Археолози: Божидар Димитров злепоставя България

Искат незабавно извинение за "шибания народ"
9 авг 2010 19:35,
421
Археолози: Божидар Димитров злепоставя България

Асоциацията на българските археолози изразява "огорчението и възмущението на своите членове от обидните и цинични квалификации на министър Божидар Димитров по отношение на българския народ и колегията на археолозите".

Това се казва в писмо на Асоциацията до Бойко Борисов по повод "шибания народ" на министъра без портфейл Божидар Димитров.

Очакванията, че след като отмине момента на емоционална реакция спрямо естествения за учените опит да оценят трезво откритие на свой колега, ще последва извинение, както към сънародниците, така и към археолозите, пише още в писмото.

"Според нас, подобен тон на министър, на представител на правителството, още повече на човек, който винаги е афиширал, че е професионален историк, дългогодишен директор на Националния исторически музей, е недопустим, в каквато и да е ситуация", твърдят археолозите.

"Господин Димитров не за пръв път е автор на непремерени изявления, които злепоставят България. За съжаление, той не за пръв път е и двигател на медийна кампания, чиято цел надхвърля популяризирането на едно археологическо откритие", уточняват те.

Още по темата

Това е и причината българските археолози да се чувстват огорчени, заявят от Асоциацията на българските археолози до премиера.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


421
Още по темата: Божидар Димитров
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
261
1
 
4
 
! Отговори
шшшштттт! преди 13 години
Много си смешен! Не забавен, не остроумен, а смешен!Май си самозванец!?
260
3
 
2
 
! Отговори
от Биорислав преди 13 години
Уважаеми "анонимен", ти сигурно не си от ***, затова искаш някой да те "оправи".
259
5
 
4
 
! Отговори
волен преди 13 години
.тоя *** дъртак говори с *** си...
258
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Божидаре, кажи им на шибаняците да спрат да говорят!
257
1
 
3
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Не е след нас а е преди нас и тя!!!
256
7
 
4
 
! Отговори
Борислав преди 13 години
Оставете археолозите на мира. Някой да не знае че сме *** народ? *** сме и още как. За справка вижте анкетата. 60% - за. Това е повече от всеки втори. От 1300 години история имаме ли 300 свободни? Най-после един да каже че царя е гол. Радвайте се ***, Албания е след нас.
255
1
 
8
 
! Отговори
Strair преди 13 години
Добре, хубаво доста хора се съгласяват, че сме "*** народ", само че "благодарение" на кого сме ***, а *** *** ? Наглостта ви е библейска - крадете (шибате ни), крадете (шибате ни) и накрая имате наглостта да ни кажете, че сме *** народ. Ама ти всеки си плаща, ако си мислите, че ще се отървете току така лъжете се... Наказанията не са само на земята, тук можете да се чувствате като богове, но има едно друго място, където ще ви покажат, че съвсем не сте такива
254
2
 
3
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
А всъщност неговият министерски пост кой му го измисли. Преди такъв нямаше
253
0
 
6
 
! Отговори
a TAKA преди 13 години
Истинските , афтентичните думи на попожарникареният Пожидар са били декодирани. Ето я истината, голата и цялата:Пожитар е рекъл: Шибаняри, Шибанярки и Шибутета от всички страни спойте се и то най вече задните си страни с мойта предна страна.После в парламета пожарникарите дигнали маркучи и гласували България от *** да се преименова в Шибанистан. бузлуджанските тълпи, черноризците на болния Осидер, а така също и горските работници на Зар Дървояд бурно изразили недоволство като си изули келотите и отишли в Банкя на поклонение където приятелски били посрещани, задържани и изпращани по живо поздраво от Божидар, Азис и Кузов.
252
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
hm ,ni6to novo na horizonta-to nali sme si *** narod -za6to li e tolkova vjarno tova
251
3
 
7
 
! Отговори
KU4E преди 13 години
Тоя що не вземе да се застреля! Не му отива на министър да говори така!
250
2
 
2
 
! Отговори
santi преди 13 години
Arhiolozite sa darlavnl sluliteli i vzemat zaplati ot danakloplatcite , a chasnite arhiolozi ,kak li si kazvat i ot kade li vzemat zaplati, apak kato si pomislite shto neshto iznesoha ot balgaria........kade sa spali tia darjavni sluviteli.,.
249
4
 
3
 
! Отговори
шшшштттт! преди 13 години
Абе ти още ли не си заспал? Я ми кажи какъв археолог си ти бе? С каква археология се занимаваш? Праистория, Гърция, Рим, траки, средновековие?Какво си се подпалил толкова? Какво се перчиш?
248
1
 
0
 
! Отговори
man преди 13 години
Спомена новия закон, н май ти не си го чел.
247
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
че е куха лейка димитров, тащка е, но мене ме кефи много. и по принцип си е прав за изказването. право си е и си е истината. не мога да разбера защо няколко странни учени толкова много са се напудрили от това изказване. човека се опитва да защити българщината малко от малко.
246
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
tisi pi6i tuk za ministira pik az 6te stana general pri jenati viv legloto priyatel.
245
2
 
2
 
! Отговори
man преди 13 години
Да, извинявай, забравих, че промениха закона.Чл. 3. (1) Научните звания са:а) асистент; научен сътрудник;б) доцент; старши научен сътрудник II степен;в) професор; старши научен сътрудник I степен.
244
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до *** Българин :Ти направо си като Дан Браун
243
1
 
2
 
! Отговори
АЛЕКС2 преди 13 години
ТОЯ ИНАЧЕ ПРИЛИЧА НА ПИЧ,АМА ДА ГО ПИТАМ АЗ КАКВО ГО ДЪРВИЛ В ДС ЕДНО ВРЕМЕ ???
242
1
 
0
 
! Отговори
марти преди 13 години
Аз в Корея нямам работа,ако ти имаш,пътя и да те няма!!!А мисленето го остави на такива,които го умеят,тебе няма кой да те пита...за твое съжаление!!!