Д-р Маджунов: Свършил съм си работата безупречно!

Той вини свои колеги за смъртта на 4-годишната Гери
Обновена: 14 яну 2011 14:50 | 13 яну 2011 10:44,
454
Д-р Маджунов: Свършил съм си работата безупречно!
Снимка: личен архив

„Не се чувствам отговорен, свършил съм си моята работа безупречно“. В това е категоричен д-р Михаил Маджунов, който е обвинен, че поради лекарска грешка е причинил смъртта на 4-годишната Гери след операция на сливиците в ИСУЛ.

Той вини свои колеги от болницата, приели детето в тежко състояние на 23 декември, че не са реагирали навреме, операцията е започнала късно и е допуснато разкъсване на фаринкса, което е довело до фаталния край.

Според заключението на медицинския одит обаче д-р Маджунов е подценил състоянието на детето при повторния преглед на 15 декември 2010 г.

Доктор Маджунов твърди, че тогава е нямало кървене и детето е било в добро общо състояние и затова го е изписал.

По думите му забавяне е имало, след като детето е прието на 23 декември, когато той е бил в отпуск. Той обвинява колегите си, които са били на смяна, че са разтакавали малката Гери и не са предприели спешно кръвопреливане.

Детето било докарано в ИСУЛ в 16 часа, първите кръвни изследвания обаче са направени в 16,36 часа.

„Когато са взети първите кръвни показатели, не е взета кръвна група. Това става за минути. Можеше да се предприеме спешно кръвопреливане. До операцията са изгубени са 4-5 часа“, обяснява още д-р Маджунов пред БНТ. 

В 20,30 часа детето отново е прокървило.

„И тогава е имало шанс за спасяване на детето. Ако тогава беше започнало кръвопреливане“, хвърли още обвинения той срещу своите колеги.

По думите му при операцията на Гери в 21,10 часа при интубацията анестезиолозите са направили проблем – късане на дясната стена на фаринкса, там където е била дясната сливица. След което е последвал обилен кръвоизлив и се е стигнало до смъртта на детето.

Според доц. Златица Петрова, ръководител на Агенция "Медицински одит", която установи лекарска грешка, беше категорична, че патоанатомичната експертиза  не посочва такова разкъсване.

Още по темата

„Поведението на лекарите е било напълно адекватно, изпълнени са всички необходими действия. Д-р Маждунов е пренебрегнал състоянието на детето и го е изписал, вместо да го остави за наблюдение“, твърди тя.

По думите й на 15 декември детето е постъпило със същите симптоми, а е изписано, вместо тогава още да се вземат необходимите мерки.

Петрова обаче призна, че са установени организационни нарушения в болницата, за които ще понесе административни санкции.

Близките на Гери свикват мълчалив протест в петък в 12 часа пред болницата. Освен заради нелепата смърт на момиченцето хората ще протестират и срещу бъркотията в здравната система като цяло.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


454
Още по темата: ИСУЛгеримаджунов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
428
0
 
2
 
! Отговори
Даниел преди 13 години
чудя се как може да твърди, че работата му е безупречна след като всичко говори точно обратното. Какво е това сърце? С каква съвест е този Маджунов? Той не е никакъв д-р. Такива нямат място в болниците. Без да му мигне окото да осакати и погуби. Един е който има правото и Той е Който ни е дал живота. Всички други, които онемат човешки живот са убийци.
427
0
 
3
 
! Отговори
momi4eto преди 13 години
Реалността е такава, че уволниха американски шофьор за прегазен ... снежен човек, a в нашата мила и безотговорна, изпълнена със злоба и безскрупулна татковина се случва следното - заради един "Доктор" поради немарливост умира невинно четиригодишно дете, а присъдата е глоба от 800 лв .Ееее... наистина "НЕМА ТАКАВА ДЪРЖА...ВА"! Постави това на стената си за да можем да поздравим майките на нашите ръководители...
426
0
 
3
 
! Отговори
nqma zn преди 13 години
Kakva vina v nego?Da si vijdal doktor da si priznae vinata?Ama ne e samo tozi,ima mnogo kato nego.Gledat te v racete i togava ti obra6tat vnimanie (ako ima ne6to v raceteti estestveno).Kojoderi ot nai-dolen tip!
425
1
 
