Сдружение иска санкции за "тричането" на кучета

"Това е жалък опит за превръщането му в туристическа атракция"
Обновена: 9 мар 2011 13:28 | 9 мар 2011 13:22,
201
Сдружение иска санкции за "тричането" на кучета
Снимка: Булфото

Сдружение "На ти с природата" – доброволческа организация за защита и хуманно отношение към животните, поиска максимално допустимите от закона санкции за виновните за „тричането“ на кучета в с. Бродилово.

Ритуалът, който предизвика възмущение и беше забранен преди шест години, отново е бил извършен преди няколко дни.

От организацията настояват да се извърши проверка по случая. 

Позицията на кмета на община Царево също не е съобразена с българското законодателство, посочват от сдружението. Кметът споделя открито, че ще преразгледа забраната си за непровеждане на ритуала и ще се обърне към етнолози.

Още по темата

От сдружението уточняват, че контролният орган в страната – НВМС, е издал забрана за "тричане на куче".

Възобновяването на забранения от НВМС ритуал е в нарушение на Закона за ветеринарномедицинската дейност, допълват от организацията.

Езическият ритуал “тричане на кучета” не е свързан с регистрирано от Министерския съвет изповедание. Той представлява по-скоро представление и забавление на населението на с. Бродилово и вероятно жалък опит за превръщането му в туристическа атракция, категорични са от сдружението. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: санкциикучетатричане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
1
 
10
 
! Отговори
Разумен преди 13 години
Мога да разбера гледната ти точка, обаче кое е по-жалко и по-лошо ?Да топваш някое куче в водата, или да плюеш на историята си и бита си, за да се харесаш на някого ? :)Ако догодина някоя друга организация ревне, че кукерите вдигат нездавословно много шум, и плашат децата ( ах тези психически травми в крехка възраст ! ) и тях ли ще забраним и ще обявим извън закона ? :D
151
1
 
8
 
! Отговори
Ей преди 13 години
Правя сациално проучване: КОЛКО ТРЯБВА ДА СИ ОГРАНИЧЕН, ЗА ДА МИСЛИШ ЧЕ САМО КУЧЕТО Е ЖИВОТНО? Хайде зомби-кучкари пишете минуси.
150
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Разумен, имаш право, и някои от другите страни си имат лоши традиции - избиване на делфини, корида, но ние сме зле във всяко едно отношение и продължаваме да показваме негативните страни на родна България.
149
2
 
7
 
! Отговори
ор преди 13 години
Преди години питали един общинар, как скопява, кастрира кучетата, а той отговорил: Взимам две плътни червени тухли, по една, във всяка ръка, замахвам и ги срещам, върху тестисите на кучето! Ама не боли ли? - бил вторият въпрос. Боли страшно, ако палците, са от вътрешните страни на тухлите!
148
0
 
6
 
! Отговори
Разумен преди 13 години
Ами, тези 80 страни да гледат себе си, защото ако се поинтересуваш, ще видиш че няма народ без подобни ( че и по-гадни обичаи ). Само дето, когато става дума за техните традиции, си ги бранят.А и второ... от кога трябва да ни пука кой какво мисли ? Мога да ти изброя 200 доста по-сериозни причини светът да има ниско мнение за нас, и да се отнася с подозрение към българите, топването в вода на някое псе далеч не ни е проблема...
147
1
 
5
 
! Отговори
Гласувай преди 13 години
избирам : да ме тричат + да ми отрежат топките --
146
6
 
2
 
! Отговори
dolls преди 13 години
Еми трябва да се вдига медиен шум да, иначе нищо няма да се реши в нашата държава. А 80 страни ни мислят за варвари, заради едно село.
145
0
 
9
 
! Отговори
тричко преди 13 години
нас ни тричат всеки ден ,те за кучетата ми се възпаляват, съгласен съм да ме тричат един път в годината , но да подобрят живота .ще направя тази саможертва.
144
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
кой е невинен, братята малтретиращи кучета в селото ли?
143
0
 
7
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
Не,ние размишляваме относно този стар български обичай за здраве ----Според мен българин е измислил хеликоптера
142
0
 
3
 
! Отговори
Разумен преди 13 години
dolls, щото заради тъпотии като тази, страдат невинни хора, и се вдига медиен шум за глупости
141
7
 
3
 
! Отговори
dolls преди 13 години
Като не ви дреме за мъките на невинни животни, какво спамите тук се чудя? Темата е за защита на животните, а след като не ви вълнува има още много теми в сайта.Много хора без работа има и от скука се заяждат безмислено.
140
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе хора,това,че трябва да се намалят бездомните кучета не означава,че трябва да ги тричаме.
139
1
 
8
 
! Отговори
Ру преди 13 години
до 133 . А мислиш ли , че като му режат топките му е гот , а . Искаш ли да пробваш . Или това е от любов към животните .
138
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тровене му е майката на тези ***.
137
0
 
9
 
! Отговори
Разумен преди 13 години
А ти 138, *** безподобен, явно не си виждал как се стриже овца, та говориш тъпотии.Ще ти дам подсказка - не я пръскат с лаландулов спирт зад ушите, и не я питат как е прекарала уикенда :D
136
4
 
8
 
! Отговори
Gabrovo преди 13 години
Vsi4ki ky4eta v peshta!
135
2
 
8
 
! Отговори
tarbuh преди 13 години
Човек > животно. Който мисли обратното, също е животно... Моля съберете гадните *** по домовете си и си ги гледайте там. Нищо против тях нямам, но не искам да ме лаят и да ми скачат без причина в тъмното. Съберете си ги и си ги гледайте с ВАШИТЕ пари.
134
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Абе разумен ти наред ли си?Това сравнение с овцата изби рибата,все едно теб да те било като си подстригваш косата!Абе мислете малко преди да пишете простотии бе!
133
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хаха много "разумни" хора тука бе