 13 години
И след това съдения ще бъдеш ти ! Страхотно решения и уникална мисъл. БРАВО