3
 
! Отговори
bat pan4o преди 13 години
i lekarite sa hora i te mogat da sbarkat sega wsi4ki pluiat ama se setete kolko pati sa wi spasiawali zadnika...
424
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Moga edno da napi6a-СМЪРТ на всички *** наричащи себе си лекари!!!
423
0
 
5
 
! Отговори
Хей Лиленце преди 13 години
Хей Лиленце, ти случайно да не си му любовница .Много страстно го защитаваш. Прекалено много .То да верваш на лекари ,ама твойто е прекалено. Ти го боготвориш тоя бе! Има нещо гнило !!!!! Признай си !
422
0
 
3
 
! Отговори
няма значение коя съ преди 13 години
Срам за България е в 21 век живо и здраво дете да умре по този начин ...
421
0
 
4
 
! Отговори
мрън-мрън преди 13 години
За нахапаното от бездомни кучета дете в София има съдът е определил глоба в размер на 25 000 лв. на общината. Тук детето е починало! Дали ще се случи нещо повече от медиен шум, който ще заглъхне след няколко дни!
420
0
 
6
 
! Отговори
NE4O преди 13 години
4e i nagal bre ...tova li ti e dobre svar6ena rabota.....ne pravata mi treee da vleze v zatvora tova jivotno mrasno
419
0
 
7
 
! Отговори
When преди 13 години
Ето простият факт дете с кървене е прието през работно време около 16,30 часа в ИСУЛ. При наличието на всички условия /лаборатории, техника, операционни/ и десетки лекари от всички специалности детето умира СЛЕД ПОВЕЧЕ ОТ 5 ЧАСА! За каква вина на д-р Маджунов говорим? Повече от 5 часа в една от най-елитните столични болници не могат да реагират адекватно и да стабилизират детето. Не да го спасят, а да го стабилизират, защото когато е постъпило в болницата то въобще не е било на умиране!
418
0
 
6
 
! Отговори
Zizi преди 13 години
Нещастен убиец, ти не заслужаваш да носиш името ЛЕКАР! Дано те тикнат в затвора, там ти е мястото!Хора, са се обединим, стига са убивали децата ни! Дакога ще търпим безропотно като овце!
417
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Как може вси4ки да се нахвърлят само на този Маджунов,а къде са били другите лекари?Лекарите трябва да работят в екип,завеждащия като е видял,4е детето не е добре,защо само е споменал на Маджунов да си гледа пациента,а не е взел мерки,когато се касае за нещо сериозно веднага бягат от отговорност.Вината е на на вси4ки и най-ве4е на 6ибаната система в българия,никъде на запад,лекарите не работят индивидуално,а в колектив,всеки пациент се обсъжда групово и се взема колективно ре6ение за него
416
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Не се чувствам отговорен, свършил съм си моята работа безупречно. В това е категоричен д-р Михаил Маджунов, който е обвинен, че поради лекарска грешка е причинил смъртта на 4-годишната Гери след операция на сливиците в ИСУЛ." НЕЩАСТНОТО ДОКТОРЧЕ ДОРИ НЕ ЧУВСТВА ВИНА! НАГЪЛ, БЕЗОЧЛИВ И ***! БЕЗУПРЕЧНО СВЪРШЕНА РАБОТА - ВОДЕЩА ДО СМЪРТ НА ДЕТЕ!ГОСПОД ДА ГО НАКАЖЕ КАТО ПОДОБАВА, ЗАЩОТО РОДНОТО ПРАВОСЪДИЕ И ЛЕКАРСКИЯТ СЪСЛОВИЕ ЕДВА ЛИ ЩЕ ГО НАКАЖАТ ПОДОБАВАЩО!
415
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не е виновен само Маджунов,а вси4ки
414
1
 
9
 
! Отговори
сами м преди 13 години
според мен това не е една, а поредица от грешки. изписването на 16-ти не е еднолично решение на маджунов. всеки нов случай се докладва на рапорта и се обсъжда поведението спрямо пациента. къде са спали началниците на маджунов? как началникът на отделението е подписал листа на Гери при изписването? НЕ САМО МАДЖУНОВ, а и колегите му са виновни. Медицината е екипна работа, но ВСЕКИ носи персонална отговорност: началник отделение, приемащ лекар, лекуващ лекар и т.н.
413
1
 
