Лекарят, в чиито ръце издъхва Гери: Маджунов е професионалист

Комисия решава дали скандалният доктор е допуснал грешка
Обновена: 11 яну 2011 10:00 | 11 яну 2011 09:57,
227
Лекарят, в чиито ръце издъхва Гери: Маджунов е професионалист
Снимка: личен архив

Днес лекарската комисия, която проучва случая, трябва да изслуша скандалния д-р Михаил Маджунов и да реши има ли лекарска грешка или небрежност, довели до смъртта на четиригодишната Гери.

Детето почина дни след операция на сливиците в болницата ИСУЛ. Родителите обвиниха д-р Маджунов в немарливост.

"Аз разбирам за това дете в 20,40 часа, а то почива след половин час на практика. Веднага го вкарвам в операционната, но за съжаление нашите усилия бяха безрезултатни, то нямаше кръв в себе си. Тази кръв то я губи от 15-и насам. Периодично. То не е кървяло през устата, а е гълтало“.

Това разказа пред bTV доц. Минчо Мелничаров, който е викнат на 23 декември да оперира постъпилата по спешност Гери.

В неговите ръце момиченцето издъхва от кръвозагуба.

На въпрос какво е видял в гърлото на детенцето, д-р Мелничаров отговаря:

"Видях от дясната страна некроза в дъното, на която кръвоносен съд кървеше. Аз го хванах, заших го и докато чакам дали ще прокърви от някъде, анестезиологът ми каза, че сърцето е спряло. И това беше началото на края".

Медикът отрича да е имало лекарски пропуск преди появата му и заявява, че е работено по стандартите.

Родителите обаче твърдят, че Мелничаров им е казал, че детето не е трябвало да бъде оперирано, защото е болно.

"Това не е вярно. Казах, че детето не е имало шанс да живее… Родителите може да си наслагват, така да се каже, те са си в правото да са притеснени и тревожни. Не мога да давам коментари за дейността на моите колеги. Нямам това право".

Детето попада при Мелничаров след операция на 8 декември, извършена от д-р Михаил Маджунов.

Още по темата

На 9, 14 и 16  декември Гери е гледана от Маджунов и при всички случаи той казва, че няма проблем. На 15-и е приета с кръвоизлив, който според Маджунов е овладян и тя е изписана на другия ден.

На 23 декември Гери попада по спешност в ИСУЛ и умира. Мелничаров обяснява ситуацията:

"Нося го на операционната, слагам го на масата, връзвам съда, но то вече нямаше сили да се бори. На 15 декември попада при лекари, бива прието, бива подготвено за ревизия, която защо не е извършена, не знам. Не можем да правим ревизия при всяко съмнение. Пак дума срещу дума".

Според д-р Мелничаров колегата му е добър професионалист.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още по темата: ИСУЛгерисливици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
1
 
12
 
! Отговори
мед сестра преди 13 години
Нямате си на идея какви безскруполни лекари има,само може да предполагате.Била съм свидетел на хиляди смъртни случаи по немърливост.Случаи ,в които потърпевшите можеха и до днес да са живи и здрави. Лошото е ,че и малкото съвестни лекари ,които са останали са потърпевши заради масата от лакомни плазмодийй
122
1
 
18
 
! Отговори
Гневен преди 13 години
Стига с тази криворазбрана колегиалност, стига: "нямам право да коментирам", то е грехота бе нещастници. Този Маджун смотан петни името на отоларинголозите от предишните поколения. Аз съм опериран от сливици от др. Никола Сотиров (за съжаление мисля ,че вече не е сред нас), който за 45 секунди беше приключил и след 10 дни бях като нов. Откъде накъде ще я опрерира с възпалено гърло добрия специалист *** нещастен, ***!
121
1
 
5
 
! Отговори
Азъ преди 13 години
Благодаря за уточнението.Вбесява ме БЯГАНЕТО от отговорност,съчетано с претенцията за непогрешимост демонстрирано от цялото съсловие.Този маниере настройва хората срещу всички лекари.Осъзнайте се.
120
4
 
