Сдружение иска санкции за "тричането" на кучета

"Това е жалък опит за превръщането му в туристическа атракция"
Обновена: 9 мар 2011 13:28 | 9 мар 2011 13:22,
201
Сдружение иска санкции за "тричането" на кучета
Снимка: Булфото

Сдружение "На ти с природата" – доброволческа организация за защита и хуманно отношение към животните, поиска максимално допустимите от закона санкции за виновните за „тричането“ на кучета в с. Бродилово.

Ритуалът, който предизвика възмущение и беше забранен преди шест години, отново е бил извършен преди няколко дни.

От организацията настояват да се извърши проверка по случая. 

Позицията на кмета на община Царево също не е съобразена с българското законодателство, посочват от сдружението. Кметът споделя открито, че ще преразгледа забраната си за непровеждане на ритуала и ще се обърне към етнолози.

Още по темата

От сдружението уточняват, че контролният орган в страната – НВМС, е издал забрана за "тричане на куче".

Възобновяването на забранения от НВМС ритуал е в нарушение на Закона за ветеринарномедицинската дейност, допълват от организацията.

Езическият ритуал “тричане на кучета” не е свързан с регистрирано от Министерския съвет изповедание. Той представлява по-скоро представление и забавление на населението на с. Бродилово и вероятно жалък опит за превръщането му в туристическа атракция, категорични са от сдружението. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още по темата: санкциикучетатричане
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Предлагам да им се прекъснат здравно осигурителните права,така или иначе са си направили ритуал за здраве.
131
3
 
10
 
! Отговори
Разумен преди 13 години
Особено смешни са "природозащитниците" когато говорят за хуманност :D Готови са да пребият всеки, който не е на тяхното мнение, да го вкарат в затвора, някой директно заплашват с убийства, обаче това е,защото са хуманни :DДушевноболни *** :)
130
2
 
5
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
Нека кмета на Бродилово да купи специална сфера (може и от НАСА) в която по хуманно, да се тричат кученцата ..но не повече от 6G , след като обичая е за здраве .е желателно и *** живеещи там да минат през сферата .за да може цяла година да са здрави и да им се вие свят -къде от цени къде от благоденствие ..и така проблема ще бъде решен,Б Борисов като виден космонавт също може да се потрича малко-- важното е че обичаят е за здраве ,присъствието на екип от Аnimal Planet -задължително
129
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
квичащо куче, което се нааква - мислиш ли, че му е гот? аман от *** тука
128
7
 
3
 
! Отговори
Милена преди 13 години
Когато бях малка имаше едно момче на нашата улица,което се забавляваше по следния начин:Застава насред улицата с котка в ръце,започва да се върти около остта си и накрая изпраща котката в някое дърво.Може и за здраве и берекет да го е правил, знам ли,ама беше гадно!
127
8
 
5
 
! Отговори
Ру преди 13 години
Абе , що не питаме кучетата . Може пък да им е гот , а ?
126
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
хора, които не обичат животните и не изпитват състрадание към други живи същества са много ограничени, направо ги съжалявам...
125
9
 
14
 
! Отговори
До 124 преди 13 години
Аман от помияролюбци. Изядоха ни децата бе, човече. Но не, защитавайте ги още.
124
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
eto edna vyzmojnost za tri4ane:11-годишен и негов непълнолетен съучастник успели да откраднат 12 улични лампи, стана ясно след разследване на криминалисти от Елин Пелин.
123
4
 
13
 
! Отговори
ор преди 13 години
Природозащитниците пият ли мляко? Доенето предизвиква стрес в животните, освен това, за да не разсипят съда с млякото, се прилагат и някои причиняващи болка похвати! Да се забрани доенето!
122
5
 
10
 
! Отговори
LM преди 13 години
Тия сдружения мама БОЖКА да ги навре на кучето в ГЪЗЪ
121
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ако можех бих затрила с едно махване на ръка всички безпризорни ***, ако знам, че така ще попреча да бъде нахапано дори само още едно дете.
120
12
 
8
 
! Отговори
до 99 преди 13 години
И какво като е животно, бе *** с ***?????Значи няма чувства ли?Значи не го боли, не умира от ужас и страх, така ли?!?!?!Да ти се не види и скапания, ограничен НЕчовек!!!!
119
1
 
