За година имаме 18 000 "нови" българи

Толкова са получилите родно гражданство, отчете Божидар Димитров
20 сеп 2010 14:44, Красимир Ангелов
78
За година имаме 18 000 "нови" българи
Снимка: БГНЕС

В рамките на последната година 18 000 души са получили българско гражданство, съобщи министърът за българите в чужбина Божидар Димитров.

Най-многобройни от получилите българско гражданство са кандидатите от Македония. С около 2000-3000 души по-малко са получилите гражданство жители на Молдова, отбеляза Димитров.

Той посочи, че Съветът за гражданство издава три пъти по-бързо българско гражданство в сравнение с предишни правителства.

"Ликвидирахме съществуващата корупция при издаване на гражданство, с други постановления даваме възможност на българите от чужбина да учат в страната", посочи Димитров.

Той присъства на подписването на план за конкретни действия за сътрудничество между област Варна и автономния район Гагаузия (Гагауз-Ери) в Молдова.

По силата на споразумението в началото на ноември делегация с представители на бизнеса от Варна начело с областния управител ще посети автономния район в Молдова. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
До 26 преди 13 години
Тук не става въпрос за процедурата за получаване на френско или немско гражданство.Всяка европейска държава има собствено законодателство в тази област.А къде подаряват паспорти - Ф.С.В е отговорил много точно.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хахаахахаахааахахахахааа, ти наистина си фен на герб - личи ти по умствения багаж.
35
0
 
3
 
! Отговори
сссс преди 13 години
Това е само началото.........До колкото знам в централните азиатски държави заплатите не надхвърлят 15$ месечно,а населението им постоянно расте и в същото време няма работа....Друг е въпроса за военните конфликти...А в западните държави данаците са непосилни за пенсионерите....В Гърция имат 1 милиона чужденци...1 на 10 човека е чужденец в Гърция,въпрос на време е и тук да стане така...Работя в едно заведение в центъра на София и на няколко пъти се случва вътре да е пълно и всички да са чужденци
34
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на правителството!!! Това е начинът да се запушат гоеямите *** македонски усти. Да им дръпнем стотина от по-кадърните и образовани младежи, да станат българи, пък нищо, че ще идат из Европа
33
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПО-*** И ГЛУПАВ ЧОВЕК ОТ БОЖИДАР НЕ СЕ Е РАЖДАЛ В БЪЛГАРИЯ ОТ ВРЕМЕТО НА КРУМ СТРАШНИ. ПО ВРЕМЕТО НА КРУМ ОБАЧЕ ПИШЕ ЧЕ МУ БИЛИ ОТРЯЗАЛИ РЪЦЕТЕ - ДА НЕ ПРАВИ ГЛУПОСТИ. ХАХАХААХАХАХАХАХАХАААА
32
0
 
9
 
! Отговори
морски преди 13 години
БРАВО!!!! СЪБИРАЙ ТЕ ОТРЕПКИТЕ ЗАЩОТО УМНИТЕ НИ ДЕЦА ИЗБЯГАХА ОТВРАТЕНИ ОТ КОРУПЦИЯ И НАСИЛИЕ. СЛЕДВАТ РАЗХОДИ-ДЪРЖАВНИ ЗА ТАКИВА КАТО СПАСКА МИТРОВА. С НАШИТЕ *** НЕ МОЖЕМ ДА СЕ ОПРАВИМ,ЗА КАКВО СА НИ И ДРУГИ???
31
0
 
4
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
Всеки може да замести този министър ..той постоянно изкривява историята ,по негов си начин и си плямпа каквото му хареса ...важното е от време на време да използвате думата *** ..*** ..майка ....ви и т.н. и ако вашият речник и мислене е същото ..значи спокойно може да го заместите ,,,
30
0
 
3
 
! Отговори
понеделник преди 13 години
Като гледам този министър с какви аботи се занимава,си мисля,че мога да бъда много по-добър министър от него
29
0
 
