Археолози: Божидар Димитров злепоставя България

Искат незабавно извинение за "шибания народ"
9 авг 2010 19:35,
421
Археолози: Божидар Димитров злепоставя България

Асоциацията на българските археолози изразява "огорчението и възмущението на своите членове от обидните и цинични квалификации на министър Божидар Димитров по отношение на българския народ и колегията на археолозите".

Това се казва в писмо на Асоциацията до Бойко Борисов по повод "шибания народ" на министъра без портфейл Божидар Димитров.

Очакванията, че след като отмине момента на емоционална реакция спрямо естествения за учените опит да оценят трезво откритие на свой колега, ще последва извинение, както към сънародниците, така и към археолозите, пише още в писмото.

"Според нас, подобен тон на министър, на представител на правителството, още повече на човек, който винаги е афиширал, че е професионален историк, дългогодишен директор на Националния исторически музей, е недопустим, в каквато и да е ситуация", твърдят археолозите.

"Господин Димитров не за пръв път е автор на непремерени изявления, които злепоставят България. За съжаление, той не за пръв път е и двигател на медийна кампания, чиято цел надхвърля популяризирането на едно археологическо откритие", уточняват те.

Още по темата

Това е и причината българските археолози да се чувстват огорчени, заявят от Асоциацията на българските археолози до премиера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още по темата: Божидар Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
241
3
 
0
 
! Отговори
марти преди 13 години
Селчо,ако така го вкарваш,както пишеш,се чудя дали можеш и да се изпикаеш сам или си още с...пампреси!!!
240
1
 
1
 
! Отговори
марти преди 13 години
Браво,ама ако така извадиш и на другите кирливите ризки,цена няма да имаш!!!Защото за съжаление Божидар,Бойко и Симеон Дянков са...отскоро!!!
239
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ah be marti pisaneto nyama znacenie vajnotoe ce moga da fkaram prez rozovite ga6ticki bez dagi svali jenati *** takiv
238
3
 
1
 
! Отговори
man преди 13 години
Старши научен сътрудник е далеч над професор!
237
4
 
6
 
! Отговори
шибан БЪЛГАРИН преди 13 години
САЙТА РАЗКРИТИЯ от Мариана Атанасова на 6 август 2010Народът *** ли е скоро? Да, защото правителството го е всеки ден!И всичко това заради някакви останки от кости и един зъб, които прехваленият историк обяви, че били на свети Йоан Предтеча. Ще пропусна подробностите около лиготиите покрай това откритие, което според мен е поредната димка на некомпетентно ни правителство. Слабо ме интересува какво е сребърното ковчеже, в което ще се съхраняват мощите на Йоан Кръстител, но в типичния стил на правителството, ще направя необходимо и задължително уточнение то е дар от Бойко Борисов, който специално е ангажирал пловдивски майстор да го направи. Малко след това стана ясно, че министърът на финансите Симеон Дянков е намерил 420 хил. лв. за завършване на реставрацията на храма Св. Св. Кирил и Методий в Созопол.Само преди няколко седмици Божидар Димитров, заедно с брат Динев в предаването На четири очи вложиха цялото си красноречие, за да обяснят на вечно учудената Ризова, че Св. Влас и Созопол задължително трябва да се превърнат в места за поклоннически туризъм. И докато Димитров обясняваше за туризма, брат Динев наблегна на целогодишния приход. И малко след това се откриват някакви кости, някакви мощи и Созопол е обявен за втори Йерусалим. Колко удобноВ случая с поклонниците знам две неща. Първото е Духът е, който животвори. Плътта нищо не ползва. Йоан, 6:63, а второто е, че главата на Йоан Кръстител се е съхранявала през вековете от тамплиерите. И понеже цялата работа стана много навързана, вчера razkritia публикува статия точно за тамплиерските напъни на брат Динев Какво съвпадение самоНо за разлика от созополските приключения на Божидар и компания, никак не е удобно и изобщо не е съвпадение онова, което ни се случва в момента. Некомпетентен министър, в некомпетентно правителство правят некомпетентна политика. И за да ни е още по-хубаво ни обясняват какъв *** народ сме Ние не сме *** народ, г-н Министър!
236
2
 
