Общинарите тръгват след кучкарите

Ще се проверява дали стопаните почистват след любимците си
3 авг 2010 07:26,
176
Общинарите тръгват след кучкарите
Снимка: БГНЕС

Проверка по Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни любимци ще се извърши днес в столичните паркове, информират от пресцентъра на общината.

От собствениците на домашни любимци ще бъдат изисквани основните документи – ветеринарномедицински паспорт и микрочип, съдържащ идентификационни код на животното.

Собствениците ще бъдат проверявани също така дали разхождат домашните си любимци на определените за това места и дали почистват след дефекация.

На нарушители ще бъдат налагани санкции по Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни любимци на територията на СО.

Проверките ще бъдат извършвани в ранните сутрешни часове и след 17,00 часа, когато най-често се разхождат домашните любимци.

В проверяващия екип освен инспектори от Столичен инспекторат ще има представители на дирекция „Екология” на Столичната община, на районната администрация, на „Екоравновесие”, Районна ветеринарномедицинска служба и на СДВР.

Екипът ще извърши проверка в Борисовата градина. Екипът ще тръгне в 7,30 часа от площадката при езерото „Ариана”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още по темата: домашни любимци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
4
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 13 години
София е осеяна с "пехотни мини" надлежно нацвъкани по пешеходните платна от домашните любимци. Четирикраките махаленски свободолюбиви песове знаят отлично, че тоалетната е в храстите, докато домашните аристократи си остават *** до края на живота им.
103
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А може ли ОБЩИНАРИТЕ първо да проверят КРАВАРИТЕ, ОВЧАРИТЕ и КОНЯРИТЕ, които си разхождат добитъка по градските улици и не почистват след тях... а 'производството', миризмата и заразите за много повече от едно кучешко.... Пък тогава да говорим за кучкарите!
102
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"На нарушители ще бъдат налагани санкции..."=========================================ПРИ КОНСТАТИРАНЕ НА НЕРЕДНОСТИ, КУЧЕТО ДА СЕ ЗАСТРЕЛВА!!!
101
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Днес ще е ден наопаки.Всяко куче да си води стопанина на каишка.При проверка да покаже личната му карта и чипа на челото.Инспекторите да направят на стопанина тест за интелегентност Ай Кю и да го категоризират.Лудите стопани да бъдат прибрани,а на кучетата да дадат нови,които да си плащат глобите редовно,защото общината има нужда от пари.
100
1
 
11
 
! Отговори
Драго преди 13 години
Имам вече 2ро куче на първото данъка му плащах всяка година , обзпаразитявах го и всичко което е нужно за кучето , 2рото е кастрирано което ме освбождава от данък но иначе всички ваксини и т.н. си ги има и получава навреме.И освен това имам достатъчно познати с кучета които също се грижат за любимците си по същич начин а за бездомните не си прав , те биват изхвърляни на улицата от безотговрони хора които след това може и детето си да изхвърлят там.
99
6
 
7
 
! Отговори
Deano преди 13 години
Я тия дето имат куче да кажат кога за последно са си платили данъка за кучето и после да се оплакват, че нямало места за разхождане на кучета. И тия бездомни кучета нали се сещате чии отрочета са - точно на домашни, оставени да се размножават свободно ... Преди за защитавате кучетата, помислете малко за хората
98
4
 
2
 
! Отговори
psssssssssssss преди 13 години
ima i policai s toaletna hartia da izbar6at g.za na ku4eto.ima,ama ne v bg.tuk 6te se saobrazjvame s tova koeto imame.
97
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проверка по Наредбата за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни любимци ще се извърши днес в столичните паркове, информират от пресцентъра на общината.Предупреждават че ще глобяват.Е това е смях в залата.Еми днес няма да излезнат хората с кучетата.А това си е оправдание защо не са си по канцелариите ав парка.Нали е горещо и се скатават в парка.А улиците че никой не ги мете от фирмите за чистота кой ще проверява.Е там е слънце,жега нали?Как глезльовците от инспектората ще работят???
96
0
 
