Няма пострадали и сериозни щети след труса в София

На няколко места в столицата има паднали комини
10 сеп 2010 11:32, Красимир Ангелов
163
Няма пострадали и сериозни щети след труса в София
Снимка: БГНЕС

Няма данни за пострадали при земетресението в София, съобщиха от Гражданската защита.

Оттам допълниха, че са постъпили сигнали за четири паднали комина в центъра на София и в квартал "Изток".

По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН интензивността на земетресението, усетено в 10,11 часа, е от четвърта степен по скалата на Медведев–Шпонхойер–Карник.

Още по темата

Магнитудът му е 3,5 по скалата на Рихтер.

"До седмица след днешния трус може да има вторични трусове. Днешният си е съвсем отделен от вчерашния, защото е с по-висок магнитуд”, подчерта директорът на Геофизичния институт при БАН – Николай Милошев, пред "Фокус".

Той изясни, че ще е хубаво да се появят вторични трусове, които да са по-слаби от днешния, защото това ще е индикация, че процесът затихва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Толкоз и е заплата , има и служебно БМВ и служебен апартамент . Сега бойко му се скарал за нея и я пращат в Солун на 4000 евро заплата. Гусна история ... А дори една прогноза за времето вече няма кой да направи като хората понеже тоя *** оряза парите на учените и ги праща в частния сектор
120
1
 
1
 
! Отговори
Фред Астор преди 13 години
Защо мислиш така 106?
119
0
 
1
 
! Отговори
Фред Астор преди 13 години
Фред Астор твори на брега на Индииския океан,където няма земетресения,но е информиран понеже контактува директно с панчин лама в Драмсала.
118
2
 
6
 
! Отговори
pff преди 13 години
"два труса в един и същи час със сила съответно 3,5 и 3,3," "Зрелищно северно сияние беше заснето в небето на Северна Европа" - Добре дошли на шоуто наречено HAARP дами и господа.
117
4
 
5
 
! Отговори
Пипи преди 13 години
ЦИТАТ"Дянков ги пуска, всеки 5 дни в месеца (да прави икономии и да има пари да храни чиновниците, между които и любовницата си с нейните 8000 лева заплата),...." Ми тя (люб.) била не шефката на НСИ, а някакво много младо маце! Какви 8000 лева ще взима?
116
1
 
10
 
! Отговори
Босфора преди 13 години
Искам да кажа,че природните бедствия не познават и не различавт вяра етнос и пр.Всеки път когато подобно нещо се slucvа в съседна Турция много българета се подиграват с писмата си по нета.Предполагам че всички българи добре знаят за поговорката че:Господ забавя но не забравя.Няма никакво значение кой какъв е,никoй не заслужава смъртта.
115
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Във всеки случай, ако вземах само 270 лева (толкова взема един млад учен в БАН), не бих стоял за да се занимавам с глупости като земетресения (боли ме щепсела, че *** се изплашили), а бих си гледал интереса в частния сектор. Ако някой иска инфо какво става под краката му, да си плаща.
114
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кеми не знам защо си на мнение, че от провиницията се кефят на нещастието, а от столицата седят и цъкат с език какви са селяни и простаци тея от провинцията. Почти всеки такъв спор се поражда от някой столичанин с изрази подобни на "Как няма да се раздрусаме като се напълнихме със селяни" или "нека да ги раздруса хубаво белкем отрепе някой друг селянин"
113
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре поне че учените от БАН дежурят дори когато не им плащат. Все пак те не са безотговорни типове (не визирам Дянков или Игнатов, тях сами оценявайте)
112
11
 
4
 
! Отговори
Митю Пищова преди 13 години
Само вие ли не разбрахте, че докато бех с шест, всяка по 45 кг, младички, хубавички женички в жакузито и по едно време тая бобена салата от снощи се обади, така де малко раздрусахме, ама важното е, че женичките са добре - стресирани са, изпуснаха се и те от уплах, но нямаше вторичен трус :):):)
111
4
 
15
 
! Отговори
Благо Рунтавия преди 13 години
Пригответе си куфар с лични документи и предмети от първа необходимост. Вземете си едно еднократно барбекю от първата бензинджииница, кило пържоли и 2-3 бирички и без паника се отправете към изходите на София и нека weekenda започне сега! Пентагонът предупреждава да не прекалявате с алкохола. Употребявайте с мярка!
110
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"По първоначални данни от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН трусът е бил със сила 3,6 по скалата на Рихтер." Добре, че учените от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН не са в неплатен отпуск, в който Дянков ги пуска, всеки 5 дни в месеца (да прави икономии и да има пари да храни чиновниците, между които и любовницата си с нейните 8000 лева заплата), че имате поне малко информация какво става около и под вас. Във всеки случай, ако вземах само 270 лева (толкова взема един млад учен), не бих стоял за да се занимавам с глупости като земетресения, а бих си гледал интереса в частния сектор. Скоро като закрият БАН и Дянков като му продаде имотите, за да направят МОЛ на тяхно място, след всеки земетръс ще излизат Бойко и Дянков и ще казват, труса бе със сила 5 чалги по скалата на Ивана
109
0
 
14
 
! Отговори
Граждоселянин преди 13 години
Абе вие не сте нормални хора!Може ли да обърнете тази новина в спор граждани- селяни?А ти Кеми не слагай всички хора от провинцията под общ знаменател и не се чувствай така все едно си родена в Лас Вегас.Докато се делим на псевдо измислени ник неймове,България ще тъне в бурени и мизерия.Набийте си го в тъпите "тикви"!
108
1
 
4
 
! Отговори
сд преди 13 години
Вие и му се връзвате... Както викаше Тодор Славков: Помощщщщ...В каква държава живея , оле-майко....
107
3
 
1
 
! Отговори
Kemi преди 13 години
дааа, хвана ни .......браво
106
3
 
4
 
! Отговори
И.Фидосова преди 13 години
Извинявайте всички,повече няма да скачам на въже :/
105
1
 
3
 
! Отговори
3210... старт преди 13 години
ахахахах, абе Деко ли си, Дечко ли си, вие на село "можИтИ ли да говоритИ"!?
104
1
 
8
 
! Отговори
Kemi преди 13 години
абе то се научете на български как се говори пък маймунския ще го мислим по- натам....Излезнахме от темата. Днес заметресение удари София - от провинцията се зарадваха...Това може спокойно да е заглавие на новина. Прав ще излезе министъра като каза " *** народ" За жалост май сме си точно такъв народ...;(
103
0
 
2
 
! Отговори
MJ-13 преди 13 години
H-A-A-R-P. 9 / 11. 20120.
102
1
 
3
 
! Отговори
Благо Рунтавия преди 13 години
Всички сме интелигентни хора и знаем какво е HAARP и какви са предполагаемите му цели, но да манипулираш обществената психика в един такъв момент най-малкото не е честно.Има хора, които определено ги е страх и за това моля да се въздържате от крайни мнения и натрапчиви мисли.