Плевнелиев: Най-лесното строителство е законното

МРРБ ще спази законите, каза министърът по повод напрежението в Несебър
Обновена: 15 ное 2010 14:46 | 15 ное 2010 14:45,
56
Плевнелиев: Най-лесното строителство е законното
Снимка: БГНЕС

Регионалното министерство ще спази законите на България, каза министър Росен Плевнелиев по повод напрежението в Несебър и събарянето на незаконни надстроени части на къщи.
Крайно време е българите да разберат, че най-лесното строителство е законното, коментира министърът.

„Тази държава трябва да разбере, че ако иска да забогатява, ако иска да върви напред, тя трябва да дефинира своите права и да ги спазва. Без права ние изпадаме в абсолютен хаос и в крайна сметка ще се въртим и няма да вървим напред”, каза още Плевнелиев.

Още по темата

 
"Европа все повече и повече става Европа на регионите, някой ден няма да има държави, а региони, ще има градове – те ще са движещата сила на всичко. Рано или късно това ще се случи и държавата не трябва да бъде удобното извинение, а регионите, ако искат да хванат вълнàта на промяната, да бъдат така добри – вместо да се обявяват за незаконното строителство, вместо да гласуват решения, които подкрепят незаконното строителство, да излязат и да направят своя дебат, защото след 10-15 години държавите няма да играят такава роля, колкото регионите", посочи той. 

„Когато един град като Несебър в момента излезе и каже – ние гласувахме решение да не спазим законите, когато Общинският съвет на Ивайловград излезе с решение да не спазва законите – как очакват да получават чуждестранни инвестиции”, каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Несебър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Има си ЗУТ четете и научете кое е кое не е законно.Там си е описано на колко кв метра пристроики може ,на какво остояние ,такива разни.Попринцип политика и празнодумие в строителство и градоустроиство няма.
55
0
 
7
 
! Отговори
Иво преди 13 години
Много правилно събарят незаконните настройки! Друг е въпроса че не трябва да се спира дотук а да се продължи със събаряне на хотели - както в Испания!
54
0
 
2
 
! Отговори
бумащина преди 13 години
някой може ли да обясни,какво е законо строителство и има ли въобще такова
53
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Общи приказки отново ,защо трябва някои постове да са подарявани на хора без никаква престава каква им е работата ?
52
0
 
3
 
! Отговори
ВЧЕРА ДНЕС УТРЕ преди 13 години
Очаквам за Лято 2011г. т.н. Град Несебър да откаже да плаща данъци и да се обособи в автономия подобно на Косово.Само че ще е Първия град на БГ Мафията.Има вече Прецедент - Ватикана.
51
2
 
13
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Баце, интелигентно момче си, не се излагай!За 1 проект чакам повече от година да го разгледат и какво?! Глобата за главния архитект е до 100 лв. за забавяне... Ако не "смажеш" процеса, няма мърдане!ПЪРВО ОПРАВЕТЕ ЗАКОНИТЕ, ПЪК ТОГАВА ВЪВЕЖДАЙТЕ РЕД!!
50
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Странно нещо са повечето българи.Ако ги питаш всички са за закона но малко да им нарушиш интереса побесняват като хиени.Преди 50 години Несебър беше едно село със стращна бедност.Но минаха години и хората се оядоха,а с ояждането дойде и алчността.Много добре знаят статута на Несебър но въпреки това сега вият.Да се изпрати жандармерията и да се почне със палките ,като се почне от кмета,защото той не защитава държавните интереси а интересите на нарушителите.Такъв човек не може да бъде кмет.
49
2
 
14
 
! Отговори
ДРУГ ПРОЗ преди 13 години
Човека каза:Този път номера няма да мине!Незаконното ще се събаря.
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
За тоя "убавия и напомаден" бяха писали,че си асфалтирал пътя до вилата!
47
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Няма да ми ревете!Когато отидем в друга европеиска държава всичко е ок,е ми ок ще бъде като спазват всики закони които имат!И закона затова е закон,ДА СЕ СПАЗВА ОТ ВСИЧКИ,това е принцип.
46
1
 
6
 
! Отговори
VIC преди 13 години
Има един виц - Българин,Американец и Европеец започнали да строят къщи едновременно.след 1година се събрали - Американеца ,след 5дни се нанасям,Европееца ,след 5дни обзавеждам,Българина ,още 5 документа и започвам.
45
0
 
5
 
! Отговори
пипс преди 13 години
В истинността на думите ти спор няма. Законното си е законно.
44
6
 
5
 
! Отговори
А?????? преди 13 години
А на гербавите престъпници законни ли са хотелите и кооперациите?!!!!!!!!!!! Мутрите на тиквата приятели как си ги узакониха,питам реторично!??
43
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Точно, ясно и просто - няма закони, няма пари! Да се чуди човек от какво сте недоволни. Думите на министъра са невероятно точни - дали ще построим една просперираща държава си зависи само от нас.
42
5
 
16
 
! Отговори
НАПИТКА РОМ преди 13 години
Росене, събаряй наед.Тая *** трябва да се научи на закон.
41
1
 
3
 
! Отговори
Гатанка2 преди 13 години
Ще познае ли някой какъв е срока на годност на панелните блокове официално заявен през 1970 г. от преподаватели от ВИАС /ИСИ/
40
1
 
4
 
! Отговори
Гатанка преди 13 години
Ще познае ли някой, колко години българите живеещи в панелни блокове от 5-ти етаж нагоре живяха в незаконни жилища /според правилника на МРРБ-тогава се казваше по друг начин/ и как с промяна на наредбата държавата ги узакони.
39
5
 
8
 
! Отговори
муню преди 13 години
тва да излезне и да го каже на Слънчев бряг АД,Пампорово АД,Боровец АД,Банско АД,а това че всеки панелен блок в БГ е незаконен,това че всички магазинчета по терасите са незакони,всички тераси вкарани като продължение на апартаментите са незакони.....трябва ли да издребняваме.Ама няма проблем ,другите седмица пак при Ники Пънчев,по-другата при Друсаните Опосуми и пак ще си любимец на народа
38
5
 
7
 
! Отговори
добри момчета преди 13 години
Плевнелиев,Дянков,едно ново поколение управляващи.Хайде,на хаир да ни е.Бойко,влизай в крак с тях.
37
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В направление архитектура и градоустройство , за да ти минат проекти и за да получиш каквото и да е , те рекетират . Корупцията там е невъобразима и техните незаконни действия се покриват от последващи проверки на ДНСК и РДНСК. Но 35 е прав Калинов и Диков са хора на Борисов и никой нищо не им прави. А за делото в национална следствена го има разпитвали са хора от НАГ там но касае бетовоия възел на Бойковия зет - Стенли и може би заради това нищо не се прави по него.