1
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Интересна мисъл1
95
1
 
2
 
! Отговори
pliok преди 13 години
i.............ako do 2 sedmici nikoi ne gi potarsi 6te badat EFTANIZIRANI.
94
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Столичния инспекторат работи на принципа ''Глобяваме всички наред''.В държавата на Андрешко всичко е възможно,дори и редовен гражданин да бъде глобен.Ние сме държавата с най -много излишни назначени''свои хора''.В инспектората се назначават тези които за нищо не стават,но понеже са или членове на партия или са роднини на такива и трябва да им се даде власт за да си качат самочувствието.Нито знаят наредбите,нито какво е платежно нареждане от банка.Не четат ,но глобяват.И то ако бяха само кучетата
93
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За тези дебилни "латерни" повтарящи - смърт за псетата - искам да ги питам... сигурно проблемите ви са решени и само този с кучетата остана, нали? А, сигурно и кучетата плюят и драскат по асансьорите, хвърлят *** и презервативите си през терасата? В никакъв случай не сте вие и дебилните ви отроци.... Хора които мразят животни, мразят и живота си и винаги са анти настроени. Повечето плюещи са пълни неудачници.Мръсотията е в душите им (и в домовете им ;)) Хайде със здраве и старт на минусите
92
3
 
7
 
! Отговори
123 преди 13 години
V ISRAEL VSEKI SOBSTVENIK NA KU4E DARJI V RAKA LOPATKA I NAILONOVO PLIK4E DA MU SABIRA FEKALIITE KATO GO RAZHOJDA.AKO NE GO NAPRAVI,GLOBATA E 500 6EKELA,/SREDNA ZAPLATA 4000/.TUK CARI MASOVA NEMARA,SOFIA E OBLAINARENA SOLIDNO KAKTO OT DOMA6NI TAKA I OT ULI4NI KU4ETA.NE KU4ETATA SA VINOVNI.TE IMAT SVOITE FIZIOLOGI4NI NUJDI.HORATA KOITO GI OTGLEJDAT SA VINOVNI.ISKA6 KU4E-OTGLEJDAI GO PRAVILNO I BEZ DA VREDI6 NA DRUGITE.KU4ETATA NE SA ZA MARZELIVI STOPANI.
91
1
 
7
 
! Отговори
. преди 13 години
То май и той не си го знае. А за това че има бездомни кучета са виновни хората. Ако не си вземат кучета които не могат да гледат и заради това изхвърлят на улицата няма да има бездомни !
90
0
 
3
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Както винаги-от ден до пладне.Бе те само кафета пият по цял ден,сега ще имат оправдание да ги пият навън по градинките.Пък да вземат да се глобят първо себе си,защото бездомните кучета са на общината,значи тя трябва да им осигури паспорти,чипчета,чожек да им чисти *** и т.н.
89
6
 
3
 
! Отговори
Василев преди 13 години
На тези некадърни гербери сега кучетата ще им бъдат отдушник.Кучета единствени сега те лаят,след като *** *** Боко има пълен медиен и политически комфорт.
88
0
 
2
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Нещо не ти разбрах дълбоката мисъл..
87
4
 
5
 
! Отговори
До мен преди 13 години
Е няма що много хубаво се гледат кучетата в ***, затова 90% от кучетата са гладни, болни, бездомни и злобни. ***, кучкарите са лицемери.
86
6
 
4
 
! Отговори
Мен преди 13 години
Неграмотни драскачи - "кучкари" са хората които работят в кучкарниците и се занимават професионално с отглеждане и обучение на кучета. Хората за които говорите са "собственици на кучета", т.е. тези, които си гледат животно вкъщи. Така е общоприето да се наричат тези хора, ОК ?
85
0
 
1
 
! Отговори
52 преди 13 години
Ами Филипе защо я избрахте?