Честит 9 септември, другари?!

БСП се стяга за 66-ата годишнина от противоречивата дата
8 сеп 2010 21:38,
1226
Честит 9 септември, другари?!
Снимка: БГНЕС

На 9 септември членове на ИБ на НС на БСП и народни представители от Коалиция за България ще вземат участие в събитията по случай 66-ата годишнина от 9 септември 1944 година.

От 20.00 часа в с. Бошуля (община Септември, област Пазарджик) Сергей Станишев ще присъства на отбелязването на годишнината на площада в селото, съобщава bsp.bg.

От 18.00 часа на Братската могила в Борисовата градина в София ще се проведе митинг-поклонение.

Анкета

По-добре ли живеехме преди 1989 година?

На събитието ще присъстват секретарят на ИБ на НС на БСП и депутат от Коалиция за България Антон Кутев, секретарят на ИБ на НС на БСП Деница Златева, членовете на ИБ на НС на БСП Георги Кадиев, Янаки Стоилов и Николай Малинов и председателят на БАС Чавдар Стоименов.

От 12.00 часа в хотел „Рила" в София секретарят на ИБ на НС на БСП и депутат от Коалиция за България Корнелия Нинова ще участва в среща на поколенията.

В историческа справка, публикувана на официалния сайт на Столетницата, се посочва:

"След 9 септември 1944 г. БКП става ръководна сила в политическия и обществения живот на страната. Макар и формално до 1947 г. тя управлява в коалиция с други леви партии, обединени в Отечествен фронт, а след това (до 1989 г.) - с Българския земеделски народен съюз. БКП се насочва към изграждането на социализъм, следвайки опита на СССР. През този период България постига успехи в социално-икономическото и културното си развитие. Същевременно БКП установява монопол върху властта, идеологията и информацията. Допуснати са много грешки и деформации, които довеждат страната до тежка икономическа, политическа и морално-психологическа криза.

На 10 ноември 1989 г. реформаторските сили в ръководството на БКП стават инициатори за отстраняването на Тодор Живков от поста генерален секретар на ЦК на БКП и впоследствие от поста председател на Държавния съвет на НР България. Започва преходът на България към демократично обществено устройство и към пазарна икономика. Започва и процес на коренна промяна на БКП и преобразуването й в нова партия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1226
Още по темата: БСП
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
 
2
 
! Отговори
pppp преди 13 години
vajno e 4e sega ste si4kite ok. ...maitap
1
 
4
 
! Отговори
Бай Георги до 1172 преди 13 години
Вероятно си млад. Имаш още време. Моето свършва бързо. Направи добрина която ще ти се види на оня свят. Отстъпи ред на дядо си Георги. Виждам , че момичето е тасманлия, секишлия и карабунарлия. Нека да се блъскам. И без това за мъки съм роден.
0
 
7
 
! Отговори
НСПП преди 13 години
Евалата на най-лЕвата другарка... :))))
0
 
6
 
! Отговори
Здравей Шизофреник, преди 13 години
В едно търговско дружество съдружниците имат една цел. Освен това те по принцип разпределят по равно работата помежду си. Тиквата за която споменаваш е бил ортак поотделно с Маджо, Пашата и Трактора. След като на горните трима биснесът не е бил чист и те не се ползват с добро име, какъв е бил бизнесът на ортакът им и защо той се ползва с добро име ? Според Цветанов Аексей и бил пресътпинк от малък а ортакът на Алексей не е. Парадокс ! На тези няколко въпроса нямам отговор.
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бих го набил на тая с черните прашки.иначе сега се живее по добре ДОЛУ КОМУНИСТИТЕ
1
 
1
 
! Отговори
kolio преди 13 години
az ako mi pahnat edna prashka v ga..za she poludea,kak gi nosat tez gashti nzm
4
 
1
 
! Отговори
pppp преди 13 години
malki ste i ne gi razbirate tia raboti,nishto she doidem pak na vlast i she vi gi obesnime
2
 
7
 
! Отговори
Аз преди 13 години
ПО ТАТОВО ВРЕМЕ МАГИСТРАЛНИТЕ ОСВЕЖИТЕЛКИ БЯХА С РОЗОВИ ВАТЕНИ КЮЛОТИ.СЕРИГЕЙЧО Е С ЧЕРВЕНИ ПРАШКИ. ЗАЩО ПРАСИТО ОТ СНИМКАТА Е С ЧЕРНИ?
2
 
0
 
! Отговори
rutin преди 13 години
povi4itu tuk sti pulni prustaci,ama ko iskash matriala takav i darjavata stradva
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Когато са ти промили мозъка отказваш да повярваш, че комунизма е лъжа.Жал ми е за комунистите.Истината за тях е прекалено жестока.
1
 
5
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Благодаря!
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
на 9 .9 . 1944г партизаните взеха власта с помоща на съветската армия . избиха без присъда опозицията в парламента ако не бъркам 108 депутати . избиха банкерите и богатите и им взеха парите и имуществото . ако ГЕРБ днес на 9 . 9 2010г избият 108 депутати от опозицията включително и един депутат който не ходи на работа , конфискува имуществото и парите на ,,милионерите,, аз също ще празнувам.
10
 
13
 
! Отговори
утре.бг преди 13 години
Въпреки всички негативни коментари аз сърдечно ви поздравявам с празника....Това е ден за който дядо ми(партизанин,който е пролял кръвта си) се е борил и то наистина борил и убивал с мисълта,че ще дойде едно по добро бъдеще за децата му.За съжеление него вече го няма....а и това за което се е борил се получи някак си другояче,нооо аз продължавам да го споменавам и обичам, просто защото беше един човек с една цел в живота.Тааа поздрав на всички, които знаят за какво живеят и за какво се борят.
8
 
5
 
! Отговори
Добавка от Бореца преди 13 години
Ние се оказахме единствената страна която реабилитира помагачите на нацизма и това е много лош сигнал че ние сме несериозен съюзник! А колкото до Народният съд неговото решение е взето на срещата в Техеран и Ялта където съюзниците решават да се проведат специални съдилища над помагачите на нацистите! На нашият съд издава около 1100 смъртни присъди и 2500 със затвор така че цифрите 50000-100000 са измислица!Ние оневихме хора които в нормална страна никога това нямаше да се случи!!!!
5
 
12
 
! Отговори
Държавна сигурност преди 13 години
Слава на партията-кърмилница на Луканов,филип Димитров,Костов и Бойко Борисов! Бойко-наша рожба завинаги!
7
 
8
 
! Отговори
Шизофреник преди 13 години
Хайде де-това ли е интелектуалния потенциал на феновете на Боко Тиквата-бивш бодигард на Другаря Тодор Живков и съдружник на Румен Пашата?????
8
 
17
 
! Отговори
мутро-комунисто-капи преди 13 години
БКП ологарсите построиха комунизма за себе си.Ограбиха народа и си направиха фирми.Ние сме бедни, за разлика от тях.Народа е беден. Не комунистите.Те на 11.11.1989 г. вече бяха крупни капиталисти.А на *** които им вярват какво да кажа.
6
 
5
 
! Отговори
Шизофреник преди 13 години
Хайде де-толкова ли е интелектуалния потенциал на Боко Тиквовците?Мноооого лошо-и както казваше Н.В. Цар Симеон-сменете си чипа!
6
 
6
 
! Отговори
болшевишки боклуци преди 13 години
До Шизофреник-г.ейКрадец, по-голям крадец, комунист
14
 
14
 
! Отговори
Златко преди 13 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ БОРЦИ ЗА СВОБОДА И СОЦИАЛНА СПРАВЕДЛИВОСТ!