Въпросителни около бебето в Горна Оряховица

Защо тези доктори са говорили по този начин, пита МВР шефът
Обновена: 21 дек 2010 11:14 | 21 дек 2010 11:13,
222
Въпросителни около бебето в Горна Оряховица
Снимка: БГНЕС

"Трябва да се разгледа всичко, което е дадено като експертиза и да се види защо се получи това несъответствие". С тези думи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, който е на посещение в Стара Загора, коментира случая с лекарите от Горна Оряховица.

В понеделник стана ясно, че петимата лекари, участвали в съдебномедицинската експертиза, са единодушни, че бебето на 17-годишното момиче от Горна Оряховица е родено мъртво в 25-ата седмица.

Още по темата

Заключенията на експертите, събрани в над 40 страници документация, са предадени на разследващите.

"Първите часове се говори за живо дете. Говори се, че детето трябва да бъде премерено и то трябва да бъде под 500 грама, а трупчето преди аутопсията тежи над 700 грама. Има много въпросителни защо и по този начин са говорили тези доктори", смята Цветанов.

По повод въпроса с досиетата вътрешният министър съобщи, че в края на месец януари всички досиета ще бъдат предадени на Комисията.

МВР и правителството ще покажат, че имат политическата воля да затворят тази страница. Ще бъде ясно всичко за всеки, който е сътрудничил на бившата Държавна сигурност, каза още вътрешният министър, цитиран от БГНЕС.

По този начин МВР няма да съхранява досиетата на прехода и всеки един гражданин ще може да получава информация кой какъв е, допълни той.

Цветанов каза, че няма никаква пречка да бъде прието и подобно законодателство. Министърът допълни още, че в момента не се интересува от президентските избори и не се възприема като кандидат за президент.

В Стара Загора вътрешният министър присъства на официалното откриване на сградата на Второ районно полицейско управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още по темата: Цветанов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
0
 
4
 
! Отговори
до 199 преди 13 години
На базата на обективото правило "още мърдам, значи има голяма вероятност да съм жив".
196
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз не разбирам как може едни хора да кажат едно нещо и всички да решат ,че разбира се е вярно.Не разбирам как някой неук големец, който от медицина знае само къде е входът на болницата,може да поставя под съмнение ОБОСНОВАНА експертиза на ЛЕКАРИ - независими,със стаж и образование. На базата на какви ОБЕКТИВНИ елементи същият я поставя под съмнение...Ама верно такъв народец, такива управляващи - такава мизерия и неграмотност - ТВ образование и БГ брадър култура.
195
6
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
Аз не разбирам как може едни "хора" (доктори) да сложат във фризер едно живо същество (дори да е с част от процента вероятност да е живо) и същевременно да бъдат определяни като "невинни". Но... Явно народът ни заслужава докторите си!
194
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А и бях забравил - заплаха - Главният клоун от трупата визирана по-долу подкани на бой, тоест физическа саморазправа Доган, не че е лошо да го набият - ама малко престъпление си пада...
193
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Явно говоренето с неподходящи думи и изрази е станало тежко престъпление по НК на БГ и министърът на ВР. визира него - защото СРС та се използват само за такива престъпления.Да му подскажа за неадекватното говорене и изрази като - бонжуар,голо дупе по таралеж, гъол за 800 млн. , уран (one), и знайни и незнайни бисери от Банкянския цирк.
192
8
 
8
 
! Отговори
ЕЛЕМЕНТАРНО Е,... преди 13 години
ГАРВАН ,ГАРВАНУ---ОКО НЕ ВАДИ!!!!!!!!ДОКТОР ,ДОКТАРА---НЯМА ДА НАТОПИ......НИТО--ПОЛИЦАЙ,ПОЛИЦАЯ!ИМА ОБАЧЕ ,ЕДИН НЕОСПОРИМ ФАКТ-----СРС-тата ,СА ИСТИНСКИ!КОЙТО ИСКА---МОЖЕ ДА ГИ ПРОЧЕТЕ И ПРОСЛУША!!СЛУШАЙТЕ -КАКВО И КАК СИ ГОВОРЯТ "ДОКТОРИТЕ" ..ЗА НАРОДА И ..ДЕЦАТА ВИ!УТРЕ ,КАТО ПОЧНАТ ДА ВИ ДЕРАТ, ЖИВИ-------ДА НЕ СЕ ЖАЛИТЕ ОТ ТЯХ!!!!!
191
3
 
6
 
! Отговори
ДИИ преди 13 години
ЦВЕТАНОВ АЗ СЪМ СЪГЛАСЕН,НО ЗАЩО ВСИЧКИ ОТ ЛЕКАРИТЕ-ЕКСПЕРТИ СА ЕДОНОДУШНИ,МЪРТВО,ЯСНО, А КОЙ ГО СЛОЖИ ВЪВ ФРИЗЕРА И ДОЛНОПРОБНИ РАЗГОВОРИ МЕЖДЕУ ТЯХ,МАКАР,ЧЕ Е ***,ПО СЪЩИЯ НАЧИН НИЕ БЪЛГАРИТЕ МРЕМ КАТО МУХИ И ЗА ВСЯКА СМЪРТ НЯМА ОСЪДЕН МЕДИК,А ГРЕШКИТЕ,НЕХАЙСТВОТО ИМ НИКОЙ НЕ НАКАЗВА
190
2
 
