Миланов: Цветанов не е нагъл, а е с централно мозъчно заболяване

Изпитвам омерзение към Стефан Константинов, каза той
Обновена: 22 дек 2010 16:34 | 22 дек 2010 16:11,
611
Миланов: Цветанов не е нагъл, а е с централно мозъчно заболяване
Снимка: БГНЕС

"Министър Цветанов, вместо да се кротне и да каже: "Извинявайте нещо преувеличихме", той продължава да говори. Това не е наглост, това е друга степен на централно мозъчно заболяване“.

Това заяви пред БНР проф. Милан Миланов, председател на етичната комисия на БЛС по повод скандалния случай в Горна Оряховица.

"Това не може да се търпи. Ако дойде чуждестранна експертиза и каже още по-ясно за случая, ние какво още чакаме – изборите за президент ли? Искам да задам следния въпрос – на базата на какво е постъпило оплакване, за да бъдат подслушвани моите колеги. От кого – от момичето ли, от майката ли, от кого? Цветанов обвинител ли е, какво значат тези СРС-та – това са разговори между колеги, които са стояли в болницата 15-20-30 часа. Тези хора не знаят ли, че ние живеем в тези болници", попита Милан Миланов.

Според него е един разумен ход Цветанов да подаде оставка, но за него ролята на министъра на здравеопазването е още по-лоша.

„Той се държеше много театрално с двете ръце за главата, когато неговият началник вицепремиер с предихание по Станиславски рецитираше СРС-та, и каза, че го е срам от българските лекари. А сега искам да чуе, че аз изпитвам омерзение към него, а не срам“, заяви проф. Милан Миланов.

"Защото да се откажеш от лекарското в теб, значи да се откажеш от майка си и баща си, да се откажеш от вярата си. Това значи да забравиш какво си дрънкал в операционната. Много бързо стана политик този човек. За мен неговото отношение е много по-лошо от това на Цветанов. Хайде на Цветанов ще кажем – той ченге, той не знае. Но нашият човек, ужким, какво е неговото поведение", попита председателят на етичната комисия на БЛС.

Още по темата

"Той не можеше ли да дръпне настрана Цветанов и да му каже, че се излагат и че ще станем за резил, както и станахме. Цялата тази история е прекрасен облик на цялата ни държава. Това е отношението към лекари, наука, култура, докога ще ни настройват едни срещу други. Така тази държава не може да върви напред. Аз не желая да живея в такава държава. Хора, които мислят да управляват по този начин, е време да си идат.

Искам нация, която работи по правилата, която се вдъхновява от собствените си идеи, а не нация разединена, омерзена, светли празници ни чакат, какво правим в момента", възмути се проф. Милан Миланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


611
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
12
 
14
 
! Отговори
Хекимининът преди 13 години
ако дойде чуждисрана еспетиза и потвърди лекарскити мнения полит-ченгетата ши си направят от *** килоти байряк за президенцията... най-много. не вервам да има оставки. така де то български политик грешен не съм виждал. всички прави ама прави. ако някой се отегли, то щото началника му нарежда.
34
32
 
33
 
! Отговори
Василев преди 13 години
Поздравления! Едно истинско, достойно и мъжко поведение и изказване. Макар че имам резерви към разни седесарски и костовистки нагаждачества, то проф. Миланов е достоен човек. А цветанов... Офффффффф, неслучайно го написах с малка буква - НЕ Е ЧОВЕК, А ЛАЙНОПрочее, каквито са всички ГЕРБаджии, начело с Боко ттъпата кратуна
33
9
 
17
 
! Отговори
Дядо Петър преди 13 години
Само Цецо да беше, с мед да го храниш!
32
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"- То си е живо и здраво, тъй ли?- Да бе, бах маа му."
31
16
 
28
 
! Отговори
тъп и прост преди 13 години
Миланов: Цветанов не е нагъл, а е с централно мозъчно заболяване - Диагноза поставена от специалист - и този човек ни е министър .... ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХА ХХА Х ХАА
30
11
 
