Плевнелиев обеща 1,2 млрд. лв. за пътища през 2011 г.

Общо средствата за инфраструктура ще бъдат около 1,7 млрд. лв.
Обновена: 26 окт 2010 16:38 | 26 окт 2010 16:38,
60
Плевнелиев обеща 1,2 млрд. лв. за пътища през 2011 г.
Снимка: БГНЕС

Общо около 1,2 млрд. лв. за изграждане и ремонт на пътища ще има възможност да бъдат усвоени през 2011 г., стана ясно от думите на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Министърът посочи, че по-голямата част от тези средства се очаква да бъдат осигурени по оперативните програми (ОП) "Транспорт“ и "Регионално развитие“, а също и чрез държавни инвестиционни заеми.

Общо средствата за инфраструктура, т.е. освен за пътища, и за ВиК проекти, проекти на общините и други, ще бъдат около 1,7 млрд. лв., ако бъдат усвоени планираните средства от еврофондовете, заяви министърът.

Той уточни, че по ОП "Транспорт" се предвижда да бъдат усвоени за пътища около 520 млн. лв. По ОП „Регионално развитие“, чийто управляващ орган е Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), стремежът ще е да бъдат разплатени около 590 млн. лв., като същевременно до края на 2011 г. се договорят почти всички средства по програмата, т.е. договорените средства по проекти да достигнат около 3 млрд. лв.

Предвидените в проектобюджета за следващата година държавни инвестиционни заеми са на обща стойност 227 млн. лв., като 197 млн. лв. от тях са конкретно за изграждане и ремонт на пътища. Освен това средствата, които остава да се изплащат за магистрала "Люлин" през 2011 г., са 40 млн. лв., а по програма „Трансгранично сътрудничество“ може да се усвоят 56 млн. лв.

Само за МРРБ в проектобюджета за 2011 г. са определени скромните спрямо предходни години 36 млн. лв., а средствата на Агенция "Пътна инфраструктура“ (АПИ) за пътни проекти (вкл. ремонти и зимно поддържане) са общо 411 млн. лв.

Още новини от икономика и политика
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
0
 
! Отговори
Лйк преди 13 години
Толкова си усмихнат на тази снимка, та си мислиш ох колко парички и дупки пак ще има...
55
0
 
2
 
! Отговори
Антон преди 13 години
Ти си *** като гъба. Бойко лично ли ги направи тези неща ? Или фирмите, които бяха наети, осъзнавайки че няма кой да ги контролира в лицето на тогавашния министър на МРРБ, си правеха каквото си искат ? Отсечката от Оризаре до Стара Загора сега има нужда от ремонт за милиони, пак ли Бойко е виновен за това ? Къде е тази отсечка от Карнобат до Бургас, че като ходих тази година на море не я видях ? Чак сега започват строителните работи. Аман от червени ***.
54
4
 
0
 
! Отговори
pepi_55 преди 13 години
Клакьорите на фукльото Бойко толкова сляпо му вярват, че повтарят като папагали. През 2006 и 2007г. се пуснаха отсечките по магистрала Тракия от Оризаре до Стара Загора и от Карнобат до Бургас.до 48 Приятелю, пропаднаха участъците на бул. Цариградско шосе, направени от кмета Бойко, после по новото околовръстно и накрая бул.Брюксел направени от премиера Бойко.. Това е засега. И строежите му като полицейските акции. Набързо.
53
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво бе Плевел .То от обещание до даване има голяма разлика.И бати ти Боци какво ли не обещаваше преди изборите ,но сега когато е на власт нищо не е изпълнил от обещанията си.Само реве ли реве,че другите му виновни.Преди като беше кмет пак същото ,тоя му пречел оня му пречел и сега пак така.Всички са му виновни освен него.
52
4
 
2
 
! Отговори
С.Дянков преди 13 години
да , да смешки и хуморезски , блажени да са вярващите аз пък казвам , че няма пари Борисов дава аз пък и МВФ НЕ. Молете се на горния да няма люта зима и пътищата да са отворени, че немога да ви мисля..........
51
8
 
4
 
! Отговори
colobur преди 13 години
Вижте го само- как се е УХИЛИЛ като варена глава! Министър ли е този ***???
50
6
 
3
 
! Отговори
colobur преди 13 години
Пропаднала работа, чичоФФФ, нищо не става от тази държава- ГАРАНЦИЯ!!! Докато ни управляват ЕВРЕО-КОМУНИСТИТЕ ще пропадат магистралите на 5-тия ден! Това е то нашата *** ДЕМОКРИЗА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
49
7
 
3
 
! Отговори
АМБ преди 13 години
Милият ми той.един *** няма да направите.жалко за парите на данакоплатците,4е ги трошите нахалост.Питам едно,като се плащат парите за строежа на магистрали,кой проверява качеството на свършената работа.Защото наблюденията ми показват че само се имитира строеж на магистрали,а всъщност само се наливат пари в удобни за правителствата фирми.справка...моста краъ град Бяла,Русенско
48
1
 
0
 
! Отговори
Pras4o преди 13 години
Vsi4ki balaci da mu povqrvat !A toi 6te otide da pokara malko ski v Bansko,vie lapaite muhite i broite st"inkite.Ili do Grece,da hvane malko ten za zimata
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пепо, може би искаше да кажеш 16 км. :)
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
къде са тези 160 км. построени от предишното правителство че не ги виждам нещо
45
2
 
3
 
! Отговори
нЕкой преди 13 години
Какво имаш предвид под това, че 'някои се ремонтират вече'. Ако става въпрос за пропадането на магистрала 'Тракия', мога да ти кажа, че този участък го строиха 'бандата на тримата айдуци'. За там очаквам да пропадне целия асфалт.А ако пишеш за 'Люлин', знай че тя не е готова още. Просто е отворен пътя за да може движението да се качи на 'Струма', а не да минава пре Радомир.
44
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пътища за софиянци ... в провинцията ... кучета ги яли
43
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всички министри обещават милярди.......!!!!!!!! а никой не говори за увиличение на пенсии и заплати.....
42
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ето Бойко даде пари и за пътищата! Даде ли Сергейят 1.2 млрд за пътища - НЕ!!!Гнусният кумунизин трябваше да е в затвора да забавлява Доган - съкилийникът му!!!
41
3
 
9
 
! Отговори
нЕкой преди 13 години
Вземи се разходи из страната и виж, че магистралите се строят. Не се изказвай неподготвен!
40
0
 
1
 
! Отговори
bonev преди 13 години
mmmmmmmmmmm DANO pone 60% ot tiq pari4Ki otidat kadeto trqbva
39
4
 
4
 
! Отговори
пена и вуте преди 13 години
Абре за чик са ви пътища като скоро нема да има кой да мине по тех,народо вече измре съвсем.
38
0
 
1
 
! Отговори
do 25 преди 13 години
много точно казано. Когато Путин идва първия път на Шипка, заради него застлаха с асфалт всички дупки по пътя Ст.Загора-Казанлък и изриха всички гърбици. Може да не му направиха ремонт,но поне го изравниха тогава къде от кумова срама , къде от "зор", даже на всеки разклон и отбивка имаше полицай, а и тогава хем май беше 2001 година и на власт беше Костов, дето мрази Руснаци........което означава че по принцип значи може...ама к'во да говорим.Инак мисля,че Меркел по ранг и значимост е=на Путин!
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На Перник - пристанище, на Банкя - космодрум.