Плевнелиев обеща 1,2 млрд. лв. за пътища през 2011 г.

Общо средствата за инфраструктура ще бъдат около 1,7 млрд. лв.
Обновена: 26 окт 2010 16:38 | 26 окт 2010 16:38,
60
Плевнелиев обеща 1,2 млрд. лв. за пътища през 2011 г.
Снимка: БГНЕС

Общо около 1,2 млрд. лв. за изграждане и ремонт на пътища ще има възможност да бъдат усвоени през 2011 г., стана ясно от думите на министъра на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев.

Министърът посочи, че по-голямата част от тези средства се очаква да бъдат осигурени по оперативните програми (ОП) "Транспорт“ и "Регионално развитие“, а също и чрез държавни инвестиционни заеми.

Общо средствата за инфраструктура, т.е. освен за пътища, и за ВиК проекти, проекти на общините и други, ще бъдат около 1,7 млрд. лв., ако бъдат усвоени планираните средства от еврофондовете, заяви министърът.

Той уточни, че по ОП "Транспорт" се предвижда да бъдат усвоени за пътища около 520 млн. лв. По ОП „Регионално развитие“, чийто управляващ орган е Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ), стремежът ще е да бъдат разплатени около 590 млн. лв., като същевременно до края на 2011 г. се договорят почти всички средства по програмата, т.е. договорените средства по проекти да достигнат около 3 млрд. лв.

Предвидените в проектобюджета за следващата година държавни инвестиционни заеми са на обща стойност 227 млн. лв., като 197 млн. лв. от тях са конкретно за изграждане и ремонт на пътища. Освен това средствата, които остава да се изплащат за магистрала "Люлин" през 2011 г., са 40 млн. лв., а по програма „Трансгранично сътрудничество“ може да се усвоят 56 млн. лв.

Само за МРРБ в проектобюджета за 2011 г. са определени скромните спрямо предходни години 36 млн. лв., а средствата на Агенция "Пътна инфраструктура“ (АПИ) за пътни проекти (вкл. ремонти и зимно поддържане) са общо 411 млн. лв.

Още новини от икономика и политика
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
3
 
! Отговори
las bolas преди 13 години
Как иначе, нали не е по пътя на софиянци до морето.
35
3
 
3
 
! Отговори
Kostaki преди 13 години
С 2 ръце и 2 крака плясках когато Борисов в панорама каза че инфраструктурата е приоритет номер 1 за правителството. За обект от супер национално значение няма място за протести на банда *** от ямблоско дето щели да им идат плодородните нивички нито за разни курници.
34
3
 
8
 
! Отговори
Далавера Импекс преди 13 години
А за училищата и болниците - пари нема :) Здрава далавера е да строиш път, сигурно :)
33
4
 
9
 
! Отговори
pepi_55 преди 13 години
То си е казано: *** народ, слаба държава ! Това ще е следващото лапане след голямото застрояване. Пътища, пътчета,ВиК на градове, села и паланки, спортни зали.Не че нямаме изключително голяма нужда от всичко това. Но на каква цена и кой ще я плаща ?! Комисионните са тлъсти, защото сделките са за милиони. Само дето сега всичко се решава и попива в една шепа хора. Които великолепно изпързаляха народа зад маската на "нови и честни"!
32
6
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 13 години
този самодоволник и мазник не го е еня,че пътя Русе В.Тъново и Русе Шумен е в незавидно състояние,от всяка гледна точка.
31
1
 
6
 
! Отговори
x8bo преди 13 години
Абе те нека си обещават, както човек се преценява по постъпки, така правителство се съди по резултати и когато са на лице, тогава ще говорим.
30
4
 
8
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
И що си избивам комплексите над Първанов ??? Първанов ще се обади да каже един път вижте нямаме една магистрала......Що не качи стенограмите като е приказвал с Кюлев и М.Велев да не забравяме ,че му бяха съветници...Що не се исказа за заменките,за изборния туризъм,за кражбите на БСП.........Що мълча като пу*ка ?? И сега тръгнал да се прави на държавник.......Тоя до оня ден даваше орден стара планина на ДОган......Просто няма смисъл да говоря повече за Гоце Трипера
29
5
 
