Цветанов спестил над 124 бона за 2 години като лидер на ГЕРБ

Засега не е ясно откъде са дошли парите
Обновена: 20 окт 2010 07:31 | 20 окт 2010 07:09,
700
Цветанов спестил над 124 бона за 2 години като лидер на ГЕРБ
Снимка: БГНЕС

124 803 лв. от декларираните доходи от вътрешния министър Цветан Цветанов за момента са с неясен източник. Парите са получени в рамките на 2 години – след като той напусна зам.-кметския пост в Столичната община и до встъпването му като министър.

Това съобщава вестник "СЕГА". Изданието е получило от Сметната палата копия от имотните декларации на Цветанов в качеството му на заместник-кмет и вътрешен министър.

От тях става ясно, че имотното му състояние не е претърпяло никакви промени за времето, в което е бил в общината. При поемането на зам.-кметския пост Цветанов е декларирал собственост върху 7 имота, колкото са и при напускането му през 2006 г.

Промяна няма и в декларираните банкови влогове (лични и на съпругата му) – и през двете години те са 47 872 лв.

Когато става министър, Цветанов декларира 5 пъти по-голямо състояние.

Според декларацията, подадена през юли 2009 г., той има 102 950 лв. в банки, както и още два апартамента, купени през 2008 г.

Единият е платен с ипотечен кредит, а вторият – на стойност 146 436 лв., според Цветанов е платен със спестявания.

Още по темата

От това излиза, че през 2008 и 2009 г. Цветанов е разполагал с обща сума от 249 386 лв, с част от която е платен новият апартамент, а останалото е във влогове в банки.

След запитване от „СЕГА“ от ГЕРБ са обявили, че брутната заплата на Цветанов като лидер на партията е била 1200 лв., които е получавал от март 2007 г. до назначаването му за министър през юли 2009 г.

Сметките показват, че след приспадане на осигуровки и данъци от тези заплати Цветанов е получил общо 27 530 лв.

Според втората му декларация като министър, в която се посочват само промените в имотното състояние, настъпили през 2009 г., той е получил 34 931 лв. извън основното трудово възнаграждение.

Самият Цветанов каза в няколко интервюта, че е спечелил около 30 000 лв. от консултантски услуги.

Ако той не е получавал никакви други доходи извън обявените, общата сума, с която би следвало да разполага в периода след напускане на кметството до назначаването му за министър, е 124 583 лв. В същото време при избора му за министър той декларира 102 950 лв. по влогове, а 146 436 лева е платил в брой за второто жилище.

Това означава, че няма обяснение за произхода на 124 803 лв.

Сметната палата обяви, че са правени проверки на декларациите му и не са открити нередности. Сега проверка прави и НАП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


700
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
638
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
*** са много само в сайтове като този :) На изборите ще се види, че на народа е почнал да му идва акъла. Техният електорат така или иначе ще измре, а не могат всеки да направят милионер, че да гласуват за тях.Каквито милионери са всичките СОЦИАЛНИ и СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ гурута като това *** от снимкатаТака, че тука могат да плюят Бойко, могат да дават минуси, ама всъщност за бита карта, затворена страница, изплюта храчка и пусната вода в тоалетната.....amin:)
637
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Сива икономика има навсякъде в ЕС, само че не е 60% като у нас
636
6
 
11
 
! Отговори
ще остане в историят преди 13 години
крадлив.***, циничен, алчен, нахален, циврльо и орева света.Цецо - Крадецо
635
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен авер преди 13 години
Ти си болен мозък, бе човек - факт след факт се сипят, доказващи, че Цветанов охолства с недоказани доходи. Има още много документи, които не са показани пред камера. А ти си баеш ли, баеш колко достоен бил човекът?! Тук ли си въобще?!
634
0
 
7
 
! Отговори
Иван преди 13 години
ти пък .сега вече ще ме разсъниш.Какъв аршин бе човек,какъв Кушлев.Кой ще ги купи тези имоти като ги конфискува,като всички с парите са все"мътни".Ти ,аз -дето едвам изкарваме месеца.Ето това е проблема на българите-липсва ни прагматичност.Казах ви за англичаните какво правят.Швейцарците да не би да търсят произход на парите дето им стоят в банките.За съжаление малко четете.Този път вече чао.
633
0
 
5
 
! Отговори
za 637 преди 13 години
Eh da ima koi da sloji Dogi izyn.............
632
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Министър Цветанов има подкрепата на огромна част от хората,защото е достоен и смел човек.Един от малкото започнали битка с една добре охранена и добре отгледана от всички правителства ПРЕСТЪПНОСТ!!!!Той ще остане в историята наред с другите заслужили дейци.
631
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен авер преди 13 години
Защо да ги облагат?! Комисията Кушлев защо е?! На Другите да им ги конфискуват, а на тези точно да им ги обложат?! Откъде на къде?! Прокуратурата и НАП и те нещо дремат, ако ставаше въпрос за имоти на Дамбовеца - досега да са сътворили чудеса от храброст? Двоен аршин ли долавям?!
630
3
 
