Седем души на час напускат България

До 2030 г. половината от населението ще са роми, твърдят експерти
Обновена: 13 апр 2011 22:21 | 13 апр 2011 22:16,
652
Седем души на час напускат България
Българите в чужбина също да се преброят настояват експерти. Снимка: Булфото

През 2030 г. половината от населението в нашата страна ще е българско, а другата половина - ще са турци и роми, ако се запазят демографските тенденции, очертани в сегашното преброяване на населението. Това прогнозира проф. Петър Иванов от Центъра за демографска политика. 

Населението на България е намаляло през последните 22 години - от 1988 г. насам, с 1 642 000 души, като тогава българското население е било близо 9 000 000.

Това показва, че годишно населението на България е намалявало със 75 000 души, или всяка година е "изчезвал" по един град с население като Благоевград, коментираха още експерти от Центъра за демографска политика. 

"7 души на 1 час напускат страната ни", заяви от своя страна и лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, цитиран от БТА.

Още по темата

Той цитира данни на ООН, според които след 2040 г. населението в страната ни ще бъде максимум 4 500 000 - 5 000 000, като половината от него ще бъде "българско застаряващо население, а останалото - ще са роми".

Експертите алармираха, че от сегашното преброяване нямало да се разбере колко са ромите и турците в България.

От Центъра за демографска политика предложиха да се направи опит за преброяване по интернет на всички българи в чужбина, за да се установи в кои страни са големите центрове с наши емигранти и каква е тяхната професионална реализация.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


652
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
14
 
! Отговори
Стига! преди 13 години
Бе само плашат хората, те нямат пари-къде ще ходят? Да мият чинии и да бършат подове ли? То и Западна европа не примира за нас, повече се връщат. Както го казаха преди мен-високи цени, ниски заплати- с какво да ги гледаме тия деца? Нацията ни застарява като прибавим и това, че наистина хората предпочитат да работят извън България...Повод за размисъл е.
16
3
 
33
 
! Отговори
Stan преди 13 години
Трябва да вкарат нови закони..който няма работа и доходите му са под опрделената сума да няма деца или да се ограничат с 1или2 най много. (това да важи само за ромите) ! Трябва да се ограничи това!!
15
5
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кои по -точно чужденци купуват имоти в България бе? Знаеш ли, че в Ирландия и Великобритания в момента просперират фирми, които срещу такса отървават ирландци и британци от закупените от тях имоти в България. Никой не иска да живее с ***, братче. Уважавай се колкото искаш. Само като гласуваш следващия път гласувай за някой, който уважава ТЕБ, а не те нарича кофти материал.
14
2
 
23
 
! Отговори
do 4-ti преди 13 години
A v Bulgaria ne si li na gosti????? dazhe na po-golqmo gosti ot kadeto i de bilo drugade
13
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само испанците преди 6-7 години си признаха официално,че благодарение на емигрантите от Източна Европа ръстът на икономиката им е скочил 4 пъти.Пука им на нашите престъпни политици, те са си добре.
12
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да си много Наивен че нещата ще се оправят.
11
36
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Като е толкова смотана България , защо всички чуждени купуват тук умоти и бизнеси !Аиде баста - ако ние не се уважаваме , как искаме и другите да ни уважават ! Колкото до ромите - те са паразитиращо общество ..ако няма от къде да вземат помощи ще се преместят другаде...така че не можем да останем 50на 50 ..
10
6
 
38
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Планът Ран-ът си е публикуван още 90-те и какво от това?Един протест за горивата не правим като хората!!М-у другото ай сега да видим за гърчав кон или бито куче ще има ли джагали по 3 год в затвора?Обзалагам се на 316 милиона или "Кремиковци" в замяна!!Аз купувам и "Плама" *** срещу проект отпуска незабавно необходимите милиони!!
9
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Малко са.От 21 години БГ изнася само ток и хора за валута.Хората ,които бягат пращат на роднини валута .те пък я обменят в банката за да преживеят,а банката трупа резерв.Затова в БГ се взимат заплати по 300 лева а се харчат 500.Скоро тук ще е само територия свободна от българи и пълна с ***.Който остане ще е добър матерял.Той ще може да си плаща солено на монополистите и ще си трае.Всички други ще бъдат прогонени.Но празно няма да остане.Не случайно намалиха армията ни.Турците ще дойдат пак:(
8
3
 
110
 
! Отговори
щастлива баба преди 13 години
на мен пък вчера ми се роди внуче!
7
16
 
64
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Аз поне хубаво си поживях през комунизма, това ми стига в живота. Най-хубавите ми години бяха през комунизма и студенството ми беше тогава, и това ми стига в този живот. Съжалявам само за младите хора, които ще видят смъртта на България и ще агонизират във варварския капитализъм тук.
6
10
 
12
 
! Отговори
Адолф преди 13 години
тоя "експерт" не беше ли същия,който обясняваше че 2050 щяло да има само 800 000 българи??
5
0
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
По всичко личи, че ще останат една група богати българи, които ще си жевеят в разкош и слугите роми в по-голямата си част. Логично е, макар, че не тази "демокрация" очаквахме...Горката България, горките българи...
4
20
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
аиде стига с тези статии където и да отиде човек ...все е като на гости тук трябват по -добри заплати ...всичко друго ще се оправи европеиски цени с африкански заплати - позор
3
1
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Tova e logi4no ,ne e novina
2
1
 
81
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Населението на България е намаляло през последните 22 години - от 1988 г. насам, с 1 642 000 души, като тогава българското население е било близо 9 000 000."Абе като сме толкова смотани, та при това краднене на поне едно правителство не му видехме сметката, това си заслужаваме.
1
3
 
125
 
! Отговори
мале преди 13 години
трябва да се направи нещо,не може така,най-лошото е,че са неграмотни роми,айде турците-те поне работливи и образовани и си тачат България,ама тази напаст ромите направо ни съсипват.