Борисов реже глави заради тузарските имоти

Освобождават шефовете на ДНСК и митница Свиленград
Обновена: 13 окт 2010 15:36 | 13 окт 2010 13:40,
225
Борисов реже глави заради тузарските имоти
Снимка: БГНЕС

Началникът на свиленградската митница Стефан Марашев и на местната Дирекцията за национален строителен контрол инж. Иван Симидчиев ще бъдат освободени от длъжност, съобщиха от правителствената информационна служба.

Двамата ще бъдат отстранени по искане на премиера Бойко Борисов.

Промените се предприемат във връзка с допускане на незаконно строителство в забранената за застрояване зона на язовир "Ивайловград", неупражняване на необходимия контрол в рамките на техните правомощия и злоупотреба с обществено доверие.

Става дума за над 40-те къщи, построени в непосредствена близост до язовира. Незаконното селище, което липсва от картата на България, доби популярност като митничарското село Ставре Димитрово.

Точно на това място шефът на свиленградската митница Стефан Марашев има вила. Той успя да узакони строежа си малко след акцията на НАП.

„Процесът за узаконяване на вилата ми е започнал доста отдавна“, оправда се той преди дни.

Марашев бил представил необходимите документи и обектът вече имал акт за узаконяване, а обектът бил деклариран през 1998 година пред данъчна служба.

Още по темата

През 2008 г. Марашев беше уволнен от същия пост заради това, че неправомерно е възстановил акциз на стойност 10 млн. лв. и по този начин е превишил правата си. Две години по-късно съдът го възстанови на работа.

След въздушната акция на НАП премиерът Бойко Борисов се закани, че всички палати на брега на язовир "Ивайловград" ще бъдат съборени или иззети в полза на държавата.

Междувременно стана ясно, че ще бъде сформирана група между МОСВ и МРРБ за проверка за незаконни постройки на 50 големи язовира в страната, съобщи министър Росен Плевнелиев.

Ще бъдат издадени заповеди за премахването на 45-те незаконни постройки край Ивайловград, съобщи още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още по темата: язовир Ивайловград
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
5
 
3
 
! Отговори
.neutralen. преди 13 години
Никъде не съм казал,че ще има :) казах "ДАНО" АМА НАДАЛИ ..... ХАХАХАХА,ЦЯЛАТА ЦАКА Е,ЧЕ АКО ГЕРБ ИСКАХА ДА ОПРАВЯТ ПРОБЛЕМИТЕ С БГ ПРАВОСЪДИЕТО ЩЯХА ДА ПРОКАРАТ НЯКАКЪВ ЗАКОН,С КОЙТО ДА ПРЕЦАКАТ СЪДИИТЕ,САМО,ЧЕ КАКТО ВИЖДАМЕ НЕЩО НИЩО НЕ ПРОКАРВАТ,ТАКА ЧЕ НИКОЙ НЕ ЗНАЕ,КОЙ КРИВ КОЙ ПРАВ :)
38
12
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко не може да ги прати в килиите на затвора, защото съдът решава...... Бойко показва едно - иска модерна съвременна Бг. и не повече тази МУТРЕНСКА Бг.
37
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ти ми дай милионите им,палатите им - тук и по островите,хеликоптерите им и яхтите...пък после ме уволнявай. КРАДЕНОТО ТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЩА !!!!!!!!!
36
7
 
15
 
! Отговори
???????? преди 13 години
Това ли искате? Да уволнят някакви *** и да сложат други *** (но този път от ГЕРБ). Къде отива възмездието? Затвор, конфискация на имуществото? Нещо такова не мисли ли БиБитко да направи? Или правим постановката "Стани да седна :)". Хем цирк за глъмия народ, хем вакантни местенца за "наши хора" с "нов морал" :)
35
16
 
10
 
! Отговори
БГ преди 13 години
Бате Бойко Борисов (БББ) , имаш една сурия медийни експерти, PR-и и анализатори! няма ли кой да ти каже, че вече всяка твоя дума и действие е поредната спасителна сламка за другаря Станишев, Доган и Ко ?!?! Партийката ти е смешна, хората ти са неграмотни и некомпетентни, а ти тотално изгубен
34
3
 