8
 
! Отговори
Иво преди 13 години
И това ми било професор! От ясно по- ясно е, че тези хора не искат българско гражданство, защото са с българско самосъзнание и от любов към България, а поради политически причини. Защото освен граждани на Р.България, стават граждани на ЕС, което значи че се ползват с всички облаги на ЕС. Как пък изведнъж почнаха да напират да са граждани на България?! България не поема отговорност за българите в нейните предели, тръгнали да дават гражданство на разни тарикатчета и този пък чак се хвали. Идоти!!!
28
3
 
0
 
! Отговори
До 21 преди 13 години
Приятелю губиш си времето - тези хора пишат в този форум за да си избият комплексите за малоценност, а не за да научат нещо. За тях положителна новина не съществува още повече щом става дума за България.
27
1
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
Въобще не си запознат ...плащаш 8 хиляди евро и ставаш българин ..няма никакъв гратисен период ,,,паспорта ,,,,,ако може даже без лична карта ..и хайде към Европа ,,,никой македонец не чака в България няколко години .....имаш ли пари ..ти си човека ....в България с пари буквално може да правиш всичко ( Красьо Черния)
26
6
 
4
 
! Отговори
ссссс преди 13 години
Но определено имаме нужда от хора........Застаряваме....Щом не са турци и араби са добре дошли........Нямам нищо против чужденците...
25
1
 
3
 
! Отговори
до 25 преди 13 години
Еми аре като си много отворен пусни си документи за френско или за германско гражданство да видим......дали няма да ти трябва статут на временно прибиваващ.....Къде е тоя филм дето ти подаряват паспорт на чужда държава????Поне аз не знам
24
3
 
1
 
! Отговори
до 21 преди 13 години
ти,дето не си *** явно даже и не можеш да четеш.Временно пребиваващите са съвсем друга категория.Но това е доста сложно за капацитета на мозъка ти.*** си изпий хапчето и не се меси в разговори,които не са ти по възможностите.
23
12
 
8
 
! Отговори
az преди 13 години
БРАВО НА БОЖИДАР ДИМИТРОВ---ЕДИН ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН
22
1
 
5
 
! Отговори
от 15 преди 13 години
Така е... То тези, които трябва, не могат да се вредят от наглите македонци, които се натискат като невидели да стават европейски граждани ...
21
0
 
18
 
! Отговори
до 15 преди 13 години
Наскоро по телевизията имаше репортаж за един доктор африканец.Човека вече 14 години работи като лекар,в България е повече от 20 години,има семейство и деца.Този човек,който е достатъчно полезен на държавата все още не е получил гражданство.
20
6
 
4
 
! Отговори
ДО всички преди 13 години
ДО тъпанарите коментирали и до тия писали статията........ Първо тия хора получват статут на временно прибиващи.......след като престоят тук няколко години и не извършат престъпление ......им се дава гражданство......Кво пишете колко са избегали бе *** ???
19
0
 
7
 
! Отговори
Mozaka преди 13 години
Еее, недейте рива, бе!Да им дава на хорицата да живнат и те из Европа, няма само *** да пращаме на Запад! :-)Някои макетата са малко ***, но пък молдовците лошо към Родината нямат!
18
3
 
14
 
! Отговори
българка преди 13 години
Г-н министър не давайте така българските паспорти...могат ли тези хора да пишат ,четат и говорят на български или само доказавйки ,че дядо им десето коляно е българин!!!Къде отиват тези хора ,да живеят в България ил тръгват към държавите от Евросъюза и правят куп зулуми от името на нас родените и живеещи в тази страна!!!ТЕЗИ ХОРА ТРЯБВА ПОНЕ 10 ГОДИНИ ДА СА РАБОТИЛИ И ЖИВЯЛИ В БЪЛГАРИЯ,ДА ГОВОРЯТ И ПИШАТ ПРАВИЛНО НА БЪЛГАРСКИ,ДРУГОТО СЕ НАРИЧА - КУПУВАНЕ НА ЕВРОПАСПОРТ ОТ БЪЛГАРИЯ!!!!!!!