17
 
! Отговори
мухала преди 13 години
пудела на боко цъцу се изтропа на килимчето на господаря си сега ще смърди на *** до след новата година, ей що нямам излишни 10 милиона ще заснема филм за герб направо ще изкъртя мивките в световен мащаб, тези са ънбиливъбъл бе те са извънземни, уникални, бокича да не губи време а да сформира циркова трупа, лошото е че само клоуни ще са вътре ама бокича може и звероукротител да го играе ще разправ на лъвовете как ще ги нахрани след 30 години първо ще им циментира клетките и после чак яденето
29
27
 
28
 
! Отговори
o!o преди 13 години
Миланов, да млъкваш ***, че цяла България ви знае що за стока сте цялото ви комерсиализиарно съсловие (с малки изключения, разбира се). Доста хора ви тежат на съвеста, но едва ли я имате вече.
28
22
 
24
 
! Отговори
kk преди 13 години
Браво на Миланов!Някой трябваше да им го каже на тези *** в "прав текст"!Макар,че и сега се съмнявам,че ще разберат за какво иде реч!
27
9
 
22
 
! Отговори
Т преди 13 години
9 ви го е казал. *** простия български народ продължава ли продължава да мрънка че е бил репресиран.... АЗ ОДОБРЯВАМ! Не може доктори, да се държът като *** и да са с многото претенции. Срам и позор за професията. Гади ми се като се сетя кви ги говориха. Само за това трябва да им се забрани да стъпват в болница. Да ги видим тогава...
26
13
 
8
 
! Отговори
ft преди 13 години
аз съм доктор и въпреки всичко с подкупите си изкарвам добри пари за България!
25
14
 
25
 
! Отговори
Nalivach преди 13 години
Все пак Цветанов Е И НАГЪЛ!По-голям НАГЛЕЦ, ЛЪЖЕЦ и МУТРА, даже рядко може да се види!А за Константинов въобще не ми се говори, човек който е предал колегите си само заради сладък министерски пост, заслужава само псувни на майка и нищо друго
24
9
 
15
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Респект към проф. Миланов. Съгласен съм, че Вие спите в болниците, но това не означава, че същото се отнася за болниците в провинцията. Там е пълна анархия.
23
7
 
10
 
! Отговори
И кво от тва? преди 13 години
Не е важна образована част от народа, а простолюдието - именно то гласува за батмани.
22
1
 
15
 
! Отговори
Дени преди 13 години
Когато част от недоволните поставят диагнози е ала-бала,/ защото не им пука/ ,но когато професор ,лекар го прави това вече е страшно ! Боже ,каква държава !
21
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Вчера ме преглежда лекар и вика - споко, нищо ти няма, бегай на работа! АЗ му викам - супер докторе, много хубаво го рече! А той - за теб хубаво ама за мен...аз от операции се храна, хъ, хъ...Да му го набутам в хъ хъ-то, да му го!
20
16
 
23
 
! Отговори
ха ха преди 13 години
"нагъл, по-нагъл, ДОКТОР"
19
7
 
4
 
! Отговори
edin BOB znane преди 13 години
Milanow e nai seriozniat i bezstrasen kandidat za prezident!Towa e lekar koito nikoga niam da obidi edin fizvyznik zatowa ce si e izkylcil mozykyt, no ste mu predpise diagnozata: Gerbalna Mozy4na nedostaty4nost kombinirana s paranoia i shizifrenia- Satan Satanow-Satanata e tolkova zle 4e kak ste obiasni ot de e minal s papkite zada se zdobie s apartamentite--edin BOB znane
18
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като чета писанията на Герберите има чувството, че Жени Герб ще се втурнат масово да израждат бебета по болниците, а мъже Герб ще отидат в Южна корея доброволци да нападнат КНДР.
17
23
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ТАЯ ЛИ ПИЯНСКА КОРУМПИРАНА ФИЗИОМУТРА ЩЕ МИ ДАВА МОРАЛНИ ОЦЕНКИ! МЛЪЪЪК!
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И вселената и човешката глупост нямат край