1
 
! Отговори
до 116 преди 13 години
Точно така, но това го правят абсолютно всички останали професии: артисти, политици, таксиджии, земеделци. Живеете в система на пазарен фундаментализъм и това е един от недостатъците и. Ако не ви харесва отивайте в Куба.
119
0
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 13 години
Е как ще почине от постоянна кръвозагуба и няма да го видят тези, които го следят?! Да не сме в 19ти век и да го е лекувала знахарка! Ми като има влошаване след операция, как няма д го задържат за наблюдение, как няма да пуснат една кръвна картина, да се види за някакъв вътрешен процес, елементарни неща! ***!
118
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тук не става дума за източване на средства, а за смъртта на едно 4 годишно дете. От кръвозагуба в следствие на вадене на сливици. От специалист. Мен системата не ме вълнува, вълнуват ме некадърниците, на които си поверявам живота.
117
0
 
9
 
! Отговори
Нов морал преди 13 години
Че ние и сега си мрем като мухи! Разликата е, че плащаме насилствено с вноски на убийците си!И случаят е конкретен и касае некадърност, ако не сте разбрали! Оооо! Вярно! Некадърен доктор няма! Те общуват с Господ и всичко земно им е чуждо!
116
1
 
17
 
! Отговори
коментатор преди 13 години
Лекарско-фармацефтичната мафия е най страшната. Огромното мнозинство от лекарите са пълни некадърници. Тека е не само у нас, а и на запад. Единственото което правят е да лекуват симптомите, но в действителност нямат и грам понятие за истинските причини за заболяването. Нещо повече това просто не ги интересува. Те не се стремят да ви излекуват, а просто да ви продадат някаква услуга, при това доста скъпо. По скоро трябва да ги наричаме търговци, а не доктори.
115
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Егати професионалиста ,ако такъв недай си Боже стори такова нещо на дъщеря ми -няма да чакам ни съд ни лекарски екпертизи ,нито лекарска комисия произнасяща се дали била нарушена лекарската етика...ще му откъсна главата като на пиле!!!!!!
114
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Да се хване някой да го утрепе. Щом за убийство на дете се плаща 1000 лева глоба за убийство на лекар най-много 5 години условно. Само така ще се научат.
113
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя ако не му дадат доживот ще си намери майстора.Все някой ще го свитне!
112
14
 
0
 
! Отговори
до д-р Мишев преди 13 години
Губиш си времето, докторе тук няма да те разберат. В лудницата "България" разумът е безсмислен. Тук им дай да се крадат, да рушат и да търсят кой е виновен. Като се разрушаваха поликлиниките и като направиха безумните джипита никой не ревеше. Като създадоха Здравната каса и започнаха да точат от системата никой не протестираше, а сега като подготвят ново източване чрез частните фондове и ви отвличат вниманието с отделни скандали пак ще блеете, а после що мрем като мухи!
111
1
 
15
 
! Отговори
Възмутен преди 13 години
Много ми е мъчно за детенцето!! А хиените доктори може да се карат като *** и да си прехвърлят вината, но дано цял живот да им тегне над главите този образ!!! Почивай в мир малка ГЕРИ!!!
110
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пари ли,никакви пари!Опирам му ножа и а ми умре детето а и той!Ще го лежа!но на друг детето няма да убие ***!
109
1
 
13
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Взаимно си пазят гърбовете защото имат какво да крият. Вземат пари за всяко мръдване на ръката и отваряне на устата. Трябва моментално и без всякакви коментари да се забранява практиката на лекари загубили пациент при тривиални процедури. А при доказана вина - наказание за предумишлено убийство.
108
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Щото нямат пари, нали... Пари има и държавата не им е виновна, въпроса е къде потъват тия пари. И за какво. Ще е хубаво и 50% да стигат до болните. Ама после като им направят една проверка на тия болничари и крясват за полицейщина и не знам си кво.
107
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Линч за некадърника положил Хипократова клетва!Смърт за този негодник!
106
0
 
3
 
! Отговори
nishto novo. преди 13 години
"Има лекарска грешка. Ето вече е официално"- dali e "официално" ili ne e bez znachenie i ne opravdava nikogo i doktora i kolegata mu mushenika . ne mu atignaha parite za da go opravdaqtEstestveno shte bade oficialno , kak inache shte predotvratqt mitinga ?
105
0
 
9
 
! Отговори
89 преди 13 години
Браво!!! МНого точно казано
104
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само "професионалист" като Маджунов може да убие едно четиригодишно дете заради една шепа стотинки ...