12
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Ясно щом няма значение записа фалшиф ли е или не е ...и били просто думи... "Сестрата го сложи във фризера"..."Още е живо"..."Да вземеме да го потопиме в кофата за вода" ...."За това могат да ни съдят това си е убийство"....щом за теб това са "просто думи" аз нямам какво друго да коментирам! Но ти казваш че "това са просто думи" зада си защитиш тезата, а тя именно от тези думи се пропуква, ако е било мъртвородено защо е било "още живо" и са се мъчили да го убият и да го изкарат под 500 гр.?????
189
0
 
7
 
! Отговори
turkinq преди 13 години
4e koga v bg e imalo nakazani doktori ta te nikoga ne sa vinovni nali ekspertizata sashto se pravi ot lekari i vinagi vsichko izliza na chistotova e bg
188
2
 
9
 
! Отговори
Loshiq преди 13 години
До майката. Ако искаш да изкараш някой лев си се объркала нещо.Не се занимавай с докторите от тях пари не можеш да вземеш. Съди *** дето ти е направил детето ти си непълнолетна използвай го.
187
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Цв.Цв. е най големия гинеколог в България!
186
7
 
12
 
! Отговори
Д4 преди 13 години
Защо говори Цветан Цветанов в Стара Загора за бащите и синовете. А неговия баща какъв беше - агент на ДС шофоьор в ДС.На министър Николай Младенов баща му какъв беше - агент на ДС под прикритие.сега са най-активни и гадни.
185
2
 
15
 
! Отговори
Цвети преди 13 години
Хайде и този случай ще се потули като много други. Просто при малко затруднение държавните органи се отказват да се занимават. Ще ги викат тези доктори всяка година по веднъж да дават обяснения и след някоя и друга година просто ще спрат. И ще има и други такива случаи и нещата ще са същите :|
184
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами? Как да го убие човек, бе? То не му е да го убиеш. Как да го убиеш?- Ами ще накарам (една санитарка) кво да ти направи?- Ами че тя го била сложила у фризеро, пък ... (друга) го е извадила. Хъ-хъ-хъ.- Кой го е извадил?- (Казва се име).- Хъ-хъ. (смее се). Да (нецензурна дума) и шушумигите, да (нецензурна дума).- Ами че, ами ако направя и аз сега. Гинка го завадила, оная, и тя кво да прави, и кво да прави - видя - ... татко да (нецензурна дума).- Не. Най-просто аз не виждам. То по
183
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Смърт на докторите извършили убийството и на изготвилите експертизата, за да ги оневинят! Сами си направиха експертизата със СРС-тата и дори твърдяха, че е умишлено убийство! Не отрекоха СРС-тата! Точка! Смрад има и сред докторите! те не са богопомазани! Да ме извинят, тези, които съвестно си вършат работата!
182
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Експертизата има ли изречение,че смъртта е настъпила в резултат на..:) Все пак са констатирали и смърт, нали:) Мале дори и сред лекарите имало простаци:) И не съм ченге, ама как да го разбереш:) В безсилието си започна с обиди и когато ти отвърнаха подобаващо се засегна от обиди:) И ти му казваш, че те обжалват, заради разнобой в експертизите, то си знае неговата:) Експертите! Като сте експерти защо не сте безсмъртни бре! И защо искате полиция да ви пази от народната любов.
181
0
 
8
 
! Отговори
До 181 преди 13 години
Не се прави на умен извън възможностите ти е .Бил съм там не ми обеснявай как е .Отиди и пак ще говорим.Те обвиниха Ирак без доказателства и ги унищожиха ,че и награди си раздадоха.
180
1
 
6
 
! Отговори
сдг до 176 преди 13 години
Абе аз като ти казвам че си ***,повярвай ми такъв си,какви десанчици, кви пет лева,ти се привиждат, задържани са от цивилни полицаи.А аз съм стъпвал в Европа,като задържат някой съмнителен по 50 човека ходят,ама ти от къде да знаеш,то на село само филми от 1980г.И явно Си много далече от Европа.
179
1
 
10
 
! Отговори
ДО176 преди 13 години
Абе умнико ти за арест в европа ли говориш бе? В германия ме спират и говори на немски аз не разбирам пича ме вкарва в патрулката и обратно в града.Там в управлението Ме държат 3 часа и накрая с акт за 200 евро напускам-това за превишена скорост.За конфискации на коли в швейцария за скорост чувал ли си? Ти кво искаш да колиш и бесиш и никой копче да не ти каже.
178
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
177На кого оставката?В Америка полицаите имат много права, но и много задължения. А ако министър си позволи да издава присъди от парламентарна трибуна, оставката му е в кърпа вързана, ако ще и като английски лорд да се изрази.