Михаил Михов не искал да му викат Мишо Бирата

Тити Папазов: Не търсете жълтото около смъртта му!
Обновена: 31 мар 2011 10:44 | 31 мар 2011 10:44,
92
Михаил Михов не искал да му викат Мишо Бирата
Тити Папазов. Снимка: Булфото

„Мишо Михов, за огромно негово съжаление, стана известен заради скандала със записите. Той никога не е бил Мишо Бирата и му беше много неприятно, че го наричат така”, разказа  пред bTV Тити Папазов.

По думите му двамата са се видели на 12 февруари, когато по същия повод Михов го е попитал шеговито: Добре, Тити, кажи ми! Ако произвеждах презервативи, как щяха да ми викат?”.

Според Папазов, ако бизнесменът е трябвало да бъде окачествяван с някакъв прякор, той би трябвало да е свързан с баскетбола.

„Затова ми беше много болно в целия този период. Сигурно това, което се случи с него и с неговото име, с неглижирането от страна на премиера, казвайки: „Тоя, Мишо Бирата”, сигурно така се случва”, добави треньорът.

Още по темата

Той допълни, че не е запознат с подробности от неговия бизнес, но сподели, че е бил безрезервен за баскетбола: „Може би само той знае истината за това какво му е коствало. Защото много пъти се е задъхвал и съм убеден, че му е било много тежко да спазва обещанията, които прави”.

Папазов каза още, че не знае Михов да е бил рекетиран, но допълни: ”Няма бизнесмен, на когото преди избори да не му е почукано на вратата и той да не си е плащал. Вярвам, че това е в нашата действителност. Конкретно с Мишо, не знам”.

По думите му няма нищо странно около това, че бизнесменът е намерен в хотел: „Аз съм тясно свързан с него от 2007 година. Оттогава той живее в различни хотели (...) Неговият живот мина на колела и в баскетболната зала”.

По този повод Папазов призова да не се търси жълтото в смъртта на Михов и да не се правят опити за печеленето на политически дивиденти.

„Спортът е най-пряката пътека към управляващите. Това е естествен контакт. Ако аз съм министър-председател, най-нормално е да помогна на мои близки. Дали е правилно като морал и възпитание, е друга тема. Където и да отидеш, се искат връзки и контакти”, коментира Папазов.

Той обаче отбеляза, че информационното затъмнение по случая не е било уместно: „Лошо е, че нямаше изказване. Този път Борисов явно е повлиял – за първи път г-н Цветанов не е на събитието. Те иначе обикновено са една идея преди то да се случи”.

По думите на Тити Папазов Михаил Михов е станал известен на обществеността на 15 януари в негативен контекст, но това не би могло да заличи направеното от него за българския баскетбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
2
 
! Отговори
До 71 преди 13 години
А ти защо толкова обичаш ТИКВАТАСигурно си от *** му!
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И защо не му е отговорил?Мишо Презерватива!
75
2
 
0
 
! Отговори
Aushvic morgen преди 13 години
otide si kopeletotolkova arbait free man li besh kvo li beshetolkova go krihme kopeletei taka da se izduni :(
74
2
 
0
 
! Отговори
Eh misho, eh biro преди 13 години
Kusno e veche...a mojehme da ti vikame misho evreina!no ne predade mashtehata bulgariai zatova te ubiha vragovete i :(
73
2
 
7
 
! Отговори
до ЗАЩИТНИКА преди 13 години
Кой ще плати сега заплатите на работниците, дето май не са получавали от месеци?СЕГА ЗАВОДА РЕАЛНИЯ СОБСТВЕНИК ЛИ ЩЕ ВЗЕМЕ, ЩОТО МНОГО ХОРА ОТ ВАРНА ЗНАЯТ МИШО КАКЪВ Е БИЛ ПРЕДИ ДА ГО НАПРАВЯТ "ПИОНКА" И ДА МУ ПОДАРЯТ ЗАВОДЧЕТО.БУШОНЧЕ, ТАКА ГОВОРЯТ ХОРАТА.ДА ВИДИМ КОЙ ЩЕ НАСЛЕДИ ЗАВОДА... МОЖЕ БИ НЯКОЙ С ГЕНЕРАЛНО ПЪЛНМОЩНО? А ЗАЩИТНИКО, ИЛИ ТОВА НЕ ГО ЗНАЕШ? АЗ ГО ПРЕДПОЛАГАМ САМО.ЛЕКА МУ ПРЪСТ НА ЧОВЕКА !
72
7
 
