Сдружение иска санкции за "тричането" на кучета

"Това е жалък опит за превръщането му в туристическа атракция"
Обновена: 9 мар 2011 13:28 | 9 мар 2011 13:22,
201
Сдружение иска санкции за "тричането" на кучета
Снимка: Булфото

Сдружение "На ти с природата" – доброволческа организация за защита и хуманно отношение към животните, поиска максимално допустимите от закона санкции за виновните за „тричането“ на кучета в с. Бродилово.

Ритуалът, който предизвика възмущение и беше забранен преди шест години, отново е бил извършен преди няколко дни.

От организацията настояват да се извърши проверка по случая. 

Позицията на кмета на община Царево също не е съобразена с българското законодателство, посочват от сдружението. Кметът споделя открито, че ще преразгледа забраната си за непровеждане на ритуала и ще се обърне към етнолози.

Още по темата

От сдружението уточняват, че контролният орган в страната – НВМС, е издал забрана за "тричане на куче".

Възобновяването на забранения от НВМС ритуал е в нарушение на Закона за ветеринарномедицинската дейност, допълват от организацията.

Езическият ритуал “тричане на кучета” не е свързан с регистрирано от Министерския съвет изповедание. Той представлява по-скоро представление и забавление на населението на с. Бродилово и вероятно жалък опит за превръщането му в туристическа атракция, категорични са от сдружението. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: санкциикучетатричане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
6
 
12
 
! Отговори
Запи преди 13 години
Хората умират от глад ,а те за *** плачат.
171
2
 
10
 
! Отговори
ХХL преди 13 години
Много ни бива да правим от мухата - слон.Ама всички тичаме в магазина за крехко месце, за саламче от месо и т.н., но тогава никой не мисли за животните.И ЗАПОМНЕТЕ, ЖАЛКИ КУЧЕЗАЩИТНИЦИ! ЧОВЕКЪТ Е ХИШНИК - НАЙ-ГОЛЕМИЯ ХИШНИК НА ПЛАНЕТАТ/ ЧЕ И РАЗУМЕН/!
170
1
 
1
 
! Отговори
jo преди 13 години
Какво да ти кажа Разумен, какъвто стопанина, такова и кучето. В повечето случаи е така.
169
2
 
6
 
! Отговори
Zuio преди 13 години
Европейския съюз е мъртъв.
168
2
 
7
 
! Отговори
Васко преди 13 години
Бриджит Бардо д аме хване за лявото ***.....................
167
1
 
10
 
! Отговори
Великият Ибрикчия преди 13 години
Браво тов аси е български ритуал.Ако на евро-шопарите не им харесва да го...............
166
2
 
11
 
! Отговори
българин преди 13 години
и откъде да знаем ,че ритуала не е от онези магическите като на нестинарите ,дали ги боли а ?На клипа ,който видях кучетата си излизаха от водата и заставаха до стопаните си а не хващаха гората от страх и ужас.Писна ми от тази Европа ,непрекъснато се опитват да насаждат вина в съзнанието на обикновения българин.Я неможем да се грижим за изоставените *** и за техните родители дето ги изоставят та трябва и за едните и за другите да създаваме условия които за нас просто няма
165
5
 
13
 
! Отговори
Венелин преди 13 години
Тези ще ми забранят да си коля и кокошките...
164
3
 
3
 
! Отговори
Разумен преди 13 години
jo ок, страхотно, и ?Кучето не избира само и да носи каишка. Нито да ака когато някой реши да го изведе. Кучето определено не избира само да се държи любезно с други домашни животни, пък и с хора, защото- говорейки си за инстикти, за кучето те са или източник на храна, или възможни врагове.Има неща, които стопанина решава са кучето си, за добро или зло.Ама това е вече много далеч от темата, дай някъде другаде да си говорим чак толкова философски ? :D
163
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хаха не го сравнявайте с бънджи, номер 166 е прав. Това е нещо, което вие искате, никой не ви връзва насила да скачате.
162
3
 
4
 
! Отговори
jo преди 13 години
сам решаваш дали да го направиш, никой не те връзва насилакучето не избира да бъде завързано.
161
1
 
5
 
! Отговори
jo преди 13 години
Животното по инстинкт, без разум, постъпва разумно; човекът,използвайки разума си, умее да постъпва неразумно въпреки инстинкта си
160
2
 
5
 
! Отговори
Разумен преди 13 години
163, пореден ***, скачал съм 20-тина пъти с бънджи - вярвам, няма кой знае каква разлика. Освен, че бънджито е в пъти по-опасно.Та, хайде, нека говорим ? :)
159
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Дано на всеки, който подкрепя този прекрасен български обичай да му се случи същото, което става с кучето ! Ако оцелеете, ще говорим по - нататък !
158
3
 
5
 
! Отговори
бъгарин преди 13 години
По-добре да ни мислят за тъмни балкански субекти отколкото за *** както било във филма на Пейлин, а колкото до обичая много -по хуманен е от коленето на прасета ,незнам дали някой от вас е гледал зайци и малки невинни агънца по Великден и Гергьовден ,защо нито една организация не осъди този вид жертвоприношение и не обяви целия християнски свят зе жесток и варварски.Тричането е един вид жертвоприношение останало от езичеството както и коленето на прасенца и агънца.
157
2
 
4
 
! Отговори
Разумен преди 13 години
dolls, дори и да причиняват някакво минорно неудобство на кучетата...Да речем, че има по... "цивилизовани" начини това да се промени, от паническа атака на медиите, "издаване" пред Европа като в първи клас, и разбира се - настояване за санкции :)Има и нещо друго. Освен културолозите и живущите там, колко други бяха чували за този обичай до скоро ? Малко хора. Сега, колко... носещи богата балканска душевност българи, ще си го припомнят по разни села и махали ? ;)
156
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
aide da trichame iane a
155
2
 
7
 
! Отговори
Ей преди 13 години
Крайно време е всички защитници на животните да се обединят и забранят със закон езичестия обичай - Гьоргьовден. Той наближава и не два помияра, а хиляди малки, мили, пухкави агънца ще бъдат заклани по най-зверския начин.
154
4
 
3
 
! Отговори
dolls преди 13 години
разумен, съгласна съм, че традициите трябва да се съхраняват, но не и ако са свързани с насилие. Хаха това за кукерите беше добро. :D :))
153
0
 
6
 
! Отговори
до Ей преди 13 години
Няма да ти сложим минуси, ние природозащитниците обичаме животните, не само кучетата. :)