Лекарят, в чиито ръце издъхва Гери: Маджунов е професионалист

Комисия решава дали скандалният доктор е допуснал грешка
Обновена: 11 яну 2011 10:00 | 11 яну 2011 09:57,
227
Лекарят, в чиито ръце издъхва Гери: Маджунов е професионалист
Снимка: личен архив

Днес лекарската комисия, която проучва случая, трябва да изслуша скандалния д-р Михаил Маджунов и да реши има ли лекарска грешка или небрежност, довели до смъртта на четиригодишната Гери.

Детето почина дни след операция на сливиците в болницата ИСУЛ. Родителите обвиниха д-р Маджунов в немарливост.

"Аз разбирам за това дете в 20,40 часа, а то почива след половин час на практика. Веднага го вкарвам в операционната, но за съжаление нашите усилия бяха безрезултатни, то нямаше кръв в себе си. Тази кръв то я губи от 15-и насам. Периодично. То не е кървяло през устата, а е гълтало“.

Това разказа пред bTV доц. Минчо Мелничаров, който е викнат на 23 декември да оперира постъпилата по спешност Гери.

В неговите ръце момиченцето издъхва от кръвозагуба.

На въпрос какво е видял в гърлото на детенцето, д-р Мелничаров отговаря:

"Видях от дясната страна некроза в дъното, на която кръвоносен съд кървеше. Аз го хванах, заших го и докато чакам дали ще прокърви от някъде, анестезиологът ми каза, че сърцето е спряло. И това беше началото на края".

Медикът отрича да е имало лекарски пропуск преди появата му и заявява, че е работено по стандартите.

Родителите обаче твърдят, че Мелничаров им е казал, че детето не е трябвало да бъде оперирано, защото е болно.

"Това не е вярно. Казах, че детето не е имало шанс да живее… Родителите може да си наслагват, така да се каже, те са си в правото да са притеснени и тревожни. Не мога да давам коментари за дейността на моите колеги. Нямам това право".

Детето попада при Мелничаров след операция на 8 декември, извършена от д-р Михаил Маджунов.

Още по темата

На 9, 14 и 16  декември Гери е гледана от Маджунов и при всички случаи той казва, че няма проблем. На 15-и е приета с кръвоизлив, който според Маджунов е овладян и тя е изписана на другия ден.

На 23 декември Гери попада по спешност в ИСУЛ и умира. Мелничаров обяснява ситуацията:

"Нося го на операционната, слагам го на масата, връзвам съда, но то вече нямаше сили да се бори. На 15 декември попада при лекари, бива прието, бива подготвено за ревизия, която защо не е извършена, не знам. Не можем да правим ревизия при всяко съмнение. Пак дума срещу дума".

Според д-р Мелничаров колегата му е добър професионалист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още по темата: ИСУЛгерисливици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
22
 
! Отговори
! преди 13 години
***! Явно единственото решение на такива абсурдни ситуации е саморазправа! Карате народа да действа по животински! Гнусляци!!!!!
22
0
 
25
 
! Отговори
!? преди 13 години
Детето е умиряло.Бог да го прости и нека почива в мир.Родителите почернени,живи но ако ги попиташ сигурно и те желаят да са при детето си.И на всичко това *** ще решават дали е имало лекърска грешка.Тази територия с прекрасна природа,която населяваме не е държава,а мафиотска структура изградена от безсъвестни ***.
21
0
 
17
 
! Отговори
1212 преди 13 години
Това за Петък 12:00 пред ИСУЛ е добре да се пусне и във фейса.
20
2
 
31
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Как така не можели да правят ревизия при всяко съмнение?!?!?!?Та дори и най-забутаната лавка ,ако има съмнение за стоката си прави ревизия.пък тук за хора отговорни за човешки живот не можели да ревизират статуса!Касапи.Бягат от отговорност като *** от работа.
19
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не бива да мълчим и да оставим това да отмине. За да не си е отишло това детенце напразно, трябва в негово име да потърсим сметка и да не позволим това да се случва на никого никога повече!
18
0
 
