Командира скочи срещу гафовете на Цветанов

Той допусна груба, политическа грешка, категорични са сините
Обновена: 19 окт 2010 15:49 | 19 окт 2010 15:49,
271
Командира скочи срещу гафовете на Цветанов
Снимка: БГНЕС

„Благодаря ви много”. С тази иронична забележка се обърна Иван Костов към своя партньор в „Синята коалиция” Мартин Димитров, който прехвърли към него въпрос за скандала с имотите на вътрешния министър Цветан Цветанов.

След това, вече със сериозен тон, добави: „Вътрешният министър допусна груба грешка, политическа – трябва да го кажем, влизайки в диалог с човек, който се намира под домашен арест”.

Костов определи поведението на Цветанов като недопустимо, защото то не било в „релация със законите и конституцията”.

„Работата на министъра е да ръководи, а да не се занимава с частни случаи“, разясни Иван Костов. Според него Цветан Цветанов е изпаднал в много трудно защитимо положение.

„Аз не знам как ще се защити той и изобщо как ще излезе от тази ситуация, но за нас това поведение на министъра е абсолютно несъстоятелно”.

Иван Костов оправда реакцията на Бойко Борисов, който не се намеси в скандала. „Сянката от дълбоката грешка, която допуска вътрешният министър, ще падне и върху министър-председателя”, аргументира се той.

Костов обърна въпроса дали МВР е допуснало грешка в разследването срещу Алексей Петров към делото срещу Ахмед Доган. „Ние бяхме абсолютно убедени, че съдът няма да произнесе господин Доган за най-скъпо платения хидрогеодезист в България, пък той го провъзгласи”, заяви Костов.

Тук се намеси и Мартин Димитров, който предложи Министерството на екологията да наеме Ахмед Доган, за да използва капацитета му. „Колкото стигнат парите, разбира се”, уточни Димитров.

Иначе десните отправиха много остра критика към бюджет 2011. Според „Синята коалиция” ГЕРБ „не са си написали домашното”. Сините за пореден път заявиха, че този бюджет е на статуквото и спира тотално реформите.

Нещо повече – Иван Костов упрекна управляващите, че са обърнали принципа. Първо преговарят със социалните партньори, а след това евентуално предлагат на парламента договореното с тях. Би трябвало да бъде обратното – „първо да се потърси консенсус в парламента, а след това той да даде мандат на кабинета да преговаря със синдикати и работодатели”, уточни Командира.

Мартин Димитров допълни критиките на „Синята коалиция” срещу финансовата политика на управляващите. В криза не трябва да се увеличават осигуровките.

Необходимо е да се въведе фискален борд, който да гарантира, че разходите ще се покриват със собствени приходи. Правителството да има ясен приоритет за енергетиката, което означава да работим за газопровода „Набуко”, а не „Южен поток”, проектът „Белене да бъде спрян”.

„Това, което сами си направим – никой друг не може да ни го направи”, обърна се към управляващите Димитров и увери, че сините много искат те да се справят.

Иван Костов обаче не е особен оптимист в това отношение. Според него консолидираната бюджетна програма няма да бъде внесена скоро. Именно за това на въпрос дали очаква правителството да изкара мандата си, Командира отвърна: „при това положение ние не можем да правим далечни прогнози”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още по темата: Цветан Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
265
1
 
0
 
! Отговори
Пепо преди 13 години
Антоне, не поценявай масата хора, тя винаги греши..;) В борсовата търговия дори има стратегия основана на този принцип:) А като се разходя по пазара и чуя коментарите на хората за неща с които съм отлично запознат ми става пределно ясно колко неориентирани са
264
1
 
0
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Меги, предполагам не си чувала тази мъдрост, затова ще ти я кажа. Ако всички те мислят за ***, значи най-вероятно си такъв. Това е отговор на твърдението ти кои са тези, които мразят Костов.
263
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Атака се озъби на ГЕРБ, а те се заиграват с ДПС. Кой знае, може да направят коалиция.
262
1
 
0
 
! Отговори
КРИЗА преди 13 години
НА всички вече е ясно че кризата в БГ е измислена.За едни е криза за други не!Иначе е много удобно оправдание: КРИЗА Е !Като е криза депутатите да тръгнат пеша с градския транспорт. Да усетят и почустват какво мисли народа, а не да се крият зад тъмните стъкла на лимузините. Ами така де за какво храним 240 депутати.Да ги съкратим на 100!
261
4
 
