Няма пострадали и сериозни щети след труса в София

На няколко места в столицата има паднали комини
10 сеп 2010 11:32, Красимир Ангелов
163
Няма пострадали и сериозни щети след труса в София
Снимка: БГНЕС

Няма данни за пострадали при земетресението в София, съобщиха от Гражданската защита.

Оттам допълниха, че са постъпили сигнали за четири паднали комина в центъра на София и в квартал "Изток".

По данни на Сеизмологичния център към Геофизичния институт на БАН интензивността на земетресението, усетено в 10,11 часа, е от четвърта степен по скалата на Медведев–Шпонхойер–Карник.

Още по темата

Магнитудът му е 3,5 по скалата на Рихтер.

"До седмица след днешния трус може да има вторични трусове. Днешният си е съвсем отделен от вчерашния, защото е с по-висок магнитуд”, подчерта директорът на Геофизичния институт при БАН – Николай Милошев, пред "Фокус".

Той изясни, че ще е хубаво да се появят вторични трусове, които да са по-слаби от днешния, защото това ще е индикация, че процесът затихва.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
3
 
2
 
! Отговори
Деко преди 13 години
На село на маймунски не говорим.
100
3
 
7
 
! Отговори
фасхасуигф преди 13 години
за злорадстващите, бих искал да напомня: Днес в София, утре и в други градове!
99
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха ха Fred Astore май цъкаш от комповете на колегите си.
98
4
 
6
 
! Отговори
Kemi преди 13 години
Zashtoto ne e normalno da ima zemetresenie i vie da se razdvate. Spored men v takav moment horata triabva da se podkrepiat. Mnogo neshtastia sa stavali i v provinciata ( katastrofi..ubijstva...), no se sam sreshtanala niakoi sofianec da e izkefi. Tvoite dumi dokazvat vashia nenormalen nachin na mislene. mislia che hora kato vas niamat iasto v stolicata na edna darjava. nai dobre e da se skriete niakade i da se pokriete zashtoto ste sram za Bulgaria!!!!
97
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
така е Кеми, сега сядай да си научиш по история !
96
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Скоро като закрият БАН и Дянков като му продаде имотите, за да направят МОЛ на тяхно място, след всеки земетръс ще излизат Бойко и Дянков и ще казват, труса бе със сила 5 чалги по скалата на Ивана ;)
95
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Във всеки случай, ако вземах само 270 лева (толкова взема един млад учен), не бих стоял за да се занимавам с глупости като земетресения, а бих си гледал интереса в частния сектор.
94
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Добре, че учените от Националния институт по геофизика, геодезия и география към БАН не са в неплатен отпуск, в който Дянков ги пуска, всеки 5 дни в месеца (да прави икономии и да има пари да храни чиновниците, между които и любовницата си с нейните 8000 лева заплата), че имате поне малко информация какво става около и под вас.
93
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Fred Astor, ти приготви ли твоя куфар, явно си доста спокоен, щом си още пред комютъра...???
92
8
 
5
 
! Отговори
Деко преди 13 години
Защо да не се радват хората ? Както вие ни мразите, така и ние. Чувствата са взаимни.
91
2
 
6
 
! Отговори
Благо Рунтавия преди 13 години
Предполагам, че лично Барак Обама ти се обадил за да те информира за тази операция или гласовете ти го казаха?
90
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
иМА БАТКА, ТИ СИ.
89
3
 
5
 
! Отговори
todor преди 13 години
zemetreseniata da ne sa v posledstvie na podzemnite vzriviavania na arsenalite? tolkova 4esto v sofia nikoga ne e imalo zemetresenia
88
3
 
4
 
! Отговори
lived преди 13 години
до Fred Astor : Надмина Стивън Спилбърг ... но ми харесва коментара ти, без значение колко процента от въображението си използвал.
87
3
 
3
 
! Отговори
дфгс преди 13 години
Вие се сдухахте бе хора , какви HAARP, к'ви 5 лв. Другите са напълнили гащите и с пискливо гласче викат на тоя , недей да пишеш такива неща , моля ти се , не мога да издържа...
86
1
 
5
 
! Отговори
Jitan преди 13 години
Бассссси каръка съм па аз ! Съвсем съм го не усетил това земетресение и сега хич нямам мнение за коментар ! Обаче като ви чета тук не виждам кой от коя партия е,което си е направо необичайно!!!!!!!!!!!!!!!
85
9
 
7
 
! Отговори
Kemi преди 13 години
Ми нормално е да има репортаж , след като действието се развива в нашата държава!Ама аз продължавам да не мога да повярвам , как злобеете...сега пък що имало репортаж.Имам чувството , че ако недаи си боже тук така удари, че има жертви, тия комплексирани провинциалисти ще се радват. Ами така е...не е лесно цял живот да ходиш по нужда в дупка..отразява се на психиката явно..
84
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аре стига вече!!!!!!!!
83
17
 
18
 
! Отговори
Fred Astor преди 13 години
Пригответе си куфар с лични документи и предмети от първа необходимост.Без паника. Утре сутринта ще е много по страшно. Според добре информиран източник земетресението усетено на територията на София е резултат на прицелващ изтрел на американското климатично и геологично оръжие на американците HAARP базирано на Аляска. Това беше премиерата т. е. оръжието е точно прицелено. Решаващия изтрел се очаква утре сутринта към 3. 5 часа българско време. и ще бъде с магнитуд 7. 5 по Рихтер. В Пентагона смятат че земетресение с такъв магнитуд ще бъде фатално за некачествената и непланова заястройка на града. Смята се че ще загине около 45% от населението но останалите живи ще имат щастието да живеят в планомерно и качествено застроен град. Тази операция на американските приятели се смята за високо хуманитарна мисия.
82
3
 
4
 
! Отговори
Веселин преди 13 години
Абе точно па пловдив и бургъз дето в единия смърди от марица изток а в другия от нафтата не ми ги хвали ;)