Плевнелиев: Най-лесното строителство е законното

МРРБ ще спази законите, каза министърът по повод напрежението в Несебър
Обновена: 15 ное 2010 14:46 | 15 ное 2010 14:45,
56
Плевнелиев: Най-лесното строителство е законното
Снимка: БГНЕС

Регионалното министерство ще спази законите на България, каза министър Росен Плевнелиев по повод напрежението в Несебър и събарянето на незаконни надстроени части на къщи.
Крайно време е българите да разберат, че най-лесното строителство е законното, коментира министърът.

„Тази държава трябва да разбере, че ако иска да забогатява, ако иска да върви напред, тя трябва да дефинира своите права и да ги спазва. Без права ние изпадаме в абсолютен хаос и в крайна сметка ще се въртим и няма да вървим напред”, каза още Плевнелиев.

Още по темата

 
"Европа все повече и повече става Европа на регионите, някой ден няма да има държави, а региони, ще има градове – те ще са движещата сила на всичко. Рано или късно това ще се случи и държавата не трябва да бъде удобното извинение, а регионите, ако искат да хванат вълнàта на промяната, да бъдат така добри – вместо да се обявяват за незаконното строителство, вместо да гласуват решения, които подкрепят незаконното строителство, да излязат и да направят своя дебат, защото след 10-15 години държавите няма да играят такава роля, колкото регионите", посочи той. 

„Когато един град като Несебър в момента излезе и каже – ние гласувахме решение да не спазим законите, когато Общинският съвет на Ивайловград излезе с решение да не спазва законите – как очакват да получават чуждестранни инвестиции”, каза още министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: Несебър
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
4
 
10
 
! Отговори
Митко преди 13 години
Най-лесното строителство е законното...когато сам правиш законите.
35
0
 
16
 
! Отговори
ВР преди 13 години
А господин министре , ще разбиете ли оформилото се корупционно лоби в ДАГ сега НАГ , защото там г-н ви Калинов, ведно с г-на Дикова коли беси и прибира сума ти пари , я за РС, я за удостверение за търпимост, въвеждане в експлотация и др. Обърнали са НАГ на частно ООД .80 % от незаконите строежи в полите на Витоша са с техна благословия и с един два документа издадени от тях за смяна на предназначение на имоти. И следствено дело имат в НСС но е секретно , щото да не се шуми че няма да има обвине
34
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хахаха! Трепач е Росен:) *** например строят само законно:))))) Егати тъпата държава!
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Къв ми е убав и напомаден!Шъ го сгризкамм!
32
6
 
13
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Е,къде е сега омбудсмана да каже,че в навечерието на зимата не може да оставят хората на улицата?Или него само *** го вълнуват???
31
3
 
8
 
! Отговори
същото деде преди 13 години
Добре,да приемем,че липсват разрешения!Тогава,кой знае защо,всеки може да строи както му дойде,нали!?А,случайно,драги ми смехурко,да си чувал за "строителен надзор"!?И за инспектори,дето вземат заплати, да вършат тази работа!?И които явно не са я свършили!?И ко прайм ся,а!?А-а не,сияните чиновничета са невинни,а ония "дюлгери" са виновни,така ли!?Е,няма начин да стане,та колкото и минуси да дращите!И не прехвърляй вината от болната глава на здравата!
30
0
 
24
 
! Отговори
Атака преди 13 години
И аз съм за спазване на законите, но нека ако може първо да се започне от хотелите и от постройките на "СОЦИАЛНО СЛАБИТЕ" съдииски деца!
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
намерил си точно каде да се оплачеш, искали му 5 бона има си институции овча главо
28
0
 
12
 
! Отговори
Успяващ преди 13 години
Господин министър, съгласен съм с Вас. Но що не почнахте с *** незаконни и нацвъкали всеки град и село постройки? Не да местите катуните от Малинова долина в Люлински поляни, а да поведете като истински генерал багерите към, примерно, кв. Хр. Ботев. Имате ли дупе за такова нещо или само ще коментирате заповедите на строителния надзор?
27
0
 
7
 
! Отговори
voodoo преди 13 години
до някъде си прав.където и да отидеш те гледат в ръцете или кой те праща.и аз имах възможност да дам и да ми дадът.но до кога така.до кога с рушвети.е аз казах не.но не съм само аз.познат мой имаше същия проблем.искаше и той да строй в соб.си имот.и същото.не може.после ами ще ти дадем 1 етаж с подпок. простр.ала бала.появи се фирма излъга хората взе им имотите построй 5-6 етажа.как става.това е целта.и моя имот е атрактивен.идеален център.да го духат.но май аз го духам а те си живеят живота.
26
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Те за съжаление Равда, Несебър, Слънчев Бряг и Свети Влас вече са едно и за още по - голямо съжаление могат да бъдат обединени под името КИЧ. Хотелите от първа линия са изместени на девета, а плажната ивица вече не съществува. Едно време беше обширна и достъпна за всички....
25
1
 
7
 
! Отговори
черна магия преди 13 години
Ако говориш така, както и пишеш, много вероятно е да не са те разбрали какво точно искаш. Наеми си грамотен и разбиращ човек да ти свърши работа.А има и една категория хора, които където и да ходят са "на нож", вечно намръщени и враждебни. И не знам как става, но дори и да искаш да им помогнеш - нещо не им се получават нещата. Лош късмет сигурно.
24
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вярно е! Само че ако си властимащ:) Дано се появят луди глави да ви счупят тиквите:) Рано или късно ще стане:)
23
2
 
6
 
! Отговори
тираджия преди 13 години
Роска съгласен съм с теб но как да стане на мен ми трябва общинско място да сложа един магазин и да продавам това което произвеждам на 5 км извън града за да не тичат хората толкова много...та тея от общината ми искат 5 бона под масата иначе няма место еееаа тва на какво прилича
22
6
 
22
 
! Отговори
Даола преди 13 години
Този човек вдъхва доверие и е професионалист.
21
0
 
10
 
! Отговори
. преди 13 години
bolestta na bulgaria e NESPAZVANE NA ZAKONA.Iskate da sme bolni ili zdravi.
20
6
 
13
 
! Отговори
voodoo преди 13 години
пишете ми минуси.защо няма корупция така ли.описаният от мен случай не е за Несебър а за един *** и умиращ град като добрич.тук строят където си искат само богатите.затварят улици променят ги,строят както си искат.застрояват общ. терени.и нищо. но ако някой голтак и с малко да наруши веднага незаконно и събарят.как един с пари може а за чичо от село не.значи иманещо извратено в закона и в държавата.
19
11
 
6
 
! Отговори
бургас преди 13 години
много завистлив и най-вече *** народ има в БГ,като ви чета коментарите колко сте заблудени само,жална ви майка хора,как ще има да ви лъжат и заблуждават а вие ще блеете баирите като овце,пълен смях сте!!!
18
1
 
9
 
! Отговори
груйчо до 16 преди 13 години
Гражданино на ЕРб, ама ти и от ЗУТ разбираш!!! Знаех си аз мамка му!:)))))))
17
27
 
6
 
! Отговори
бургас преди 13 години
много бързо гербаджийските кучета почнаха да лаят!каква европа бе льохман ***,всички виждат че европа се разпада и всяка държава дърпа чергата към себе си,какво сте дали вие или европа на гражданите,по-специално на морските хора??ако не е морето да осигурява свеж кеш БГ е загинала-мн добре го знаете!ама не искате късметлиите родени в старите градове по морето да стават мн богати,искате само вашите хотели да се пълнят!защо не събаряте на 1 линия хотелите,А???