За година имаме 18 000 "нови" българи

Толкова са получилите родно гражданство, отчете Божидар Димитров
20 сеп 2010 14:44, Красимир Ангелов
78
За година имаме 18 000 "нови" българи
Снимка: БГНЕС

В рамките на последната година 18 000 души са получили българско гражданство, съобщи министърът за българите в чужбина Божидар Димитров.

Най-многобройни от получилите българско гражданство са кандидатите от Македония. С около 2000-3000 души по-малко са получилите гражданство жители на Молдова, отбеляза Димитров.

Той посочи, че Съветът за гражданство издава три пъти по-бързо българско гражданство в сравнение с предишни правителства.

"Ликвидирахме съществуващата корупция при издаване на гражданство, с други постановления даваме възможност на българите от чужбина да учат в страната", посочи Димитров.

Той присъства на подписването на план за конкретни действия за сътрудничество между област Варна и автономния район Гагаузия (Гагауз-Ери) в Молдова.

По силата на споразумението в началото на ноември делегация с представители на бизнеса от Варна начело с областния управител ще посети автономния район в Молдова. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
ВЕЛИКА МАКЕДОНИЯ преди 13 години
ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА МАКЕДОНИЯ!
76
0
 
3
 
! Отговори
Gold преди 13 години
4457, заблудена душицо, дядо ми е родом от Беровско, Малешевска планина. Навремето баща му (моят прадядо) е лежал в сръбски затвор, защото е отказал да се присъедини към току-що създадената "македонска нация", за разлика от някои продажни българи от селото му. Тогава Лазар Колишевски ги е колил здраво със сръбска калъчка. А после в България комунистите на Г.Димитров също са го гонили да се пише "македонец", добре, че Сталин и Тито са се скарали, та се е разминала македонизацията в Пиринско.
75
0
 
0
 
! Отговори
щирлиц преди 13 години
Къде го сънува тоя сън?И кога ?След 1944 година може би?Рано или късно всеки сън свършва-дано за вас да свърши добре.
74
1
 
3
 
! Отговори
68005 преди 13 години
Предложение за приоритетни критерии за БГ гражданство:1. Да са етнически българи, проследимо до 3 коляно както по майчина така и по бащина линия, да са до 45 годишна възраст, владеещи български 3. Да са неосъждани, да не са членували в никакви организации, чиято дейност противоречи на българското и швейцарското законодателство,5. Съгласие да се заселят за 10 годишен период в областите Разград, Търговище, Силистра, Якоруда и Хасково
73
2
 
1
 
! Отговори
4457 преди 13 години
Ние сме били и ще останем македонци!АКО ИСКАМЕ само с една уредба можем да спрем вземането на ваши паспорти. Македония може да забрани двойното гражданство и който иска да си запази българския си паспорт ще може, ама ще загуби македонското и ще бъде чужденец в Македония.А тези, които се радват на разпределението на паспорти се много наивни и не се наясно какво означава такова разделение на паспортите и как може да се използва срещу васимам чувството, че ще бъде с вашия камък по вашата глава.
72
0
 
0
 
! Отговори
щирлиц преди 13 години
Дано само не е късно ,че с темповете , с които" макетата" получават български паспорти....
71
0
 
3
 
! Отговори
Аз преди 13 години
до 70Така ли ти казаха да пишеш от Позитано,20? Дадоха ли ти вече 5-те лева за това? Сам ли го написа или ти помагаха? Вече познаваш ли буквите и клавиатурата или още търсиш буквичките с куче? И защо си мислиш че цял народ го псува а не само вие от Позитано? Вие отдавна не сте "цял народ". Вие вече не сте и един файтон изпращялници а файтона ви върви към градското сметище.
70
0
 
0
 
! Отговори
hgjkjk преди 13 години
pa idi ti selo stiga si 4akal na gotovo skoro moje d apuknehs ot glad kato vsichki selani stanat sofiqnci
69
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те тоя ухиления *** на снимката е напълно излишен.Цял народ го псува а той се хили като ненормалник.Егати сбирщиняка.
68
0
 
0
 
! Отговори
4457 преди 13 години
вместо да ми опонираш с аргумент на моето твърдение кое беше контра на твоето, ти избяга...това е само знак на слабост, нищо повече.
67
0
 
2
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Да вижда се.Научил си вече кирилицата.Сега да научиш и родната си история.Можеш да почнеш от "Български хроники" на Стефан Цанев-не е скъпа и се чете лесно.Сполай ти!
66
0
 
0
 
! Отговори
кукера преди 13 години
БОЖО ТИЯ 1300 S ЛИ СА ПАК ,БАТЕ ИЛИ ПО НОВА МОДИФИКАЦИЯ ОТ S-КИТЕ
65
3
 
1
 
! Отговори
Maraba преди 13 години
Знаеш ти къде са на лъвовете опашките!Не си ли разбрал,че на българите не им дреме за измислената ви история и държава.
64
0
 
4
 
! Отговори
4457 преди 13 години
недей така с логически въпроси.Някои илюзии на всяка цена трябва да се защитят, дори и с абсурдни твърдения.
63
0
 
6
 
! Отговори
123 преди 13 години
Защо да се крият, от кой да се крият? Нали с тези паспорти и лични карти си карат колите с Бг регистрация в Македония.
62
1
 
5
 
! Отговори
4457 преди 13 години
нашите деца ще бъдат още по-големи македонци от нас, така са възпитани и тоа още от сега се вижда ...
61
0
 
5
 
! Отговори
преди 13 години
Искам да знам колко от тези 18 000 са се заселили в България? Ако са по-малко от половината, за какво съществува тая службица?
60
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
от б.д. нищо не зависи. и слава богу..не той, а мправосъдието дава паспорти, указите се попдисват от президента. този само плямпа и за 2 стотинки не върши работа..няма да се учудя ако започне да се хвали и бербатов какъв гол вкарал или колко души по света знаят какво е киселото мляко - все неща, които нямат нищо общо с агента и комунистко *** б.д.
59
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
спокойно...промили са им мозъците за 100 години..тези, които сега вземат паспорти, няма всички да станат истински българи. децата им, обаче ще са по - българи и от нас. помнете ми думата. там е 35% безработица, пред гражданска война са. нищо не ни тежи едно гражданство..а у нас не гласуват, защото се крият, че имат наши паспорти и защото няма за кого. освен вмро кой друг го е грижа за македония? а за вмро в сегашния вид не е за говорене.
58
0
 
5
 
! Отговори
L.A преди 13 години
Ot 28 000 te hilqdi makedonci kojto do sega sa vzeli BG Pasport samo 96 choveka sa glasuvali na poslednite parlamentarni izbori v BG. Qsno dokazatelstvo kolko sa bylgari i kolko im dreme za Bulgaria