КАТ готви хайка за колани

Акцията стартира от понеделник, патрули вардят на изходите на големите градове
3 мар 2011 15:00,
127
КАТ готви хайка за колани
Снимка: Булфото

Мащабна акция на "Пътна полиция” за използването на предпазни колани по време на пътуване ще стартира в цялата страна от 7 март.

Причината са зачестилите катастрофи с жертви и ранени, които не са използвали обезопасителни колани по време на път.

Катаджии ще окупират входно-изходните артерии на големите градове и ще бъдат разположени по натоварените пътни отсечки.

Акцията стартира от понеделник  и е под надслов "Коланите спасяват живот! Запази детето си!".

„50 лева ще бъде глобяван всеки пътник, който е без колан на задната седалка”, казват от МВР.

Изключения ще се правят само за колите, които нямат колани на задните места.

През четирите почивни дни пък патрулите на КАТ ще следят за шофьори, седнали зад волана пияни и за такива, които превишават скоростта и не спазват ограниченията.

Водачи ще се дебнат и за неправилно изпреварване, защото това е една от най-честите причини за пътни инциденти.

От КАТ напомнят автомобилите да се движат само със зимни думи и да се кара разумно, защото пътищата в страната са мокри и хлъзгави, а в много райони има мъгла.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
dgdgd
23
3
 
29
 
! Отговори
Бай Мангал преди 13 години
Карам си аз каручката с 90 и едно ченге ме спира. Що си без колан - ме пита. Жал ми е да одера коня зарад кожата - отговарям му. Ама оня взе да се заяжда. Къде ми били светлините. Ми като се удари някой в каручката, звездички немой да не му се видят. После взе крик да търси. Просто ченге. Как да му обясним, че коня е с дълга принадлежност? Водя го при кобилата на Асан, и вдигам каручката... Аптечка съм нямал. Че аз си пикая на раните, бе - риванола ряпа да иде...
22
3
 
29
 
! Отговори
Fact's преди 13 години
Ами ушевия от ******ла с талигата нема к'во да вземе. Ама на мен ше ми гледа колана дали съм си опънал. Как ще те спаси колан в случай като този вчера в Бояна. 50% от задръстванията се дължат на тези папагали. На всички кръстовища на бул. "България", се чудят на кой ъгъл да застанат и да се *** с шофьорите, а не се качи горе в колибката и да отпуши трафика. За дупките по пътищата да не говорим. За тях са кьорави, ама за колан и GSM ястребови очи имат :))))))))))))))))
21
8
 
7
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Щом 2 пъти си се удрял,значи си от некадърниците-убийци с купените книжки.А иначе зависи от конкретната ситуация,никой не е казал че спасяват 100%Най полезни са при пътни инциденти в градска среда.
20
5
 
30
 
! Отговори
НЕРЕЗА преди 13 години
Някой умен ще ми обясни ли защо трябва да слагаме колани в градски условия където скоростта е ограничена обикновено на 50км./ч. а коланите имат някаква ефективност над 80км./ч. -това е доказано и всеки може да го провери!Та питам -какъв е смисъла от колани в градски условия?
19
1
 
23
 
! Отговори
Алекси преди 13 години
Във всички цивилизовани държави законът не прави изключения. За разлика от нашия-тук полицаите и бакшишите са освободени! Защо?! За тях не важат ли законите на физиката?! Щото другите явно не важат,а един закон,който прави компромиси не е закон!
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
В Днес.бг няма ли най-накрая да наемат грамотни журналисти???Думата е НАСЛОВ, а не "надслов". Честит празник на всички Българи! :)
17
4
 
21
 
! Отговори
Хлъц преди 13 години
Спасявали, те. Нищо не спасяват. Два пъти съм се блъскал, и двата пъти с вътрешен кръвоизлив. При удар изборът е - с колан: вътрешна рана - без колан: външна рана.
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Po dobre lovete Joskovci!!!
15
3
 
32
 
! Отговори
до 10 преди 13 години
Я кажи в кои цивилизовани страни полицаите вардят за колани а в същото време оставят каручки без регистрационни табели да се движат по улиците на градовете?
14
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тия в Бояна,дето ги размаза джипа,сигурно са били без колани...иначе щяха да са като живи...почти...спасявали живот...***...спасяват БЮДЖЕТ,че вече не остана от к`во да се гепи...
13
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До чуженеца - ами и при вас глобяват, затова.
12
16
 
12
 
! Отговори
Доктур иксперт преди 13 години
Мразя КАТ-аджиите когато се заяждат за 1 бира повече,или защото си карал с 20 км. отгоре,но за коланите са прави.Коланите наистина спасяват от смърт.Има толкова много убийци на пътя,че ако не ме беше срам,щях да карам и с каска.
11
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кога ще има хайка за каручки?
10
17
 
23
 
! Отговори
Чужденец преди 13 години
Във всички цивилозовани държави хората си слагат колан, когато пътуват в кола и това по никакъв начин не ги кара да се чувстват унизени или насилени. Само българина роптае, че това било рекет. *** народ сте и това си е.
9
4
 
27
 
! Отговори
Fact's преди 13 години
Катаджии ще окупират входно-изходните артерии на големите градове и ще бъдат разположени по натоварените пътни отсечки. Абе това да не ви е Либия, бре! Окупации, разполагане на части :)))))))))))) Водачи ще се дебнат и .... Забранено е на КАТ да дебне в засада ;) Предната седмица такива 2-*** ушеви много бързо си свиха сърмите, като ми изкочиха от храсталаците и ме спряха за проверка, някаква си и те не знаеха за каква :))))))))))))))))
8
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Коланът няма да те спаси. Ако ударът е страничен, даже е по- лошо.
7
11
 
16
 
! Отговори
Санчо преди 13 години
До 4 А?Не, по- лесно е да си слагаш колана. Така хемняма да те глобяват, хем е по- малка вероятността да се утрепеш.
6
3
 
28
 
! Отговори
Хлъц преди 13 години
Еми угасихме фаровете и трябва друга причина...
5
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БЕЗ КОЛАНИ НЕМОЖЕ ,С ДУПКИ ПО ПЪТИЩАТА МОЖЕ - ПЛАЩАЙТЕ РОБИ