1
 
! Отговори
дасда преди 13 години
като не знаеш не говори. говорим за починал човек. както каза някой по-рано за умрял човек или добро или лошо. като не знаеш не говори глупости. ***
71
2
 
8
 
! Отговори
запитвам се преди 13 години
До:НАП - СОФИЯКакви данъци е платил този уважаван бизнесмен примерно през 2010 г??Аз ще предположа - 2 млн лева. Което е СМЕШНО И НИЩОЖНО.Давал пари за баскетбола - какви пари - крадени, неплатени данъци?Вместо 30 млн лв данък, пича плаща 2 млн лв данък, а другите са разход за отбора му. ТОЕСТ, ВМЕСТО ДА ГИ ДАДЕ НА ДЪРЖАВАТА, ГИ ДАВА НА СЕБЕ СИ.МИ И АЗ ИСКАМ ТАКА, ВМЕСТО 200ЛВ ДАНЪК ЗА АПАРТАМЕНТА, ДА ГИ ДАМ НА СПОРТНАТА-МАСАЖИСТКА. А?
70
1
 
9
 
! Отговори
АЙДЕЕЕЕЕЕ преди 13 години
А КАК ИСКА ДА МУ ВИКАТ - МИШО ДИПЛОМАТА ЛИ????НИЕ СМЕ ЕДИНСТВЕНИТЕ В ИСТОРИЯТА НА СВЕТА, ЧИИТО ПОДЪНИК (БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН) УПРАВЛЯВА В СВОЯТА ДЪРЖАВА АВТОМОБИЛ С ДИПЛОМАТИЧЕСКИ НОМЕР.И единствените, дето някакъв ритнитопковец треньор кара със син буркан, "щото бързал за тренировката по време на трафика".ЕДИН *** ПО-МАЛКО.ДАВАЛ БИЛ ЗА БАСКЕТБОЛА - КАКВО Е ДАВАЛ, ПОТНИ ПАРИ ЛИ? ИЛИ ДЕТО ПРЕДИ ГОДИНИ МУ ПОДАРИХА ПИВОВАРА НА ТАЯ ПОСТАВЕНА ПИОНКА БЕЗ ПАРИ - ДЕМЕК НАШИТЕ ПАРИ
69
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Мишо Бирата: има човек има проблемЕто какво се случи: протеже на Борисов ключов свидетел в разследване, в което е замесен самият Борисов, приключва земния си път в хотел, който е фамилна собственост на приятел на Борисов. Какви изводи да си правим? Проблемите на България с организираната престъпност, които неизменно фигурират в докладите на политическите наблюдатели, обясняват защо в кулоарите на европейските институции off the record се говори за страната като за мафиотска държава. В края на миналата година авторитетният австрийски вестник Ди Пресе написа, че българският министър-председател Бойко Борисов символизира като никой друг шизофренното поведение на българските политици по отношение на борбата срещу организираната престъпност.Спекулации с криминален оттенъкНяма нито един политически сезон от началото на демократичните промени вече 22 години, в който да не личи осезателното присъствие на различни по почерк родни мафиоти в политическите и в бизнес структурите на страната.Основателно или не, отново мафията (каквото и да значи в България това обобщение) вече бе заподозряна във връзка със смъртта на бирения бос Михаил Михов протеже на Борисов, както стана ясно след разпространения таен разговор между премиера и шефа на митниците.Тепърва предстои да научим най-разнообразни версии за случилото се. За любителите на криминални сюжети вчерашната новина от Правец може да бъде интерпретирана и така: протежето на Борисов (ключов свидетел в разследване, в което е замесен самият Борисов) приключва земния си път в хотел, който е фамилна собственост на приятел на Борисов.Естествено, смъртта на 47-годишния Михов прави невъзможно неговото участие в следствието. Не са важни обаче възможните спекулации с криминален оттенък, а обстоятелството, че няма данни за сериозно разследване по случая, в който беше замесено името на починалия бирен бос. Нека не забравяме, че точно тайните записи на властта, тиражирани в медиите, се превърнаха в най-големия политически скандал в историята на страната след 1989 година.Продажност, безсилие и безразличиеТази позорна страница от управленческия стил на днешната власт освен илюстрация на полицейщината в държавата, постави в центъра на общественото внимание драматичния въпрос за употребата на властта като политически чадър над мафията, за ролята на силовите структури, за нерегламентираните контакти между висшия ешелон на изпълнителната власт с представители на сенчестия бизнес, за правното безсилие и полицейския произвол, за продажността на тиражните медии, както и за потресаващото безразличие на така наречения просветен елит, който наблюдава от дистанция моралния упадък на обществото.
68
2
 
