"Това са българи, които се връщат в България"

Ромите, върнати от Франция, не са нарушили закона с кражби
24 сеп 2010 22:25,
127
"Това са българи, които се връщат в България"
Снимка: БГНЕС

Ромите, върнати от Франция, не са нарушили закона с кражби или друг вид престъпления. Те са нарушили европейското законодателство за настаняване в друга страна от Европейския съюз. 

Това подчерта френският посланик у нас Етиен дьо Понсен в интервю пред БНТ.

Посланик Понсен сподели, че вероятно нещата около връщането на ромите не са дообяснени.

Според законите във Франция гражданите на ЕС могат да останат на територията на страната до 3 месеца. След това те трябва да отговарят на определени правила, за да продължат престоя си там, едно от които е да имат доход, за да не тежат на социалната система в страната. 

От 1 август насам в България са върнати около 100 роми, но те не са експулсирани, "това са българи, които се връщат в България". Той подчерта, че много голяма част от връщанията са доброволни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още по темата: Етиен дьо Понсен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ахам дааа ама като изхарчат парата дето им я дадохте пак ще ви додат на главата защото при вас социалната помощ е 4 пъти по голяма така че и да се пениш и да не се пениш франсе ебани сте у гъзъ халал да са ви,*** нема родно место при вас е по добре повече маро сстава по улиците честито
123
0
 
1
 
! Отговори
jina преди 12 години
samo komentari ne stava grazdanska voina mu e maikata ina4e opravia nema eto na garcite revaha revaha i polu4iha a bai ganja samo pljampa daite da se spretnem 1 grazdanska voina i si4koto sigan na kaima da vidite togava kak i boko i moko 6te veznat v relsite
122
0
 
11
 
! Отговори
dddddd преди 13 години
ааааааа когато са в България , са роми и ние трябва да си ги отглеждаме , а когато са във Франция , стават Българи....
121
1
 
6
 
! Отговори
ТТ преди 13 години
Боклуко французки мазен гнусен двуличен. Това не са Българи. Тия *** са повече французи отколкото Българи боклуко. Щото вие им защитавате правата ... а те само тва чакат ... и ни се качват на главата. Зимайте ги при вас да ги интегрирате ... нали са ви много благи ... що ги гоните боклуко
120
3
 
8
 
! Отговори
Чочо преди 13 години
Ало, Понси, това са европейци, които се възползват от правото си на свободно предвиждане, нъл тъй, галско плямпало! *** много ги обичате *** вие и все акъли давате как ние требе да ги интегрираме, пък като ви идат на гостите им биете шута. Баси лицемерите са тия западняци! Писна ми от двойствения им морал.
119
7
 
1
 
! Отговори
Признавач преди 13 години
Стуенчо, ти кой искаш да те признае ? Мен ако питаш ,такъв *** и *** няма да го признаят за *** ,пък и да те признаят, това,което го искаш не го раздават *** !
118
2
 
39
 
! Отговори
стоян преди 13 години
МОЛЯ ВИ ПРИЗНАЙТЕ МЕ ЗА ***.Искам да бъда признат за *** за да се ползвам от следните привилегии.-Да не плащам ток.-Да не плащам вода.-Да получавам 4 пъти по- големи помощи от българите.-Да ми дават общински жилища.-Да не плащам наем на жилищата.-Да строя където си поискам.-Да се возя безплатно в градския транспорт и БДЖ.-Да яздя кон по улици и булеварди.-Да не си чистя *** на коня.-Да работя- БЕЗРАБОТЕН.-Да прецаквам българите.-Да си правя каквото си искам.-Да нямам никакви задължения.-Да могат братята ми да бъдат безнаказани педофили.-Да могат братята ми да крадат и убиват безнаказано.-Да мога да зъмърсявам всичко наоколо.-Да заплашвам, че ще крада и ще убивам, ако не ме хранят и поят безплатно.-Да не си признавам децата и да получавам големи помощи.-Да не ме интересува нищо в тая държава.-Да могат братята ми да си осакатяват децата, за да взимат пенсии.-Да мога да си пикая и *** навсякъде където си искам.-Искам в България да останат само ***.-Искам българите да се изнесат от тук и да ни оставят сами, за да поломиме всичко.-Искам да изсечем горите, и да си палим огън от дърветата.-Искам всичко да се разруши и да се срине.-Искам да си отмъстим на българите, за това, че са ни хранили.-Искам моя дял от единия милярд, отиващ за традиционно трайно безработните.-Искам останалите 200 милиона, които давате на българите, също да се прибавят към ***.-Искам да продължавате да подкрепяте *** и така българите по- скоро ще напуснат страната.-Искам да продължавате да ни помагате да се размножаваме като *** и да ни храните безплатно.-Искам следващите 10 години да се удвоим, а децата ни да започнат да раждат още по- млади от колкото до сега.-Искам на десет години вече да сме родили поне по едно дете, а до 20 години да имаме по 8 деца.-Искам да ни увеличите помощите, за да можем да си живеем още по- добре и да си пием бира на воля.-Искам да направите закон за българите да работят още по- усилено, по 16 часа на ден и без почивни дни, за даима повече пари за нас.-Искам братята ми да изнасилват и безчинстват безнаказано.-Искам България за ***.-Искам после цяла Европа.-ИСКАМ И ОЩЕ,И ОЩЕ ,И ОЩЕИСКАМ ВСИЧКО
117
2
 
