Длъжниците свободни да духнат от България

На ГКПП-тата вече няма да спират за неплатени данъци
15 апр 2011 07:00,
112
Длъжниците свободни да духнат от България
Снимка: Булфото

Граничните полицаи да не спират излизането от България на хора, които дължат суми на бюджета или са осъдени да плащат парични задължения към български физически, юридически или чуждестранни лица.

Такава заповед, подписана от зам. вътрешния министър Веселин Вучков, е разпратена до всички служби на МВР, пише в. "Труд".

Документът се позовава на Решение № 2 на Конституционния съд, което отмени налагането на принудителни административни мерки за парични задължения.

Магистратите установиха, че каквито и да е санкции по финансови причини противоречат на правото на свободно пътуване през границите, което българите притежават като граждани на страна членка на Европейския съюз.

Досега ограничителната мярка бе налагана по Закона за българските документи да самоличност. Тя засягаше хора, които имат забрана да напускат страната заради неплатени данъци над 5000 лв., поискана от НАП по реда на Данъчноосигурителния кодекс. Граничарите спираха и осъдени за дългове по водени срещу тях граждански дела.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
5
 
7
 
! Отговори
м преди 13 години
Така ...верно е че банките дерат мама никой не ви задължава да сте клиент на банка и да дърпате кредит. Всеки втори българин е с кредит, а после мрънка че плащал много. Ами никой не ви кара насила да взимате кредити. Хубаво ви е когато отивате в банката и взимате парички за нова кола или апартамент, а после ви е криво да плащате. Ей това не мога да разбера!
80
3
 
9
 
! Отговори
mi - do 87 преди 13 години
Няма значение как се формулират нашите закони, ако противоречат на европейските - отпадат. Така че това е една от добрите страни на членството ни. Четете европейските разпоредби.
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Както винаги,нашите закони ще се формулират така,че да не защитават обикновения,честен човек.Така създават законите,че ако някой измами или ощети по друг начин частно лице, законът се оказва загрижен всячески да защити и облекчи онзи,който е извършил злодеянието.От заповедта на министър В.Вучков ще се окажат облагодетелствани тези,които са взели пари назаем от частни лица - как отделният,обикновен човек да търси по света длъжника?!Голям е и проблемът на онзи,който става поръчител,без да мисли.
78
1
 
14
 
! Отговори
До 85 преди 13 години
Това е съвсем друго. Банката да е мислила, когато е отпускала кредита. Не я мислете банката, защото тя хем Ви дере с непосилни лихви, хем има възможност да дири длъжниците си и чрез Интерпол. Бъдете сигурен,че ако някъде по света Ви потръгне и се окажете с много пари в джоба,същата тази банка ще намери начин да си прибере от Вас вземанията.В пост.83 аз имах предвид наивниците, които дават личните си спестявания на доверие или пък стават поръчители.И често пъти се оказват измамени от нахалници.
77
3
 
8
 
! Отговори
даааа преди 13 години
имам кредит от 12000 лева отпуснат с префиренция-без да ме питат имам ли нещо на мое име-а само защото заплатата ми минаваше през банката отпуснала кредита--на тях не им ли беше ясно че може да ме сакратят--както и стана--голямото съкращени в БТК-и после кво правим
76
3
 
16
 
! Отговори
Пазете се от наглеци преди 13 години
Който иска заем, да си заложи това, което притежава той лично.Ако не притежава нищо или пък не иска да рискува собствеността си, значи заем не му се полага! Не случайно народът е казал: "Простирай се според чергата си!"
75
2
 
22
 
! Отговори
Не се заблуждавайте преди 13 години
Мислете,преди да давате заеми и да ставате поръчители.Човешко е да помогнеш на някого,ако той е в нужда.Но помагай дотолкова,доколкото е по силите ти.1.Не се заробвай да плащаш заема на хитрец,който те е подлъгал да му станеш гарант за хиляди!Той ще си гледа кефа нейде по света,ти ще изплащаш цял живот сумата,която той е профукал само за 10-ина дни летуване.2.Не доверявай никому какви спестявания имаш - ти си ги отгладувал,а друг ще приплаче:"Дай,след месец ги връщам"Може никога да не ги видиш
74
1
 
