Свещеник в цели два тома: Ванга е магьосница!

Дъновизмът пък бил силно "окултно лъжеучение"
Обновена: 16 мар 2011 14:40 | 15 мар 2011 12:23,
541
Свещеник в цели два тома: Ванга е магьосница!
Църквата "Св. Петка Българска" на Ванга в местността Рупите Снимка: Булфото

"Петър Дънов и Ванга – пророци и предтечи на антихриста", това е заглавието на двутомника на йеромонах Висарион, който е втори епитроп в нашия Зографски манастир.

Представянето на книгите е обявено на официалния сайт на Светия синод на Българската православна църква и ще се състои на 15 и на 22 март в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий".

Първата беседа ще е "Ванга – портрет на една съвременна магьосница", а втората е с акцент върху окултното лъжеучение на Петър Дънов, пише в сайта на БПЦ.

До момента Светият синод не е обявявал официалната си позиция за Ванга.

"Целта е да бъде разграничено истинското християнство от окултното, както и да се получи обществен дебат по темата", обясни йеромонахът пред bTV.

"Трябва да се чуе гласът на църквата. Да не се промиват мозъците на хората с думите на антихриста Дънов и врачката Ванга", категоричен бе свещеникът, който пристига специално от Атон за представянето на книгата.

Макар и след смъртта на двамата, по думите му църквата трябва да се бори с оставеното от тях "заразно" наследство: "Когато има духовни проблеми, тя трябва да изкаже своя глас".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


541
Още по темата: вангаПетър Дънов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
503
2
 
3
 
! Отговори
DN. преди 13 години
A SEGA SNEJANA MALCHI, NIKOI NE IA PITA ZA TOVA .... PROCHETETE V KNIGATA - OPISVA VSICHKO ... GNUSNO, DDOLNO !!!
502
4
 
3
 
! Отговори
DN. преди 13 години
HULITE ZARKVATA, A ZAWTO NE HULITE SNEJANA DIMITROVA -- DOBROVOLNO E STANALA MUSULMANKA v Libia , sama piwe v KNIGATA SI ...
501
6
 
11
 
! Отговори
ЕРЕТИЧЕН преди 13 години
Aбе защо ги слушате тия попове, какви ви ги дрънкат! В безпомощността си, че отдавна е отминало тяхното време на величие и че с намаляването на вярващите, им намаляват и приходите,не им дава мира и ги подлудява още повече! Неудържимата им ревност към всеки, който им верски съперничи,не е от вчера и бива веднага демонизиран! Кого ли от модерната цивилизация и кахво ли не от съвермената култура, не обявиха за творение на дявола само за да разпалват страх към спазването на скъпите им обряди
500
6
 
10
 
! Отговори
ЕРЕТИК преди 13 години
Aбе защо ги слушате тия попове, какви ви ги дрънкат! В безпомощността си, че отдавна е отминало тяхното време на величие и че с намаляването на вярващите, им намаляват и приходите,не им дава мира и ги подлудява още повече! Неудържимата им ревност към всеки, който им верски съперничи,не е от вчера и бива веднага демонизиран! Кого ли от модерната цивилизация и кахво ли не от съвермената култура, не обявиха за творение на дявола , само за да разпалват страх и спазване на платените обряди!
499
6
 