1
 
! Отговори
an преди 13 години
V MUTRESTANIQ IMA VSQKAKVI, OT VSI4KI NACONALNOSTI. NO 4ISTI BALGARI NE SA6TESTVUVAT.VAV VSEKI EDIN V MUTRESTANIQ, TE4E KRAV OT DRUG ETNOST.V MUTRESTANIQ SA BILI VIZANTIICI, TURCI, RUSNACI, GERMANCI, I VSQKAKVI DRUGI. KOITO SA SI POSQLI SEMETO, V PRABABITE I BABITE NI.
116
0
 
2
 
! Отговори
ЕДИН 2 преди 13 години
Махнете го тоя ***,да си покани *** в дома си...
115
0
 
2
 
! Отговори
poohy преди 13 години
до 108 - кога и ние ще запеем тази песен? Това информационно затъмнение дето представя по света *** общност като българска и ни срами, адекватно не отрази протеста срещу ***.
114
0
 
2
 
! Отговори
poohy преди 13 години
И по телевизиите не отразиха протеста срещу ***.
113
0
 
2
 
! Отговори
poohy преди 13 години
до 113 , ако фотографът или операторът ти е ядосан или просто не е на кеф, и тебе Феликс, ще те изкара топидиот! Нагледала съм се *** в тази професия да си правят гаргара с нищо неподозиращи хора.
112
0
 
4
 
! Отговори
гаджо преди 13 години
*** който не работи честен труд не заслужава да живее той е ***, пиявица, която живее от труда на другите .Само че животните *** са така създадени от природата а ***- крадец-убиец е такъв по своя воля
111
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
CHE V FRANZIA IMA I BALGARI SPIASHI PO ULIZITE I PARKOVETE I SASHO TEJAT NA SOZIALNATA SISTEMA KATO POLZVAT ALBERGETA ZA HRANA I SPANE PO 6MESEZA NO MALKA CHAST OT TIAH IMAT TAKOVA AGRESIVNO POVEDENIE KATO *** KAJETE SI NAPRAVO CHE VRASHATE *** ZASHOTO SA DIVAZI I VARVARI I VSEKI KOITO GI ZASHITAVA ILI E PEDERAST ILI PRODAJNIK.
110
1
 
7
 
! Отговори
Феликс преди 13 години
Снимка от поредицата : "Кажете НЕ на наркотиците!"
109
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
toz na snimkata go znam! kato malak go biha po temeto s prava lopata..
108
0
 
0
 
! Отговори
Безсмислена преди 13 години
Да, дьо Етиен определено е открил Хамерика.
107
1
 
11
 
! Отговори
Текумзе преди 13 години
бе извинявам се ама къф е тоя *** на снимката? Ми тоа е си пациент отвсекъде.
106
0
 
28
 
! Отговори
ЛСД преди 13 години
Защо Днес.БГ не отразява днешния протест срещу ромите.Да не би да имате забрана от благодетелите си?
105
1
 
11
 
! Отговори
комунист преди 13 години
Хак им е на франсетата!От 20 години ни се карат,че сме им нарушавали правата.Сега като им дойде до тяхната глава друга песен запяха.