8
 
! Отговори
Еркадо приам преди 13 години
Записите на онез касапи от ГО показах алипсата на морал и щовещина в нашите ''доктори''............това си е стандартно отношени екъм пациента,номного търсеха политически елемент там, където го няма...............нямаме лекати имаме търговци на здраве.
412
2
 
24
 
! Отговори
КАЖЕТЕ НИ ! преди 13 години
Хронология на едно престъпление:На 8 декември миналата година едно дете, Гергана, на 4 годинки, е оперирано за отстраняване на сливиците от д-р МИХАИЛ МАДЖУНОВ в МБАЛ Царица Йоанна в София На следващия ден момиченцето е изписано от болницата. На 14 декември личната лекарка на детето го насочва за консултация към Царица Йоанна, тъй като детенцето от БОЛКА не може да отвори устата си.На 15 декември то постъпва в болницата по спешност, тъй като започва да повръща кръв.Ден по-късно, на 16декември, детето е изписано от д-р Маджунов в добро състояние ПО НЕГОВО МНЕНИЕ. На 23 декември детето ОТНОВО повръща кръв, прието е отново в болницата. В спешен порядък се предприема операция, но усилията да се спаси животът му завършват БЕЗУСПЕШНО...Изпълнителната агенция Медицински одит е дала ПРЕПОРЪКИ за отстраняване на допуснатите пропуски, ще бъдат съставени актове за АДМИНИСТРАТИВНО нарушение по Закона за здравето и Закона за лечебните заведения. Те са в размер съответно от 300 до 3000 лв. и от 1000 до 20 000 лв., посочват още от здравното министерство. ЦЕНАТА НА ЕДИН ДЕТСКИ ЖИВОТ !!!!Министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов нареди проверка на случая и от РЦЗ в София. Резултатите от нея ще бъдат готови до края на седмицата.... МИХАИЛ МАДЖУНОВ, д-р Стефан Константинов, РЦЗ София, Изпълнителната агенция Медицински одит как живеете от ОНЗИ ден, когато ГЕРИ си отиде от този свят ?Как ядете, как спите КАЖЕТЕ НИ !Вижте снимчицата ще я забравите ли тази малка мъченица ????
411
1
 
16
 
! Отговори
от народа преди 13 години
"СВЪРШИЛ СЪМ СИ РАБОТАТА БЕЗУПРЕЧНО" ТОЯ НОРМАЛЕН ЛИ Е? АКО ВСИЧКИТЕ ДОКТОРИ СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА В БГ ТАКА... ТЕЖКО НИ. ВСЪЩНОСТ ВИНА ИМАТ АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ, ОТ МАДЖУНОВ ДО ПОСЛЕДНИЯ "ДОКТОР" ОПЕРИРАЛ ГЕРИ И ЦЯЛОТО РЪКОВОДСТВО. ДА УМОРЯТ ДЕТЕТО ОТ КРЪВОЗАГУБА. КАКВО СА ПРАВИЛИ 4 ЧАСА, ДОРИ НЕ СА МУ ВЗЕЛИ КРЪВ, И НЕ СА ОПРЕДЕЛИЛИ КРЪВНАТА ГРУПА, ЗА ДА НАПРАВЯТ КРЪВОПРЕЛИВАНЕ... СЛАГАТ ГО НА ОПЕРАЦИОННАТА И ТОВА В "ЕЛИТНА БОЛНИЦА" ИСУЛ. ТОВА КАКВИ "ДОКТОРИ" СА...КАСАПИ... ПАЗИ БОЖЕ...
410
1
 
18
 
! Отговори
възмутена преди 13 години
До 412Не знам и не ме интересува колко получава френския лекар,но знам колко получава българския гражданин,българския пенсионер,да не говорим за безработните.Не може да искате заплащане като в чужбина,без да отчитате реалността в БГ.Който иска да си ходи да работи във Франция .Само че в чужбина за такива лекарски грешки се полага затвор !
409
0
 
21
 
! Отговори
БГ гражданин преди 13 години
Кой съсипа БГ здравеопазване,измислените джипита ,такси за екипи ,потребителски и т.н.?Че здравеопазването и спешната помощ преди 20 години бяха много по-добри и достъпни !!!!!!!!!!!!!!!!!!!