28
 
! Отговори
Нов морал преди 13 години
Хайде бялата мафия отново в акция! Наистина е професионалист! Да посрещнеш дете дошло на крака при теб и да спомогнеш да е ковчег е сериозен професионализъм!
17
0
 
32
 
! Отговори
веселин преди 13 години
Те ще се опитат да го прикрият ( по стара Българска традиция), но с това ще отприщят недоволството на хората! Ако и този се измъкне, не ни чака нищо добро!! В петък по обяд ~ 12ч - пред ИСУЛ!!
16
0
 
31
 
! Отговори
обикновен преди 13 години
И е време да спрат да ни баламосват за лекарските грешки...Грешка е ако вземеш грешно решение, докато се опитваш да спасиш живота на пациент.Каква грешка може да е, да оставиш бебе да си умре и да убиеш съзнателно 4 годишно момиченце ??? Това си е чисто криминално престъпление...За съжаление - виждам как полека мафията се активизира и в най-лошия случай ще дадат на ***-убиец - 300 лева глоба :(
15
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Не мога да давам коментари за дейността на моите колеги. Нямам това право"."а коментари за здравния министър и Правителството имаш право да давашда та таковам у серсемина доктор
14
0
 
39
 
! Отговори
Мунчо преди 13 години
Действително е професионален убиец! След един месец да видиш кървящ кръвоносен съд!!! Сега пък родителите са виновни, те ли са оперирали?! Те ли са доктори?! Те ли разбират от кървящи съдове и те ли са компетентни да ги затварят?! Тези доктори за кръвно налягане и кръвопреливане не са ли чували?! Убийци! Ако ми беше дете все някой доктор измежду тези няма повече да пипа нищо, ръцете му отрязвам, пък нека ме съдят!
13
0
 
38
 
! Отговори
1212 преди 13 години
На този "професионалист" не само трябва да му отнемат лекарските права, но и да бъде съден за убиство. Едно дете умира след като са му извадили сливиците, а те ще ни говорят, че нямат право да коментират дейноста на техни колеги ***, който на пациентите гледат като на ходещи протфийли.
12
1
 
33
 
! Отговори
Edi преди 13 години
Е, тъй де! Не е кървяло през устата- директно е повръщало кръв... *** безподобен! Ако "професионалистът" си беше свършил качествено работата нямаше да има некроза и кървене!
11
1
 
29
 
! Отговори
Петър преди 13 години
Отсега се знае какво ще реши комисията - ще реши, че Маджунов е професионалист и че няма лекарска небрежност от негова страна. Гарван гарвану око не вади. Експертизата за невинността на лекарите от Горна Оряховица, ще се повтори този път за други убийци.
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ха познайте какво ще е "заключението" на лекарската комисиянима някога е имало заключение "доктора виновен" ?
9
0
 
17
 
! Отговори
АЗ преди 13 години
Гарван ,гарвану око не вади............Как не ги е срам..
8
0
 
38
 
! Отговори
Мария преди 13 години
От по-горе прочетеното излиза така,че трябва при всеки преглед при лекар да носим скрита камера ,за да доказваме после кой какво е казал.Излиза че трябва да сме винаги готови за лекарска грешка.Толкова зачестиха тези грешки ,че чавек вече се страхува да отиде на лекар.Вместо да се лекуват ,хората трябва да са готови за война.Тази държава отива към гибел.За съжаление...
7
0
 
42
 
! Отговори
Kirilov преди 13 години
Ангелче почивай в мир
6
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Не мога да давам коментари за дейността на моите колеги. Нямам това право"."После ще има да чакаме, говедата от БСЛ да вземат обективно решение и колегите му да направят експертизата както трябва!Така е - гарван, гарвану око не вади!
5
13
 
5
 
! Отговори
xph преди 13 години
Пълни глупости!!!
4
0
 
34
 
! Отговори
Raven преди 13 години
Гарван, гарвану око не вади!