Двойно по-малко купуват салами "Стара планина"

След скандала със соята търсенето паднало
Обновена: 2 ное 2010 09:23 | 2 ное 2010 08:35,
116
Двойно по-малко купуват салами "Стара планина"
Снимка: БГНЕС

Търсенето на колбаси "Стара планина" е намаляло двойно през последните 2 седмици. След скандала със соята масово хората не купуват продукти по стандарта, пише "24 часа". В някои квартални магазини в София дори са спрели да предлагат "Стара планина", а други са ограничили асортимента.

Факт е, че търсенето падна, въпреки че всички би трябвало вече да са разбрали, че соя в "Стара планина" няма и не е имало, заяви шефът на асоциацията на месопреработвателите Кирил Вътев. В бранша се надявали, че със стандарта ще почне конкуренция с качествени продукти, а не само с ниски цени. Обвиненията към 4-те фирми, че слагат соя, обаче били напът да компрометират идеята.

Още по темата


Все още няма отказали се фирми да правят "Стара планина", коментира Вътев. Всички обаче били бесни заради скандала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още по темата: Стара планина
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
1
 
6
 
! Отговори
Alex преди 13 години
Правил съм таблицата на съставките на месопреработвателния в горна (или долна беше) Малина. В скапаното месо има не само вода и лекарства, има и разновидност на извесния Ботокс. От това което виждах единствено Филе елена ставаше за ядене. Другото е направо химия. А самите преработватели че и шефа на завода не са виновни. Хората направо се чудят как да излязат на печалба заради големите шефове които искат много печалби нез да инвестират и стотинка. От тия тънки сметки всички сме на загуба.
90
1
 
6
 
! Отговори
ЗЛОБЕН преди 13 години
Копувам си прясно месо- свинско филе , и го правя като филе елена .Става много вкусно, салами никога !!!
89
1
 
14
 
! Отговори
dedo преди 13 години
За тоя стандарт на фирми като Сачи бих и е*ал майката. Техния продукт не е по стандарта, пълен е с неща, които не са месо със сигурност. Дори едро смляни кости вадя от салама им. На Тандем пък кренвиршите не се различават от нормалните и на вкус се усеща, че има месо + още нещо (под 70% месо). В Кауфланд пък кайма от стандарта е смесена със стара и от долу е на петна. Тоя стандарт му е*ахте майката още в началото, но държавата е виновна!!! Сачи трябваше да ги затвори много отдавна!
88
1
 
14
 
! Отговори
циЛиВилизация преди 13 години
Всички се тъпчем в големите градове,а търсим здравословна храна.Е,няма да стане тая.Чист въздух и здравословна храна у село.Но, както някой тук пишещ казваше,че то добре,но клозета не е под носа ти.Така е братя българи,питката е прясна,но брашното старо.
87
3
 
3
 
! Отговори
д-р Месопреработвов преди 13 години
Д-р Даскалов, толкова ли сте ***, колкото личи от изказването ви ?
86
4
 
7
 
! Отговори
Д-р Даскалов преди 13 години
Д-р Найденов, г-н Министър толкова ли сте несетен та се оплетохте в корпоративните отношения на НВМС(д-р Войнов и д-р Кулински) с месопреработватели и търговци. Или простете сте част от тях. Г-н Министър не чувате ли как ехидно Ви се подсмихват зад гърба от службата на бул П . Славейков.
85
1
 
8
 
! Отговори
Красивото бобче преди 13 години
Първо, "напът" и "намясто" са ДВЕ думи. ("на място", "на път")Второ, преписали сте статията от днешния 24-часа едно към едно.Трето: Нормално. Хората си казват "като ям ***, поне да са по-евтини".
84
1
 
11
 
! Отговори
Psycho Realm преди 13 години
КАКЪВ СТАНДАРТ , КАТО ВСИЧКО Е НА МАЙНАТА СИ СЪС СТРАШНА СИЛА ОТИЖЛО?
83
1
 
3
 
! Отговори
колежка преди 13 години
Голямо изказване, на това му се вика голяяяяям умствен капацитет. Добре, че не си от тези, които са с макс. възраст 22, че ако ти си бъдещето на Б-я - оле-мале!!!
82
2
 
13
 
! Отговори
MEAN преди 13 години
той дянков ни викаше да ядем посни пици.... ама кой да го слуша
81
10
 
23
 
! Отговори
Ново! преди 13 години
Представяме ви новият диетичен салам стара планина, без гмо, без соя за здраволсловно хранене. Съдържание: св. и говежди черва, св. уши, св. кожи, ситно смлени кости, сланина, месо - до 1%. Възможно е да има следи от косми - до 0,1%. Консерван: Е121, Е123, Е240, Е103, Е105, Е121, Е123, Е125, Е126, Е130, Е131, Е142, Е152, Е153, Е210, Е211, Е213-217, Е240, Е330, Е447, сол, подправки.
80
5
 
27
 
! Отговори
омбре преди 13 години
Абе тея кво се пенят, да не съм им купувал аз боклучавите подправки със соя ? Много е прави министъра, не трябва да им компромиси. Дадеш ли пръст, алчните "месопроизводители" ще ти изядат ръката. Ако може *** на цената на злато да продават най-добре.И е нормално да се компрометира стандарта и намали консумацията, след като има злоупотреби, за какво са бясни чак ? Ми като не им изнася да не произвеждат бе, кво си мислят, че няма кой да запълни тази ниша ли ? Че тя е мечтана, а тея заплашват..
79
1
 
4
 
! Отговори
до 80 преди 13 години
И ти си в тая група.
78
2
 
5
 
! Отговори
Случаен преди 13 години
Точно така е. Шприцоват с вода и то здраво. От кило месо, поне 200-300 гр е вода. Да не коментираме, че животните се блъскат с всякакви лекарства. Те остават в месото. Аз и семейството ми караме на зарзават и риба и ни е супер. Не че рибата е цвете, но само охладена. Замразената също е пълна с вода.
77
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Леле-Леле,тук все разбирачи?!Мак възраст 22.Пъпчасали и по задниците.5 лева не изкарали през ивота си.Харчат парите на мама и тате НЕУМОРНО.И всички вие празноглавци акъл давате?!?!ХА-ХА-ХАСдухани ***!
76
4
 
23
 
! Отговори
безкрайна алчност преди 13 години
Вече ми се повръща от тази Стара планина, казва някой си Вътев!На мен ми се повръща от безкрайната алчност и от лакомията на българските псевдо-производители на колбаси!
75
3
 
11
 
! Отговори
ядец преди 13 години
Тук един (61) хвали някакъв салам-бил мек-сигурно е с тоалетна хартия или лигнин!?
74
2
 
13
 
! Отговори
не ям корени преди 13 години
Колега, той и министъра така каза, че ако има кучешко или котешко в салама си е жив късмет - все пак си е месце ;)
73
1
 
11
 
! Отговори
!!!!! преди 13 години
Прав е 73-всички са ***-пълни с отровни химикали (Е-тата,соята е най-малкият проблем),стига да не е от тази на Монсанто!
72
3
 
14
 
! Отговори
читател преди 13 години
Заколете си някое теле, или шиле, коза и т.н..Транжирайте го и във фризера.Всичко друго е ***, особено колбасите.В ХИТ има нещо изключително - еленско месо от Н.З., страната производител на чисто дивечово месо, цена ~10.5лв. Месото е от бл. елен, лопатар или северен, отглеждани на паша на открито. В страната има над 1800000 глави ***. Европейското свинско е пълно с хормони и антибиотици.