0
 
! Отговори
марти преди 13 години
До 264Само да не ме изпревариш,че то за там,за където мислиш,няма ред!!!
235
3
 
1
 
! Отговори
марти преди 13 години
До 258Ако кажеш,че съм и ***,може да заместиш професора откъм народна любов!!!И преди да си легнеш не забравяй хапчетата,че бая ти се е вдигнало кръвното,да не отидеш ...бъдева!!!
234
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Който се стрхува от Божидария УлфоТроф?На мен ми писна да ми описват ЕГНто на Божидар като историк. Един българин да се държи пред нещо което се дискутира като мощите на светията каkто на опашка за веяна луканка трябва да бъде изритан не защото е бил сътрудник на ДС а защото този който го е наел е наел една каца с мас и отгоре й една консерва *** мозък да се грижи за държавната сигурност.
233
3
 
0
 
! Отговори
марти преди 13 години
До 259да ти ги пратя по пощата,ако искаш,че да ги видиш на живо!!!Ама като ти гледам опитите за писане,едва ли ще можеш да ми дадеш точен адрес!!!
232
2
 
4
 
! Отговори
ДЕМОКРАТ преди 13 години
ПРОСТАКА СИ Е *** - АКО ЩЕ И ПРОФЕСОР ДА Е ТОЙ. На Димитров му липсват първите 8 годинки,а за останалите да не говорим...
231
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Божидар Димитров извика- Царят е гол и сега си пати!
230
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
do marti iskam dago pitam na jenkamu ga6ti4kite rozovi lisa
229
4
 
3
 
! Отговори
марти преди 13 години
До 250Марш ще викаш на козата,докато я пасеш на поляната!Комунистите,колкото са помогнали на тази държава,толкова са и навредили,така,че нещата са 50 на 50!*** само сред комунистите и...ченгетатта ли има???А относно розовите *** няма какво да ти казвам,освен,че аз поне излизам с името си,докато твоето нещо го няма...АНОНИМНИКО!!!
228
2
 
0
 
! Отговори
TAISAN преди 13 години
KAKVO IMATE TOLKOVA SRESHTU PROFESORA,ZAEMETESE S NESHTO DRUGO,kogato govorim za Dimitrov,neshto drugo stava...OGLEDAITE DRUGITE ***....
227
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахахахаха - като гледам гласовете, нещо са много активни в посока на негативно и позитивно гласуване в посока че БД е грешен:))))Само мие много интересно кои са тези от АБА, какво са постигнали, до къдес астигнали...."обожавам" когато разни Асоциации, фондации и прочие неизвестни ации почнат да дават акъли:))
226
1
 
3
 
! Отговори
man преди 13 години
А ти въобще разбра ли на база на какво се изказаха твърденията за мощите или прочете само медийните скандали около БД?
225
3
 
2
 
! Отговори
171 e nenormalen преди 13 години
ski pi4owe sto e nadrobil toia cyrvul.*** държава има в лицето на Пожарникар Димитров един истински Шебек.Пожарникар Димитроф не си е пил отварата.От сърце да му се присмеем. Да си зареже директоркото място в Националният исторически музей и да иде сред мааленските пожарникари да им клати маркуча дорде го *** на задни прашки.Шибаният е Божидар Димитров
224
5
 
4
 
! Отговори
мъри преди 13 години
.....ИСТИНАТА БОЛИ!!! беше казал някой..;)
223
1
 
3
 
! Отговори
Спонги до 240 преди 13 години
Тук дискусията е върху една норма на поведение, налагана вече година от управляващите. Очевидно, гениалният PR а правителството е много добър психолог(вероятно от МВР) който разчита на естественото чувство на малкия човек да се "кефи" когато някой началник насмете друг началник. В случая, Б.Димитров злепоставя колеги, а това се харесва на чалгаджиите. С.Дянков напада БАН, ЦЦ и ББ нападат съда. Периодично се нападат различни депутати. Р.Желева се държеше неадекватно. Добре, че остават само 3 г.
222
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И между другото думата "народ" в раговорния език пък и в литературния обозначава не само целия народ,а просто събрани на едно място хора, група от хора. Пример - в магазина е пълно с НАРОД, на опашката има много НАРОД, по автосалоните няма НАРОД, тоя НАРОД лудна от жегите.......и прочие......*** с ***!!!