7
 
! Отговори
ss20 преди 13 години
мишо бирата почина от хемороиди които е получил от приятелството си с боико борисов.значи не е хубаво да имаш за приятел нашия премиер.българия се превърна пак в полицеиско -мутренска държава
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
udaviha biratacwk stana izboren shefostav i zapisyt da iztriata na bas 4e za tolkoz kyso vreme e wyzmojno da izberes lekar koito na drago syrce w edin apartament moje da ti napise 4e si umrel dokato oste dishat i ako gramati4eski greshki da popravi protokolo predi da po4ines ot smrt 4res ubivane
66
10
 
5
 
! Отговори
X.X.X. преди 13 години
Нещастни, жалки, дребни, човечета, недейте да говорите глупости за човека, при положение, че хал хабер си нямате кой беше. Лека му пръст...А онова мръсно *** Борисов, когато и да умре, късно ще му е.
65
1
 
6
 
! Отговори
ор преди 13 години
До 16, Ти какво искаш? Целият му приход да бъде печалба? Нема такова животно! И Гоце, не съм му фен, ама как го роди главата ти, че му е помагал да укрива печалба? Как? Това да не са жълтици? Щоли хората си мислят, че на бизнесмените им е лесно,а? Михов, при толкова дейности, явно е бил под постоянен стрес!
64
2
 
9
 
! Отговори
прасчо преди 13 години
За мъртвите или добро или нищо..........тук е нищо,дано по моста на греха,добрите му дела да са повече от лошите.........а то лошите не са малко
63
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя па не се нарева, *** сополивия пич, спорта бил най-пряката пътека към управляващите..??!! Нямам думи просто.. докато се мисли по този стар болшевишки начин, скоро няма да има подобрение на живота в държавата...
62
2
 
14
 
! Отговори
glupko преди 13 години
Ние не сме нация, това си заслужаваме! За такава афера където и де е по света, та дори и в Албания, народа не само щеше да свали псевдопремиера си, ами щеше да го разпъне на кръст. Само преди месец в Германия един от министрите подаде оставка, защото някой намерил в дипломната му работа фрази от чужди публикаций. Ние тук си играем на пожарникари, трактори и всякакви там други, а не се вземем в ръце да си оправим дереджето. Трябва да извикаме "неволята" БЪЛГАРИ!
61
4
 
10
 
! Отговори
Niko преди 13 години
На този явно всичките му приятели са такива! На времето, рева като бебе за Г.Илиев, че даже бил светец за него! Да се скрие някъде и да не ни занимава с физиономията си дребния разбирач от всичко!
60
3
 
26
 
! Отговори
Ф.С.В преди 13 години
Когато спреш няколко завода на една компания -конкурентите печелят повече -Монопол е политиката на Герб само че след 2 г управление хората го разбраха.малък и среден бизнес бе изтрит с гумичка от Светилото на икономиката създателя на постните пици--- Дянков
59
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
защо толкова мразиш премиера,бе 52,да не бе и ти да си настъпан ???
58
3
 
14
 
! Отговори
Смирен преди 13 години
Бог да го прости човека!Виж ако намерят проснат на някое килимче я хамстера ,я доганя ще настанат народни веселби :))

Спонсорирани публикации