7
 
! Отговори
ББЦЦ преди 13 години
А аз ви обещавам глад и мизерия
28
3
 
7
 
! Отговори
до 27 преди 13 години
МУХАХАХАХАХЕ кой дойде на власт преди мандата на Станишев с помоща на Доган ???? Не беше ли ГОце ?? И именно ГОце беше конструктор на 3-ната коалция там той имаше огромна власт....И що приказваш глупости бе? Как един кмет на СФ се разпорежда с държавния бюджет пък още повече и да кани фирми да строят магистрали...........ТИ *** ли си ??? Властта на Кмета се свежда до града но не и до републиканската пътна инфраструктура......Аз не знам кви хора ти оставят плюсове на тебе
27
0
 
2
 
! Отговори
Стеф преди 13 години
Да доживеем, пък ще видим! :)
26
9
 
11
 
! Отговори
до ссссс (или 22) преди 13 години
всичко ясно за Мапа Ченгиз, ама какво си избиваш комплекса над Първанов. Той ли е виновен за Мапа Ченгиз? ах? ***... та нали бате ви Бойко-тиквата беше кмет по това време и даде лично поръчките в София на Мапа Ченгиз... та това са фирмите които докара бате ви Бойко. ***! Като не знаеш не дей да пишеш глупости поне! Та нали всики протестираха тогава против Бойко, че дава поръчките на турски фирми... Като не знаеш пак повтарям или ще питаш другите за да се научиш или не пишеш
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе ББ не забрани ли изпозването на частицата ще през 2009г.?
24
4
 
12
 
! Отговори
Merkel преди 13 години
Как нямаше срам Бойко да се изкаже, че Меркел не могла да отиде до Русе, защото пътят бил лош, а "някой си там бил позволил летището в Русе да го затворят"! Български мин. председател да го каже това след повече от година управление - ми Бойко, от кой зависеше да пратиш 20 камиона с асфалт да запълнят поне дупките по пътя??? Пари винаги е имало в тая държава за всичко, истината е, че те отиват в бездънните джобове за вили, q7, образование на децата в Швейцария и т.н. и целеви PR по избори!
23
9
 
10
 
! Отговори
аз преди 13 години
Някой беше казал ,че всяко време ражда личности създадени от обстоятелстватаБойко направи магистралите ..........Ако найстина имаме 3 магистрали до 2012 просто нямам как народа да не ти го признае.........Ние разбираме ,че е криза и ,че много пари са профукани в Цанков камък и за хеликоптери 220 милиона и .т.н .......Направи това което е в рамките на възможното и ние на изборите ще ти го оценик ,пък *** нека да си лаят..........Кервана си върви кучетата си лаят.......
22
6
 
11
 
! Отговори
Ташунко преди 13 години
Е как къде е бил- на лапавица....Всеки път когато питат някой червен защо по време на мандата си нямат нито един километър построена магистрала пада страшно мрънкане и усукване...те били повишили пенсиите, те били давали помощи...Ей мизерници не разбрахте ли че с помощи за *** няма как да оправите държавата!Така запушвате устите им временно, но е все едно да се прелива от пусто в празно..Ама що ли се чудя- типично за комунистите! Браво на Плевнелиев за усулията- ПОЗДРАВЛЕНИЯ!
21
3
 
13
 
! Отговори
ссссс преди 13 години
Стоя и си мисля кви хора са управлявали тая държава и не ми го побира главата........Магистралите ни се строят от турски-консорциуми.....а в същото време БГ фирмите фалират защото за тях няма работа.....Едно на ръка че нищо не направига и друго ,че Мапа Дженгиз или *** Мангиз там квото и да е искаха няколко пъти да им се доплаща и то сумите не бяха никак малки...Гоце пу*ко къде беше тогава бе ?? Защо не се обаждаше за безобразията на съпартииците ти?? Кажи *** ??
20
15
 
10
 
! Отговори
Гражданин за EРБ преди 13 години
"Плевнелиев обеща 1,2 млрд. лв. за пътища през 2011 г."...за ремонти на пътищата около Банкя и "Бизнес Парк" Младост
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А ние от стилът ти на говорене съдим че си от вишото ръководство в министреството.Хахахахаха
18
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тук има които не държат на пенсии и заплати...Браво....
17
2
 
21
 
! Отговори
ссссс преди 13 години
Еми всеки ,които патува из държавата знае че магистралите се строят ........Сега не лъже човека.......Срока е 2012.........Като не си изпълни обещанието ще му теглим *** майна и БОко ще приключи като Хамстера