6
 
! Отговори
revlio преди 13 години
не съм го объркал и оферти не раздавам те хората и досега минаваха някак си гпк десет пъти атакувайки границата канали всякакви САМОТО РАЗДАВАНЕ НА НЕОБЕЗПЕЧЕНИ КРЕДИТИ ОТ БАНКИТЕ МОЖЕ ДА СЕ РАЗГЛЕЖДА КАТО УМИШЛЕННО ВЪВЛИЧАНЕ В ИЗМАМА АКО ИМАШЕ НАЦИОНАЛНО ОТГОВОРНО ПРАВИТЕЛСТВО защото това е една от големите причини страната да се обезлюдява в последните 20 год.а хората като излязат трудно се завръщат 1 на 10 и какво те подразних че казвам истината ли какво
73
1
 
4
 
! Отговори
И по добре! преди 13 години
Те и без това ги оправдават всички престъпници в България да се махат да ги съдят като хората на Запад !
72
3
 
6
 
! Отговори
???????????? преди 13 години
до 78-ти господинчо си убъркал саита-като си толкова отворен и щом даваш работа на много млади хора--намери си саит за бизнес оферти--тук става дума за хора изнемогващи търсещи начини за излизане в чужбина за да могат по някакъв начин да си плащат задълженията
71
2
 
2
 
! Отговори
revlio преди 13 години
да се допълня 25 милиарда лева или 12 -13 милиарда евро и чао -бай на България
70
3
 
6
 
! Отговори
revlio преди 13 години
до 71 ааааааааатоя ЕЛЕНКО АНГЕЛОВ не го знам кой е ама през ден вземам на работа млади хора прогонени от България със ей тоя проблем ,добри деца и като ги завърти живота и не се завръщат обратно и все една и съща 5 -10 000 лева заеми та това си е моя извод 1мил. хора по 5000 = 5 милиарда имай пред вид че повечето вече са двойки повтори упражнението 5 пъти и ето ти 5 милиона гастарбайтери не ми трябва ЕЛЕНКО АНГЕЛОВ за да не си направя извода че става въпрос за геноцид щом населението се прого
69
2
 
1
 
! Отговори
артур преди 13 години
до 75-аиде още един загуби козите
68
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
до 8888:спри калето
67
6
 
4
 
! Отговори
dnes falsh преди 13 години
Днес.бг е червения официоз. Повече им отива наименованието Дума.бг или БСП.бг. От статиите до коментарите всичко е режисирано и платено от Позитано. Самия сайт случайно е обагрен в тъмно-червено. Хубавото е, че 3-мата платени драскача, които достигат до цифри от 1000 коментара постигат единсвено това, че се самонадъхват и отвращават нормалните хора. Както стана ясно от публикации в интернет, бригадир на червените интернет-десантчици е самия Антон Кутев. В Англия за подобни манипулации са затваряли сайтове, а собствениците им са осъдени. Не за друго, ами защото генерират изкуствен трафик и заблуждават рекламодателите за "огромната си посещаемост и потребителска активност".
66
1
 
1
 
! Отговори
аааааааааааа преди 13 години
до 73 -ти маи си се назобил щом ти се привиждат палестинци и евреи
65
2
 
2
 
! Отговори
8888 преди 13 години
ти какво взимаш бе брато...нещо силничко е май
64
3
 
6
 
! Отговори
Зайо преди 13 години
До 70: ползвай собствен ник и не обиждай хората от мое име моля!До 65: Да сложат данъци/задължения от 10к нагоре. За мен в БГ вече и 5к са нищо като ги разпределиш на 10 заема от по 500лв... А тези над 10к - секирата! Крадци, които искат да отидат на море в Испания и да си веят прашките с НАШИТЕ пари! НЕ!
63
2
 
3
 
! Отговори
аааааааааа преди 13 години
до 66-брато много си гледал ЕЛЕНКО АНГЕЛОВ по нова телевизия-и неговите фасмагории за световния заговор
62
2
 
8
 
! Отговори
фалирал преди 13 години
ау ами сега какво ще правят чси-тата мошеници и лихварите престъпници, като им се разбягат робите, сигурно ще ги гонят по европата и там ще ги изнудват и заплашват? ама там има закони и като се обадя в полицията ще прекарат няколко годинки на топло, да дължиш пари и да си фалирал и да не можеш да ги върнеш не е престъпление ! само в България и Румъния още няма закон за фалит на частни лича, но скоро ще го приемат защото са длъжни да го направят !

Спонсорирани публикации