9
 
! Отговори
Здравейте, крепостни преди 13 години
Какви глави се режат? Да не сме в средновековието? Да, в средновековието сме! Ще "режат главата на джебчията" (сиреч ще го освободят от длъжност джебчия), а на барона никой няма да му пипне и малкия сребърник в кесията.А и замъците на бароните не са в този феод,който е посочен от краля за единствено виновния феод.И какъв съд си имаме - също феодален. Каквото каже Краля-Слънце, това съди. Веднъж джебчията уволнен, после възстановен, после пак уволнен (отрязана му главата).Смех, братя, крепостни
33
9
 
14
 
! Отговори
333 преди 13 години
досега всички отстранени от Бойко са давани на прокурор и се извършват проверки.Лайнометите да си затварят ***. Веднага!
32
0
 
15
 
! Отговори
!!!! преди 13 години
Г-н Премиер, твоите хора почнаха да играят с ДПС и БСП в провинцията. Огледай назначенията и те кого продължават да назначават и да източват държавни пари. Обърни внимание на североизточна БГ и по малките общини, там игрите са явни!
31
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Е ти ако си мислиш,че ще има нещо повече от уволнение си доста голям наивник или фанатизиран фен на ГЕРБ.
30
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ПОНЕ БОЙКО ВЪРШИ РАБОТА ,КОЛКОТО МОЖЕ , А АКО БЕШЕ ОНИЯ *** СЕРГЕЙ , ЩЕШЕ ОЩЕ ДА ЗАСТРОЯВАТ , И ВСИЧКО ЩЕШЕ ДА СИ ВЪРВИ ПО СТАРОМУ . РЕЖИ ГЛАВИ , БОИКО !!, И В ЗАТВОРА КИЛИИ ИМ ЗАПАЗИ!!!!
29
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бойко не става за смях ! Той иска модерна България. Това е сигурно. Но в Бг. има много гадни МУТРИ.
28
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво на ГЕРБ!
27
4
 
13
 
! Отговори
да да преди 13 години
Г-н Борисов не събаряйте хубавите неща направени в тази държава, а ги конфискувайте в полза народу. За собствениците на тези палати също има решение - уволнете ги, защото те са източвали и крадили държавата от постовете, които са заемали! Спрете им кражбите и ги махайте, стига са грабили тия ***, депесаи и други мутряги, те са си взели своето.
26
2
 
37
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 13 години
Абе тя и шефката на здравна каса беше уволнена, съдят я за над милион лева, а пък сега се кипри експерт във финансовото министерство! Пълен цирк!
25
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боко не казвай голяма дума,че ще събориш къщичката ми,щото пак ще станеш за смях.
24
1
 
12
 
! Отговори
Шаранов преди 13 години
Но моля какви тузари са тези, дето всички басейни са като сини великденски яйца ? Това са ново-богаташи ала бай ***.... и само КЛЕПАТ ПЕЙЗАЖА.
23
8
 
22
 
! Отговори
Голямо важно.. преди 13 години
И двамата са милионери вече. А Бойко просто ще сложи негови хора на топлите местенца и ще цоцкат яко. Предлагам му Лъчо Мозъка, той познава добре митниците :) Нали той натискаше медиите да не закачат някакъв митничар? :)
22
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Boikoooooooo, zashto ne mi smuchesh topkite be KLOSHAR mrasen, IZRODEEE...
21
2
 
22
 
! Отговори
АСИ преди 13 години
САМО УВОЛНЕНИЕ ЛИ?БОИКООООО Я СЕ СЪБУДИ ,ЗА ТЯХ САМО ЗАТВОР НЕ УВОЛНЕНИЕ,ТОИ НАТРУПАЛ СЪСТОЯНИЕ СЕГА ГО БОЛИ ОНАЯ МУ РАБОТА ЧЕ ТИ ЩЕ ГО УВОЛНИШ.
20
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Евала на Бойко! 20 години всички само говореха за безчинствата на митничарите, но държавата се правеше на глуха! Сега най-после се появи един държавен мъж, който каза стига и действа!!!!