3
 
! Отговори
Еличка преди 13 години
Не съм чела останалите коментари, освен този на Меги.. Абсолютно съм съгласна. За 20 години демокрация единствено Костовото управление до някъде можа да дръпне България напред.
260
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ти си по-*** и от Меги!
259
3
 
4
 
! Отговори
KELNERA преди 13 години
DE SE E CHULO I VIDJALO *** DA NE KRADE
258
3
 
3
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Меги ,ти ме разби с този коментар ! Абсолютната ИСТИНА!
257
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вече ти казаха че си ***, но ставаш досаден...Кой друг да е виновен? Да не би друг да ограби България? Комунистите, царя и доган изпозваха машината за грабене създадена лично от ***!
256
12
 
12
 
! Отговори
работещ преди 13 години
Така, така, пак Костов е виновен, той бично ограби "народа", той го граби и днес. Да ти таковам и народа, "тип комунистически", та и драскача, от същия тип.
255
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Стига с тия лозунги, тип комунистически. Костов отдавна е на ***, народа го изхвърли, след като ограби България, по най *** начин!Сега само трябва да се намери някой да го вкара в затвора... и това ще стане!А този който вкарва *** в парламента, ще си плати на следващите избори... Чу ли Малтинчо?
254
5
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
хайде костов мобилизирай се .чакаме те да ни оправиш.че тези червени гербаджии бивш охранител на тошо и син на шофьор возил министър от времето на тошо ще разрушат държавата и ще ни уморят.и друго да се издаде специален закон за изгонването на дянков от българия .той е национален предател
253
7
 
2
 
! Отговори
Chichko преди 13 години
Be tozi KostoFF neshto dosta lilav mi se vijda... Shto taka?
252
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя пък черен крадлив пръдльо какво скача, като Бонев бе същия като сегашния, а после като се скараха за пари го смени с оная шушумига Мистър Бийн :)) Тук работата е кара се Хърбел на Щърбел. Крадливи *** са всичките !
251
6
 
9
 
! Отговори
Mickey преди 13 години
Koстов не e НАПАДНАЛ , а учи на тарикатлъци!Помните когато в Гласове и Галерия излязоха с ПУБЛИКУВАНИ документи за участие на Костов в митнически далавери, Костов мълча като г.. ! Дори не каза че са "фалшификати"! И му се размина! И не тръгна да съди Дачков за клевети , фалшифициране на документи и уроване на авторитета му! Нали?)))))))) Ако искат да вкарат Алексей в затвора, защо не го осъдят за ФАЛШИФИЦИРАНЕ НА СЕКРЕТНИ ДОКУМЕНТИ! Няма измъквате ако е така! И ЕК ще помогне с експертиза!
250
9
 
8
 
! Отговори
Колю чопа преди 13 години
Оставете го човека бе.Какво сте го емнали.Не виждате ли за какво са му напаните.Те сега като махнат Цветанов и Дянков и хоп Костов финансов министър и вице ,апосле е ясно.Долни мекерета.Я го виж оня до него как се е ухилил като гювиндия.Долни крадци.Нагъл ***.
249
10
 
3
 
! Отговори
Стилиян преди 13 години
Костов,много се връзваш на Димитрова,ама има някаква истина.Много неща са иясни.Да не би да сте съседи в Драгалевци или ти е била помощничка?Костов,има жени,които не се занимават само с тенджери и гладене на ризи и панталони.Може утре и теб да гледаме на мястото на Цветанов.
248
4
 
9
 
! Отговори
ЙУЙ преди 13 години
ЧАКАЙТЕ , НАЛИ КАТО ГЛАСУВАХМЕ ЗА БОЙКО ЩЯХМЕ ДА ПОЛУЧИМ КОСТОВ. ИЗБЕРЕТЕ ТИЯ СЪЩИТЕ КОИТО НАПРИКАЗВАХА КАКВО ЛИ НЕ , ПЪК ТОГАВА ЩЕ ВИ ГЛЕДАМЕ СЕИРА , САМО ЧЕ ПО ОНТЕРНЕТ ОТ ЧУЖБИНА !!!
247
4
 
7
 
! Отговори
до 245 преди 13 години
Явно си мислиш, че многократното повторение на една простотия е майка на знанието, а :)))))
246
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ей ***, стига с тоя костов бе, да не мислиш че някой ти вярвя