3
 
! Отговори
Deterktiff преди 13 години
Prosti mu Gospodi....., ta tozi hepten se e pobarkal. Ne poznavam dobre Danov i propovyadvanoto ot nego, no ne biva da petni imeto na baba Banga. Ne sveshtenik e tozi a slujitel na Lutsifer.
498
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БОГ ОТДАВНА Е ОТВЪРНАЛ ЛИЦЕТО СИ ОТ ЛИЦЕМЕРНИТЕ СВЕЩЕНИЦИ. ЦЕЛТА ИМ ОТ МНОГО ВРЕМЕ Е МАТЕРИАЛНОТО, А НЕ ДУХОВНОТО, СУЕТАТА Е ЗАВЗЕЛА ДУШИТЕ ИМ И ТЕ СА ИЗГНИЛИ, А ДВУЛИЧНИТЕ ПОПОВЕ СЕ ЗАНИМАВАТ НЕ С НАПЪТСТВИЯ, А С ИНТРИГИ. ИМА ОЩЕ ХОРА КАТО ОТЕЦ САРЪЕВ, НО ТЕ НЯМАТ ШАНС ПРЕД БЮРОКРАТСКАТА МАФИЯ НАРЕЧЕНА БПЦ.
497
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
и Ричард Гиър стана будист - смени си вярата човека, ама сега следва да го хулим ли? Всевишният е дал свободна воля на човека, за разлика от другите живи същества, та да избира. Дано не се връщат времената в които се е убивало или умирало за т.нар. "вяра". Тая идея е запалила най-безумните воини, и то не без участието на църквата.
496
4
 
3
 
! Отговори
DN. преди 13 години
HULITE SVEWTENIZITE, A NE HULITE SNEJANA DIMITROVA , STANALA DOBROVOLNO MUSULMANKA V LIBIA -- piwe go v mnigata si, opisva go kato " UMEN HOD" edva li ne ?
495
4
 
7
 
! Отговори
до 505 преди 13 години
Бе ние да не си играем на криеница с "Бога", та да го търсим? Сигурно си чул че той е в нас! И какво излиза, че ако си в пустинята, не си вярващ, защото наоколо няма църкви! Цървата е едно, а Всевишният - съвсеееееееееем друго.
494
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
бе като се има предвид какви са мнозинството попове, човек трябва да влиза при тях с ламаринени ***! Може да го задяват отпред или отзад.
493
2
 
3
 
! Отговори
DN. преди 13 години
ZAWTO HULITE ZARKVATA , A NE SE VAZMUWTAVATE OT SNEJANA DIMITROVA -- DOBROVOLNO E STANALA MUSULMANKA V LIBIA, sama go razkazva v knigata si ??????????
492
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Всеки,който търси бога,ще намери църквата и пътя към вярата.И всеки,който е сляп за Христос и своята вяра,не прави нищо за своето духовно ограмотяване и информиране.Християнската църква не е военна казарма или поправителен дом,в който някой те хваща за ухото и насила те води в храма за проповед.Всеки,който търси за себе си бога,ще намери пътя към него.Невярващите не би трябвало да коментират религията и българската православна църква.Най-малкото е неетично.
491
3
 
5
 
! Отговори
Anonimen преди 13 години
До 502 - ДуховенствотоПодкрепяйте се, защото на нас вече не ни остана вяра да ви подкрепяме такива каквито сте сега! Църква се гради в душите на добри хора, а не върху лоени топки!
490
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
че тая църква що не ограмотява "духовно" народа? Повече от 20 години е свободна да го прави. Но май преди тези 20 години имаше повече вяра. И църквата стоеше по-добре.
489
10
 
5
 
! Отговори
Ана преди 13 години
Напълно подкрепям отец Висарион. Най-после един доблестен представител на църквата, който да каже истината на българския народ, който е потънал в духовна неграмотност.
488
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Че какво общо има църквата с Христос? Нищо!
487
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Християнинът се държи като християнин,има респект към вярата си и не я хули.Това не фенство на Левски и ЦСКА.Когато ти хрумне обичаш,като ти скимне мразиш отбора си.Християнин,който хули вярата си,не е никакъв християнин,а еретик и езичник.И ако си от ***,го признай,имаш друг бог и става конфликт на интереси както се казва в такива случаи.
486
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ванга не трябва да се сравнява с останалите шарлатани! Другите са шарлатани до един.
485
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 493Инквизиция? Неверник? Пак ли? Ти май ме виждаш отнякъде! Да не си на комшийката мъжът?
484
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
магьосници има само в БПЦ! Ама са гейове...гейове магьосници!