9
 
! Отговори
Чакаме преди 13 години
Ха сега да видим работливата прокуратура и полицаите които действат "БЪРЗИЧКО" дали ще се разработят и ще си свършат работата за която получават НАРОДНАТА ПАРА .Всички виждаме, че Боко пари не дава а РАЗДАВА ПАРИТЕ СЪБРАНИ ОТ НАРОДА.
629
2
 
6
 
! Отговори
анонимен авер преди 13 години
Ползвам думите на Борисов, казани по друг, но подобен повод: "Да не ви пука, че надничате за дуварите!". А сега, надничайте зад дуварите на Цветанов в село Шума, НАП какво чакат?! Защо не палят хиликоптерите?! Може и над Банкя да попреминат, ако имат смелост, де ...
628
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По принцип добре че различните партии си имат вестници - така могат да си вадят криливите ризи! Това е малко като "синдром на селското куче" - като изджафка едно и всичките *** в селото лаят... Сега се вадят бакиите на Цоцо, целта е Цоцо да бъде бита карта преди президенстките избори, за да може да се кандидатира Бойко! Герб реално нямат друга кандидатура освен Цоцо и Бойко, Обаче ако Бойко се кандидатира, ще има нови избори - ГЕРБ ще обере пешкира заради празната хазна... Всички други партии ще са доволни - ще имат повече места в парламента за сметка на ГЕРБ. Бойко също ще е доволен - за пореден път няма да загуби избори и ще си осигури 5 години да бъде опозиция и да джафка по всички... Кой ще е най-прекаран - Цоко! Много интересен въпрос обаче изниква: Защо до сега винаги на огневата линия е бил генсек-а на МВР, а за министъра се чуваше по-малко... Сега е обратното - генсек на МВР е бивш синдикалист от полицейския синдикат, който по стечение на обстоятелствата е избран от Бойко, не от Цоцо... Дали мътенето на водата от страна на полицаите и атаката от страна на Яне Янев, които от друга страна получава инфо от Трактора, които път пак от другата страна си е разменял "любовни smsи" с Бойко.. Изводите оставам на вас... П.с Ако си мислите че Бойко ни работи - лъжете се! Работи ни тоя дето дърпа конците на Бойко... Да допълним и за Гоце - Гоце е бита карта - не може да се кандидатира за президент 3ти път, за това няма нужда да бъде очернян - не че няма компромати - ще има няма начин, но те ще се появят ако Гоце направи своя партия и тръгне да отнема гласове от БСП и ДПС - тогава може да очакваме да го обвинят и за убииството на Кенеди... Цоцо и Трактора - Всичко това беше прах в очите на слепите, Трактора ще се измъкне като Маргините, Цоцо също няма да го осъдят или да му отнемат апартамент - те ще бъдат захвърлени като ненужни играчки в праха и ще се оправят кои както може... Цоцо вероятно ще вземе пенсия от МВР, бил е 18 години на щат там, сега ще закърпи още 2 като министър... всъщност това му е била мечтата когато е започвал в МВР.. Да не мислите че току така пенсионната реформа се поотложи...
627
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 13 години
хайде лека нощ.до утре за следващия дебат.чао момчета
626
2
 
9
 
! Отговори
25 преди 13 години
НАЙ-ЦЕНИЧНО Е КОГАТО ЕДИН ПОЛИТИК НЕЗАВИСИМО КОЙ Е ТОЙ , УЗАКОНЯВА ПОДАРЕНИ ПАРИ С КОНСУЛТАНСКИ ТРУД. ТЕЗИ ХОРА АКО СА ИЗВЪН ПОЛИТИКАТА ЩЕ СПРЕ И КОНСУЛТАЦИЯТА
625
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 13 години
кой се слага бе .да ги обложат с данъци и това е.тъкмо и за журналистите по-малко работа и пък и ние ще сме по-малко тук вместо да си гушкаме жените.часът е 10,30 а ние си чешем езиците
624
2
 
8
 
! Отговори
по-смело преди 13 години
Цецо, отстреляй се !
623
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен авер преди 13 години
Може и така да е. Обаче защо всички забравихме, че в същото това време сами Борисов и Цветанов обявиха, че са изтеглили ипотечни кредити от по 440 000 лева за финансиране на ГЕРБ, освен имотните въпроси които коментираме тук.Стига сте се слагали на откровенни крадци ...
622
2
 
3
 
! Отговори
гоце преди 13 години
Вестник"Сега" е собственост на Сашо Дончев"!Какво сте очаквали?
621
1
 
4
 
! Отговори
Иван преди 13 години
точно- като бате Ахмед - най-големият хидро -консултант
620
1
 
6
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Всички лъжат и крадът
619
0
 
2
 
! Отговори
Иван преди 13 години
лъжеш