Миланов: Цветанов не е нагъл, а е с централно мозъчно заболяване

Изпитвам омерзение към Стефан Константинов, каза той
Обновена: 22 дек 2010 16:34 | 22 дек 2010 16:11,
611
Миланов: Цветанов не е нагъл, а е с централно мозъчно заболяване
Снимка: БГНЕС

"Министър Цветанов, вместо да се кротне и да каже: "Извинявайте нещо преувеличихме", той продължава да говори. Това не е наглост, това е друга степен на централно мозъчно заболяване“.

Това заяви пред БНР проф. Милан Миланов, председател на етичната комисия на БЛС по повод скандалния случай в Горна Оряховица.

"Това не може да се търпи. Ако дойде чуждестранна експертиза и каже още по-ясно за случая, ние какво още чакаме – изборите за президент ли? Искам да задам следния въпрос – на базата на какво е постъпило оплакване, за да бъдат подслушвани моите колеги. От кого – от момичето ли, от майката ли, от кого? Цветанов обвинител ли е, какво значат тези СРС-та – това са разговори между колеги, които са стояли в болницата 15-20-30 часа. Тези хора не знаят ли, че ние живеем в тези болници", попита Милан Миланов.

Според него е един разумен ход Цветанов да подаде оставка, но за него ролята на министъра на здравеопазването е още по-лоша.

„Той се държеше много театрално с двете ръце за главата, когато неговият началник вицепремиер с предихание по Станиславски рецитираше СРС-та, и каза, че го е срам от българските лекари. А сега искам да чуе, че аз изпитвам омерзение към него, а не срам“, заяви проф. Милан Миланов.

"Защото да се откажеш от лекарското в теб, значи да се откажеш от майка си и баща си, да се откажеш от вярата си. Това значи да забравиш какво си дрънкал в операционната. Много бързо стана политик този човек. За мен неговото отношение е много по-лошо от това на Цветанов. Хайде на Цветанов ще кажем – той ченге, той не знае. Но нашият човек, ужким, какво е неговото поведение", попита председателят на етичната комисия на БЛС.

Още по темата

"Той не можеше ли да дръпне настрана Цветанов и да му каже, че се излагат и че ще станем за резил, както и станахме. Цялата тази история е прекрасен облик на цялата ни държава. Това е отношението към лекари, наука, култура, докога ще ни настройват едни срещу други. Така тази държава не може да върви напред. Аз не желая да живея в такава държава. Хора, които мислят да управляват по този начин, е време да си идат.

Искам нация, която работи по правилата, която се вдъхновява от собствените си идеи, а не нация разединена, омерзена, светли празници ни чакат, какво правим в момента", възмути се проф. Милан Миланов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


611
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БЕГАЙТЕЕЕЕ тук е комунизъм!!!!!!!!!!!!!!!
14
9
 
18
 
! Отговори
Asen преди 13 години
MAI DOKTORITE VZEXA DA SE SHASHKAT,NE STIGA CHE SVALIATE PO 5 KOJI OT KASI OT BOLNI I OT KADE LI NE A SEGA SE PRAVITE NA OSHTIPANI GOSPOJICI.EVALA NA CVETANOV BESHE VREME DA GLEDATE NA XORATA KATO PACIENTI A NE KATO DOINI KRAVI,A TAKIVA KATO TOZI MILANOV DNES GI IMA YTRE NE NO DORI KATO NE SA V NOVINITE PAK SHTE SMYCHAT KRAVTA NA NAS BEDNITE
13
20
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Чак сега разбрах какво било това нещо ЦЦ , ами то било съкратеното Цунг Цванг.
12
22
 
28
 
! Отговори
Елф преди 13 години
Чуждестранната експертиза е срам.Това е отказ от суверенитет!
11
28
 
32
 
! Отговори
mm преди 13 години
кой пък е този и защо има физиономия на алкохолик?
10
22
 
51
 
! Отговори
Стефото преди 13 години
Изпитваш омерзание ли....? Милсиш, че няма за какво да постъпи оплакване ли? Искаш ли да ти кажа нещо на теб, продажно ко..ленце и на всичките ти продажни колеги(не всички разбира се, но повечето)! Преди 4 месеце, моя приятелка направи тежка катастрофа и след като бе приета във ВМА, и бе казано, че ако не плати 2500 лева под масата, няма да я оперират. След като я ги плати, така я оперираха, че и прецакаха сухожилието! Ко*еленца продажни!
9
22
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този Миланов не разбра ли, че СРС са били за друго провинение на същите лекари и докато са ги следели за "другото" са попаднали на този разговор ....Ама или имат кратка памет или имат загуба на такава...
8
10
 
27
 
! Отговори
sdf преди 13 години
mnogo to4no kazano za sega6nite merzavcite, tupata im policei6tina i mizerqta w koqto jiwee naroda(fizkulturnik i mutra)
7
22
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Диагнозата е точна. Интересно наистина-ако отделят бюджетни пари и ангажират експерти от чужбина, който потвърдят тази експертиза...какво ше прави Цецку?!
6
25
 
50
 
! Отговори
най-най.....простия преди 13 години
Миланов,внимавай и не богохулствай!Господ е един и това съм аз ,а Цецко е моя пророк и десния ми ***!
5
34
 
50
 
! Отговори
мухала преди 13 години
евала пич, един да им го каже на тез мухлювци и охлюви, е да ама няма да си отидат най много да му спретнат едно срс на миланов да се научи да не приказва против шута на краля слънце боко дъ сикс флатс.
4
46
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Професор Миланов явно е един много свестен и смел човек, на когото вече му е дошло до гуша.
3
35
 
52
 
! Отговори
Президент на РъБъ преди 13 години
И тоя Миланов бил председател на етичната комисия към БЛС ???И още никой не е обяснил смисъл на тези думи:"- То си е живо и здраво, тъй ли?- Да бе, бах маа му."
2
46
 
38
 
! Отговори
някой преди 13 години
тоз мяза на алкохолик сигорно се е изказъл на 300 водка
1
19
 
26
 
! Отговори
Веско преди 13 години
***.. никога не е късно да се проявиш като такъв!