12
 
! Отговори
Киро преди 13 години
Защо всички скачат против това че е традиция това "тричене"-няма нито мъртви кучета нито страдания,а когато *** си продават дъщерите и ги женят на 11-12години никой не обръща внимание на тази традиция и всички я подкрепят,кое е по лошо да си продадеш детето на 11г. и то да ражда всяка година или да завъртиш едно куче,КОЙ Е УНИЖАВАН ПО ВЕЧЕ-ДЕТЕТО ИЛИ КУЧЕТО.
118
4
 
10
 
! Отговори
Бай Колю преди 13 години
Архаре, аз може и да не съм прав...ама тя каквато е новината, такива са и коментарите...Гадно е това с псетата, така си е, ама пък с някакви си *** забрани ще се промени ли нещо?! Не мисля! Ни човеците сме си такива! Жестоки! Най жестоките животни в природата! Затова ми е смешно, като вземат да надават вой всякакви такива кучешки сдружения. И затова и въобще не ги приемам на сериозно! Толкова жестокост има около нас към животните, те обаче са се вторачили в кучетата и нищо друго не забелязт! Или се правят, че не забелязват. Сякаш като спрат да тричат кучета, и проблемите ще се решат!? Закованите за пода крака на гъските, които гушат за черен дроб няма да са вече заковани. Няма да избиват по няколко хиляди бикове по коридите в Испания. Ще спрем да варим живи раците и охлювите. Ще спрем да си колим прасетата по Коледа. Ще престанем да колим и агнета по Гергьовден... Примерите на жестоко отношения са безброй! Да не забравя и едно нещо, което много често ми е правило гадно впечатление, и то точно от кучелюбците! Десетки пъти съм виждал, как собственици на кучета насъскват животните си да гонят бездомни котки и изпитват огромна гордост, когато кучето им хване котето и го убие.... Не твърдя, че ти с твоите две кучета си от тази група...ама поне първото условие си го изпълнил - кучетата ги имаш... Така че, ако ще се тревожим за "правата" на животните, ами да се тревожим за всички, а?! Другото е лицемерие и простотия! Затова аз поне си мисля, че имам пълното право да не го приемам на сериозно и да му се подигравам! Ей това е!
117
4
 
12
 
! Отговори
ор преди 13 години
Тричането на кучета било лошо, но улавянето с примки, упояването със стрели, лишаването от свобода, кастрирането, поставянето на чипове, е особено радостно, безболезнено и неунизително човеко действие, към кучетата, а? Това излиза, според, "На ти с природата"!
116
4
 
14
 
! Отговори
Разумен преди 13 години
Абе тия *** "природозащитниците" няма ли кой да ги потрича малко ?Носят кожени дрехи, набиват мръвки, карат коли на бензин, ама са природозащитници, видиш ли. А вълнени дрехи носите ли, щото една овца докато я стрижат минава през повече мъка, от колкото кучето,дето го връткат.Долни обратни популисти, това са "природозащитниците"
115
3
 
3
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
Какво толкова -едно тричане на кученца -ами то за здраве на кученцата -преди няколко години една баба си хапваше малки кученца за здраве -било полезно -явно в днешните модерни времена -когато хората изпращат всяка седмица совалки в космоса -тук бащи убиват синовете си за една пържола ,други си продават децата защото имали в изобилие деца . Ханаспаруховци си заплюват едно парцелче и казват -тук ще е БГ,бедни митничари стават тотомилионери ,студентите знаят всики чалгаритми наизуст,колкое гот в БГ
114
4
 
11
 
! Отговори
тъп преди 13 години
"Тричането" било нехуманно? А кастрирането на бездоми кучета хуманно ли е? Воденето на домашни кучета въразани за каишка нормално ли е? Да ядеш месо от заклани ***, пилета и овце хуманно ли е? Аман от природозащитници! Нямат си работа и се занимават с глупости. Нека си въртят хората кучетата в Странджа.
113
3
 
8
 
! Отговори
д преди 13 години
Успешно управляващата клика и продажните им журналисти успяха за няколко дена да отклонят вниманието на обществото от все по-некадърното управление, хвърчащи цени,скандали, престъпност и т.н. Бродиловци се оказаха лесна жертва, а материала клъвна. Завъртели кучето за 20 секунди, после го окъпали и Шаро върти опашка по-живо по-здраво. Ама според журналягите бесели, Бойко и той при прокурора загрижен.За кучетата. Нищо че онзи ден примерно пияна мутра затри 2 човешки живота.Но ще дойде Видовден!