Борисов: Проблеми с Франция нямаме

"Има много мнения по ромската тема и не искам България да бъде замесвана"
16 сеп 2010 23:17,
168
Борисов: Проблеми с Франция нямаме
Снимка: БГНЕС

Около 1700 незаконно пребиваващи във Франция румънски и български граждани ще са експулсирани в периода от 28 юли до края на септември, обяви министърът на имиграцията Ерик Бесон, цитиран от Франс прес. Той каза това при посещение на парижкото летище Роаси.

В края на август Бесон обяви, че от 1 януари са експулсирани 8313 румънски и български роми. 

Спорът Барозу - Саркози

В контекста на спора около френската политика спрямо ромите се стигна до словесна престрелка между Жозе Мануел Барозу и Никола Саркози. Това съобщи в четвъртък АФП, като се позовава на българския премиер Бойко Борисов.

Министър-председателят на България Бойко Борисов каза, че са се провалили опитите да бъде решен породеният от изказванията на еврокомисарката Вивиан Рединг конфликт между ЕК и Париж, съобщава радио Дойче веле.

Още по темата
16 сеп 2010 20:00
278

Българската позиция

Проблеми с Франция нямаме, заяви премиерът Бойко Борисов след края на днешния Европейски съвет в Брюксел, съобщава БТА.

Има много становища по ромската тема и не искам България да бъде замесвана. Българската позиция е тази - свободно придвижване на гражданите, които спазват законите на всяка страна, посочи премиерът. 

Той отново изрази мнение, че проблемът с ромите във Франция няма да повлияе върху приемането на България в Шенгенското пространство. 

"Франция е дълбоко шокирана"

Франция е дълбоко шокирана от изказването на еврокомисаря за правосъдието Вивиан Рединг, която сравни експулсиранията на роми от Франция с депортиранията на евреи през Втората световна война. 

Това заяви след срещата на върха на ЕС в Брюксел, доминирана от споровете около експулсиранията на роми, френският президент Никола Саркози. 

Аз съм държавен глава и не мога да допусна страната ми да бъде обиждана. Френските власти ще продължат да разрушават всички незаконни лагери, без значение от какъв произход са хората в тях. Европа не може да си затваря очите пред незаконните лагери, заяви Саркози. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


168
Още по темата: Франция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
109
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ББ е запознат с теорията на бай тошо за снижаването.Политиците се правят,че няма *** проблем ама избирателя го вижда.Крайно десните партии в Европа са в подем.Добри новини от Шведите.
108
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
стига глупости -кой български ром дойде в БГ и се оплака от отношението на французите и тогава правителството да се застъпи за тях.Дойдоха и казаха че са доволни от отношението към тях.ЕЕЕЕ БОЙКО ДА ОБЯВИ ВОЙНА НА ФРАНЦИЯ-нямат постоянни договори не се водят на работа и обратно!
107
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Франция да изгони всички роми. Не искам ромите там да живеят по хубав живот който българи не живеят в своята държава.
106
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Проблем с Франция нямате,но проблем с *** има!Само нашите политици упорито отказват да го видят,разбира се,с това проблема нито ще се реши ,нито ще изчезне,напротив ще ескалира недоволството на българския народ.България се превърна в развъдник на цигаската ***! Отказвам да бъда *** и с данъците ми да се изхранват тези ***-***,които живеят на наш гръб и за благодарност ни крадът,пребиват,изнасилват.
105
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако зависи от Бойко ние няма да имаме с никого проблеми.Нали!По-добре той да си прави далаверите тука ,пък в чужбина да го хвалят.Щото преклонена глава сабя не я коси ,ама преклонената глава е наполовина отрязана.
104
1
 
11
 
! Отговори
monke преди 13 години
Външната политика на правителството на ГЕРБ е под всякаква критика! Не че вътрешната е по-добра! Проблемите с малцинствата са изкуствено създадени в цял ЕС! Ние умножихме нашто *** в пъти, а французите напълниха Европа с африканци! Без "непопулярни" решения няма да мине, защото тези плевели само гълтат пари, а не произвеждат нищо - нито нашите, нито онези от Африка! А ГЕРБ не решава и проблемите с т.нар. Македония, нито със Сърбия ......
103
4
 
12
 
! Отговори
Балин преди 13 години
Бойче, маминото ние обаче имаме проблеми с теб и няма да търпеме мутренският ти език още дълго.
102
3
 
8
 
! Отговори
1331 преди 13 години
Бойко е прав неможе за няколко роми да залагаш цял народ Къдеса европейските пари за ромите БСП защо мълчи само ГОЦЕ ги защитава но нали ще прави нова партиа
101
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Никола Саркози--Президент на ЕВРОПА.
100
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** SA ELEKTORAT NA MNOGO PARTII i za tova gi e strah politizite
99
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойке имаш проблем с *** в България май
98
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Егатии и жалкия премиер имаме... Какво значи "България да не бъде замесвана" като това са хора с бг паспорти? Цялата му работа е такава на това шимпанзе. Дупедавец !!
97
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
заради 40 *** целата патаклама е излишна. Вместо да ревем в едно с европейците (които нямат *** в собтвените си държави) да позамълчим и сторим същото като франсетата, лека полека да си ги изселим по родните места (Индия, Азия), защото този етнос явно е достигнал интелектуалния си капацитет още през 15 век и продължава да живее с нравите от това време. Няма какво да се мъчим взаймно. Те искат да са си номади, да номадстват там където има условия за това. В Европа няма!
96
3
 
9
 
! Отговори
нло преди 13 години
ТОЯ СЪЩИЯ ЗНАЕ ЧЕ В БЪЛГАРИЯ СЕ НАРУШАВАТ ЗАКОНИТЕ ОТ МВР СЪС СРС .А Е ТРЪГНАЛ ДА РЕШАВА ПРОБЛЕМИТЕ В ЕВРОПА.И МНОГО ЗДРАВЕ НА БОКЛУЦИТЕОТ ИНТЕРФЕЙСА НА МВР.
95
3
 
9
 
! Отговори
! преди 13 години
Добре де, ромите ако са нарушавали френските закони, да ги съдят.Но да не ги гонят, да си ги интегрират там.
94
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да така е, те имат проблем с нас :))))))))))))))))))))))))
93
3
 
10
 
! Отговори
Тиквар преди 13 години
Тиквата се надупи на франсетата
92
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
vsiaka darzava e dlazna da si pribira izmeta ot dr. strani, ako ne spazvat zakonite tam! posle kakvo 6te gi praviat e tjahna rabota bravo sarkozi
91
1
 
3
 
! Отговори
aitos преди 13 години
na evropa i trybva parnite lokomotivi i xitler ina4e opraviyne niyama samo ei tozi primer v iaymbol e pokazatelen no tova e taka ot 1977 godina daze i po rano i zatova niyma opraviyane s tiax samo xitler iparnite vlakove 4ao
90
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойке, пак ли ти ***. Неможеш ден да издържиш без да си по новините, май имаш психични проблеми нещо със собственото си Аз?